![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In vremea Sf. Ilie, Dumnezeu isi pastrase 7 mii de barbati care nu isi plecasera genunchiul in fata lui Baal. Si acum e cam la fel. Pr. Iustin spunea ca mai avem cam 5-6 episcopi care nu si-au plecat genunchiul in fata ecumenismului, si care vor vorbi la vremea potrivita. Voci anti-ecumeniste se tot aud de multa vreme, si duhovnici, si teologi mireni. De curand se aud si voci impotriva calendarului nou, Danion Vasile de ex. Manastirea Petru Voda, fondata de Pr. Iustin, a fost si va ramane un centru al luptei anti-ecumeniste in BOR. E singura manastire din tara din cate stiu ridicata pentru cinstirea martirilor anti-comunisti din inchisori. E o manastire in care se face (la vedere) Acatistul Sfintilor Marturisitori din inchisori, si li se serbeaza praznicul. E manastirea in al carei cimitir e ingropat Pr. Gheorghe Calciu, un supravietuitor al experimentului din inchisoarea Pitesti. E primul centru din care s-a luat pozitie impotriva cipurilor si a documentelor electronice. A, si dupa cate se spune, Pr. Iustin era si simpatizant al celor pe stil vechi. Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O prima plecaciune s'a facut deja, acceptand inovatia calendaristica! A doua plecaciune s'a facut prin intrarea in CMB si acceptand teoria ramurilor, erezie anatemizata! A treia s'a facut prin asa zisa iertare a ereticului de Corneanu! Si Epifanie Teodoropoulos zicea la fel, acu' 40 de ani! Nu știu ce se întâmplă în celelalte Biserici locale, dar cât privește Biserica Greciei, despre care ne este vorba, sunt în stare să spun că mă îndoiesc dacă există mai mult de șase-șapte episcopi care vă urmează. Ceilalți privesc cu durere la acțiunile Prea Fericirii Voastre, dar nu se manifestă, cel puțin public, răbdând „până la o vreme”. Episcopii Bisericii Greciei, Prea Fericirea Voastră, cu foarte mici excepții, tac și suportă acrobațiile și trădările Prea Fericirii Voastre în domeniul Credinței ortodoxe nu pentru că au primit lozinca „Iubire fără condiții și fără limite”, ci numai deoarece se îngrijesc de pacea Bisericii și se gândesc cu frică la evoluțiile și consecințele unor schisme. De atunci tot tac! Adevarul este tradat si episcopii tac! Cred ca stii ce a zis Sfantul Teodor Studitul! Atunci cînd Credința e primejduită, poruncă Domnului este de a nu păstra tăcere. Dacă e vorba de Credință, nimeni nu are dreptul să zică: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu dorește să aibă vreun amestec. Sau un sărac care de-abia își cîștigă existența? … Nu am nici cădere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacă voi veți tăcea și veți rămâne nepăsători, atunci pietrele vor striga, iar tu rămâi tăcut și dezinteresat? Din cate am citit, Sfantul Munte (fara Esphigmenou si alte schituri si chilii), oficial, nu recunoaste pe vechii-calendaristii! Insa e'n comuniune cu cei de pe nou! Ma intreb, ei de ce nu trec pe nou? De ar veni acum Patriarhul Bartolomeu si le-ar zice, "Voi tre' sa treceti pe nou ca asa a decis sinodul! Ce ar face acestia? De binele "unitatii" ar accepta? Nu cred...! Atunci daca Sfantul Munte n'a acceptat aceasta inovatie (in afara de modernistii de la Vatopedu, care pana la urma s'au intors la vechiul calendar), de ce vechii-calendaristi, ar trebui sa "inghita" aceasta schimbarea masonica? Daca observam in ansamblu putem observa ca: In BOR s'a introdus calendarul gregorian, s'a introdus rugaciunea ecumenica anuala (acceptata la nivel sinodal), s'au facut acorduri cu monofizitii tradand Ortodoxia (acceptate si acestea tot la nivel sinodal), a intrat in CMB (tot la nivel sinodal acceptata), s'a acceptat "iertarea" lui Corneanu, si asta tot la nivel sinodal, plus documentul de la Balamand, acceptat si el oficial de BOR (la Balamand a participat din partea Bisericii, PS Antonie Plamadeala)! Last edited by Antoni0; 30.03.2010 at 10:24:03. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine a fost nevasta lui Cain? | catalin755 | Generalitati | 23 | 13.08.2012 22:19:46 |
Cine a fost la manastirea ghighiu? | ingerul_pazitor | Generalitati | 6 | 08.08.2010 20:28:43 |
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? | ghost7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 16.02.2010 13:11:53 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 19:36:20 |
|