Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 15:26:20
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Deci nu ai fost atent din start , caci citatul in sine nu era al Sfantului Ioan Gura de Aur , pe cand completarea mea era dintr-o invatatura a Sa , caci el , Sf. Ioan Gura de Aur este unul din Sfintii mei preferati ce niciodata nu ma satur citindu-l . Doamne ajuta !
E induiosator si de admirat ca nu te saturi cintind din scrierile Sfintilor Parinti, insa cred ca atunci cand le folosim gandurile e mai bine sa citam cu exactitate, iar nu ca sectarii care scot din context si apoi ne dau peste gura cu vorbele sfinte. Asadar sa nu rastalmacim cum ne vine pe moment pentru a nu denatura sensul. Sunt convins ca Sfantul Ioan Gura de Aur a fost clar si limpede in ceea ce a scris (referitor la ceea ce vroiai sa spui folosindu-i numele), insa ce a iesit din memoria ta este o contradictie.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 15:36:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forfota Vezi mesajul
E induiosator si de admirat ca nu te saturi cintind din scrierile Sfintilor Parinti, insa cred ca atunci cand le folosim gandurile e mai bine sa citam cu exactitate, iar nu ca sectarii care scot din context si apoi ne dau peste gura cu vorbele sfinte. Asadar sa nu rastalmacim cum ne vine pe moment pentru a nu denatura sensul. Sunt convins ca Sfantul Ioan Gura de Aur a fost clar si limpede in ceea ce a scris (referitor la ceea ce vroiai sa spui folosindu-i numele), insa ce a iesit din memoria ta este o contradictie.
Mare inselare ! ! ! caci : . . . pentru ca imi pare atat de rau de intunecimea gandului oamenilor si de nebunia lor , as vrea sa am o voce atat de puternica , incat sa ajunga pana la marginile pamantului , si dupa ce m-as urca pe cel mai inalt munte de pe pamant , sa strig la toate popoarele si neamurile , la fel ca proorocul David : << Fii oamenilor, pana cand grei la inima >> ( citeste , invata , intreaba , caci nu-i rusine !!! )
Vechi 28.04.2010, 15:59:11
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
<< Fii oamenilor, pana cand grei la inima >> ( citeste , invata , intreaba , caci nu-i rusine !!! )

Vad ca stii, dar nu aplici!

Domnul sa te indure asa cum esti!
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 16:10:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forfota Vezi mesajul
Vad ca stii, dar nu aplici!

Domnul sa te indure asa cum esti!
Deci iata cum cazi din nou in propria-ti plasa ! Cele de sus sunt cuvintele Sf. Ioan Gura de Aur , cuvant cu cuvant , si expre nu le-am pus in ghilimele , vadind ignoranta ta si faptul ca nu ai treba cu credinta ORTODOXA , jucand teatru ieftin si de proasta calitate !

Last edited by cristiboss56; 28.04.2010 at 17:48:36.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 16:43:13
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Este interesant că există ortodocși care cred în Extrema Contrițiune. Dacă vine un catolic să susțină o teologumenă și întreabă, apoi "voi credeți în așa ceva ?" primește răspunsul "nu, nu credem !" "asta-i teologie făcută cu bisturiul!" "vrăjeală apuseană". Și când colo, sare Iepurilă de unde nu te aștepți. Iată ce văd scris azi pe un alt topic:

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
Înțeleg că aveți intenții bune dar poate ar trebui să fiți mai atentă când vă exprimați părerea. Numai Dumnezeu știe cu ce păcate a trecut dincolo sau nu. Poate că nu a trecut cu nici un păcat. Poate că Dumnezeu l-a învrednicit cu câteva secunde înainte de accident de o stare duhovnicească de pocăință și a trecut dincolo complet curățat. Nu avem de unde ști cum a fost, dar așa cum „se poate ajunge la măsura dumnezeirii într-o zi” (Macarie cel Mare parcă) tot așa omul se poate pocăi de păcate printr-un singur gând sincer, inefabil și neînchipuit de duhovnicesc. De aceea spunea părintele Stăniloaie că omul se poate mântui și printr-un singur gând de dinaintea morții.
Parcă ar fi desprins dintr-un manual catolic. Capitolul "Despre căința extremă".

"Grecum est, non legitur !" spuneau scolasticii apuseni, zăpăciți de traducerile interpolate: dacă ceva este grecesc la origine, precis pute; nu mai e necesar nici să citim să vedem despre ce e vorba. Cât de mult văd aplicat acest principiu, cu semn inversat, în zilele noastre!
Romanum est, non legitur !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 22.08.2012 at 16:50:40.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Simeon Noul Teolog - sfantul 'de o curatie extrema' Marius22 Diverse Sarbatori 9 12.03.2012 21:37:44