Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2010, 13:10:03
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Adesea si astazi...unde in afara cultului penticostal, si a carismaticilor?
Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
unde se intampla astazi?
Vorbirea in limbi (cea adevarata, de la Duhul Sfant) are loc adesea peste tot in lume, in mai toate confesiunile crestine.
Daca veti considera ca e necesar voi da nume de tari si orase si, de asemenea, voi da si numele confesiunilor crestine.
Vechi 30.04.2010, 13:21:47
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
esti tu sigur de asta?.... nu uita ca traim vremuri in care multi prooroci mincinosi se arata si ca satana se poate preface in inger de lumina...
lauda-L si slaveste-L pe Domnul in limba ta sau o limba pe care o cunosti... nu crezi ca felul asta de "lauda" e cam ciudat, mai ales ca vorbirea in limbi este un "semn pentru cei necredinciosi"?...
si ce le mai ramane atunci?oricum e greu sa recunoasca propria greseala
Vechi 30.04.2010, 13:41:13
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
...oricum e greu sa recunoasca propria greseala
Bine ai revenit Florin.
E greu pentru fiecare sa-si recunoasca propriile greseli. Eu recunosc (cu greu) ca fac multe greseli. Unele grave.

Last edited by penticostalulmantuibil; 30.04.2010 at 14:08:02.
Vechi 30.04.2010, 16:19:47
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
P.S. Mai rar, unde mai exact, si cat de rar in Istoria Bisericii...eu as vrea date, daca tot e vorba de Istorie, pentru ca suna aiurea tare...mai rar in Istoria Bisericii( asta inseamnand ca se stie exact ce si cum), si adesea astazi...adica numai in cultul penticostal, si arhicunoscutul si raspanditul cult carismatic!
Daca esti pasionata de istorie iti dau cateva repere despre vorbirea in limbi, acceptate de ortodocsi (de cei care cunosc istorie):

Pe acest topic, un forumist ortodox reda intamplarea cu vorbirea in limbi a Sfantului Efrem in urma rugaciunilor inaltate impreuna cu Sfantul Vasile cel Mare:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=15
Contacteaza-l pe autorul postarii pentru a-ti da referinte mai exacte.

Tot despre vorbirea in limbi a unui sfant gasim scris in "Acatistul Parintelui Profirie noul facator de minuni".
http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?...ST_SF_PORFIRIE

Citez din acest acatist:
"prin harisma vorbirii în limbi ai grăit pe înțelesul celor de alt neam, iar ei mirându-se de sfințenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia! (copiere din "condacul al 10-lea")

Icosul al 10-lea
"Vrând tu să o ajuți pe tânăra Annoula să lepede cugetările deșarte și să creadă în Atotputernicul Dumnezeu, nu ți-a fost opreliște necunoașterea limbii pe care o vorbea aceasta, ci prin darul lui Dumnezeu ai trecut de acestă stavilă, spre bucuria celor care te laudă așa"

Din cate am inteles, Parintele Porfirie noul facator de minuni, care avea darul vorbirii in limbi, a trecut de putin timp la odihna (deci, il putem considera un contemporan).

Faptul ca tu sau Gabriella nu stiti nimic despre vorbirea in limbi la ortodocsi este scuzabil, de vreme ce si persoane ca Serafim Rose fac afirmatii gresite de genul:

"După primul sau cel mult al doilea secol de la Hristos, nici un text ortodox nu mai înregistrează vorbirea în limbi," (Serafim Rose - Ortodoxia si religia viitorului - vorbirea in limbi).

Totusi, nu credeti ca ar fi mai benefic sa va puneti pe studiu in loc sa va pierdeti timpul facand, cu usurinta, afirmatii caracteristice unor "cuscre"?
Vechi 30.04.2010, 16:52:51
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

http://www.odaiadesus.ro/personala.html
Vechi 30.04.2010, 18:53:34
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Ne-ai omorat cu odaia de sus, ce tot scrie acolo asa de interesant? Fa si tu un rezumat si pune-l aici.

Oricum, esti fata tare silitoare, ai postat linkul asta peste tot, spune ceva si un gest ca asta.

Last edited by almaris; 30.04.2010 at 19:07:53.
Vechi 30.04.2010, 19:57:23
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Vorbirea in limbi (cea adevarata, de la Duhul Sfant) are loc adesea peste tot in lume, in mai toate confesiunile crestine.
Daca veti considera ca e necesar voi da nume de tari si orase si, de asemenea, voi da si numele confesiunilor crestine.
Normal ca as vrea sa aflu mai multe, de fapt asta s-ar fi putut deduce din formularea intrebarii?
Vechi 30.04.2010, 20:14:44
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Daca esti pasionata de istorie iti dau cateva repere despre vorbirea in limbi, acceptate de ortodocsi (de cei care cunosc istorie):

Pe acest topic, un forumist ortodox reda intamplarea cu vorbirea in limbi a Sfantului Efrem in urma rugaciunilor inaltate impreuna cu Sfantul Vasile cel Mare:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=15
Contacteaza-l pe autorul postarii pentru a-ti da referinte mai exacte.

Tot despre vorbirea in limbi a unui sfant gasim scris in "Acatistul Parintelui Profirie noul facator de minuni".
http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?...ST_SF_PORFIRIE

Citez din acest acatist:
"prin harisma vorbirii în limbi ai grăit pe înțelesul celor de alt neam, iar ei mirându-se de sfințenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia! (copiere din "condacul al 10-lea")

Icosul al 10-lea
"Vrând tu să o ajuți pe tânăra Annoula să lepede cugetările deșarte și să creadă în Atotputernicul Dumnezeu, nu ți-a fost opreliște necunoașterea limbii pe care o vorbea aceasta, ci prin darul lui Dumnezeu ai trecut de acestă stavilă, spre bucuria celor care te laudă așa"

Din cate am inteles, Parintele Porfirie noul facator de minuni, care avea darul vorbirii in limbi, a trecut de putin timp la odihna (deci, il putem considera un contemporan).

Faptul ca tu sau Gabriella nu stiti nimic despre vorbirea in limbi la ortodocsi este scuzabil, de vreme ce si persoane ca Serafim Rose fac afirmatii gresite de genul:

"După primul sau cel mult al doilea secol de la Hristos, nici un text ortodox nu mai înregistrează vorbirea în limbi," (Serafim Rose - Ortodoxia si religia viitorului - vorbirea in limbi).

Totusi, nu credeti ca ar fi mai benefic sa va puneti pe studiu in loc sa va pierdeti timpul facand, cu usurinta, afirmatii caracteristice unor "cuscre"?
In primul rand, te rog nu sari parleazul...si incearca sa citesti cu atentie ce spun eu pe aici, ca sa poti apoi sa dai cu ghioaga...ok?

Multumesc pentru informatii...dar lucrurile astea le stiam stiam si eu despre aceasta vorbire in limbi, si nicidecum la modul in care se intampla in cultul penticostal, pentru ca acele lucruri mi se par fara noima ( PAREREA MEA!!!!).

Ce scrie mai sus, este exact ce am inteles si eu ca inseamna darul, nici mai mult, nici mai putin...deci a vorbi pe intelesul unor persoane care vorbesc alta limba, persoane care inteleg cele auzite, si daca tu imi spui mie ca un penticostal poate vorbi in limbi unui afganistan (sau unui alt penticostal)...si ala intelege cele spuse, atunci eu imi arunc palaria in noroi fara sa ezit!
Vechi 30.04.2010, 20:32:30
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
In primul rand, te rog nu sari parleazul...si incearca sa citesti cu atentie ce spun eu pe aici, ca sa poti apoi sa dai cu ghioaga...ok?
Reciteste (cu atentie) postarea ta, la care am raspuns. Cereai date istorice despre vorbirea in limbi si la alte culte in afara de "cultul penticostal, si arhicunoscutul si raspanditul cult carismatic".

Citat:
Multumesc pentru informatii...dar lucrurile astea le stiam stiam si eu despre aceasta vorbire in limbi,
Poate stiai ceva despre vorbirea in limbi. Cat despre informatiile pe care ti le-am furnizat referitor la vorbirea in limbi la ortodocsi.. sa-i spui lui mutu (sau lui chivu) ca le stiai. Se vede din postarile tale ce multa istorie ortodoxa cunosti.

P.S. Daca stii ceva (ma refer la istorie, doctrina, Sfanta Scriptura, etc) de ce nu te folosesti de aceste cunostinte si preferi sa vii numai cu palavrageala fara continut (doar cu iz de barfa sau acuzatie nefondata).

Citat:
Ce scrie mai sus, este exact ce am inteles si eu ca inseamna darul, nici mai mult, nici mai putin...
Sa inteleg ca ai o nelamurire la modul cum se manifesta vorbirea in limbi la penticostali sau harismatici? Esti lamurita despre faptul ca vorbirea in limbi este un dar al Duhului Sfant ce se poate manifesta si in vremurile noastre?

Astept sa vad o limpezire a ideilor si a nelamuririlor tale.
Vechi 30.04.2010, 20:50:38
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Reciteste (cu atentie) postarea ta, la care am raspuns. Cereai date istorice despre vorbirea in limbi si la alte culte in afara de "cultul penticostal, si arhicunoscutul si raspanditul cult carismatic".

Poate stiai ceva despre vorbirea in limbi. Cat despre informatiile pe care ti le-am furnizat referitor la vorbirea in limbi la ortodocsi.. sa-i spui lui mutu (sau lui chivu) ca le stiai. Se vede din postarile tale ce multa istorie ortodoxa cunosti.

P.S. Daca stii ceva (ma refer la istorie, doctrina, Sfanta Scriptura, etc) de ce nu te folosesti de aceste cunostinte si preferi sa vii numai cu palavrageala fara continut (doar cu iz de barfa sau acuzatie nefondata).

Sa inteleg ca ai o nelamurire la modul cum se manifesta vorbirea in limbi la penticostali sau harismatici? Esti lamurita despre faptul ca vorbirea in limbi este un dar al Duhului Sfant ce se poate manifesta si in vremurile noastre?

Astept sa vad o limpezire a ideilor si a nelamuririlor tale.
Mi-e teama ca ar trebui sa astepti prea mult, si nu imi permit sa iti rapesc din timpul cu folos...dandu-ti sperante desarte!

Oricum, iti recomand sa nu iti mai bati capul cu mine, daca tot nu gasesti nimic bun de citit in postarile mele...desi eu voi continua sa le citesc pe ale tale, pentru ca intr-adevar observ ca am ce invata din ele!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10