![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar bolboroselile gangave nu au mai deloc de-a face cu Biserica Penticostala. |
|
|||
|
|||
![]()
Parintii mei sunt penticostali, deci nu vorbesc fara sa stiu cum stau lucrurile; si ce vorbesc ei acolo nu e o limba, ci o insiruire hilara de vocale si consoane fara sens si inutila.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vrei sa stii, e o singura cale: trebuie sa citesti Fa... A, dar ti-am mai spus, am uitat. Faptul ca pare pentru tine hilar e nesemnificativ. Au ras multi si la Cincizecime si de atunci incoace. Este important daca Dumnezeu apreciaza. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu as fi curioasa sa vad ce s-ar intampla daca ar veni cate un translator adevarat, reprezentant al fiecarei limbi de pe Terra...si astfel sa se poata spune clar: E urdu; e un dialect de prin India; e suedeza, finlandeza, un dialect african...ceva ca sa se poata vedea daca e vorbire in limbi( cunoscute pe acest glob, pentru ca asta inseamna limbi, atat) sau bolboroseala=deci nicio limba! In fine, concluzia e foarte clara, se vorbea in limbi daca erau mai multi din cei prezenti, care vorbeau si alte limbi, si darul consta Žtocmai in faptul ca cel strain poate intelege mesajul! Ceea ce e foarte ciudat, e ca ei au inteles citind Bibilia, ca Sfintii Apostoli pareau beti pentru toti cei prezenti, ori cei care au crezut acest lucru, erau numai cei care stiau doar ebraica, atat...si logic de altfel, ca eu daca l-as auzi pe sotul meu vorbind instant in Urdu, as crede ca e beat...pentru ca nu cunosc aceasta limba, insa el nu are ce sa imi transmita daca ar vorbi aceasta limba, pentru ca noi vorbim aceeasi limba, deci nu sunt o straina, si nici nici un vorbitor de Urdu nu e prin preajma ca sa se poata spune ca e minune...simplu ca buna ziua! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
"Și fiecăruia se dă arătarea Duhului spre folos.
Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței. Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh; Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor. Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește"
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 04.05.2010 at 19:14:24. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfantul Apostol spune clar ca nicio limba nu are sunete necunoscute!
|
||||
|
||||
![]()
Ati reusit sa va traduceti si singuri totusi ceea ce vorbiti acolo, pentru ca eu am inteles ca translatorul nu e neaparat necesar, ci doar din cand in cand...cand e nevoie de el, dar nu tot timpul?
"De aceea, cine vorbeste in alta limba, sa se roage sa aiba si darul s-o talmaceasca."(I Corinteni 14,13)..de aici bag seama, ca nu e tocmai vorbitorul, si jumatatea cealalta translatorul...ci cel care vorbeste poate sa si traduca, se intampla asa in comunitate, sau nu? Va rugati si cu mintea, asa cum sfatuieste Sfantul Apostol Pavel? "Fiindca, daca ma rog in alta limba, duhul meu se roaga, dar mintea mea este fara rod."(I Corinteni 14,14) In Biserica voiti sa vorbiti mai mult cuvinte usor de inteles, decat alte limbi...pentru ca la fel sfatuieste Sfantul Apostol sa faceti asta? "Dar in Biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decit sa spun zece mii de cuvinte in alta limba."(I Corinteni 14, 19) Cum ati putea explica faptul ca unii nu stiu ce se intampla cu ei in momentul in care afirma ca vorbesc in limbi, cand Sfantul Apostol Pavel nu zice nimic de asemenea trairi, sau manifestari...ci doar de vorbire in limbi? Ce parere aveti despre carismatici, pentru ca se stie ca exact asa cum se emanifesta ei se manifestau inchinatorii la idoli?... intrau in transa, se tavaleau pe jos, tremurau, se aruncau pe jos, aveau miscari ritmice ale trupului...lucruri de astea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu pui multe intrebari grele. Dar raspunsul la ele se poate afla cel mai bine si mai deplin prin propria ta experienta. Orice experienta a ta cu Dumnezeu este greu de explicat unuia care nu vrea sa creada. De exemplu ti-ar spune cineva: eu vreau sa stiu exact ce simti tu cand te rogi. Este destul de dificil explici cuiva care nu a gustat niciodata dulceata rugaciunii. Citat:
E treaba lor. Sa ne rugam pentru ei. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|