Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 16:28:13
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
De ce crezi ca Apostolii nu lasau copiii sa vina la Domnul Iisus?...
Si noi, neamurile, in zilele de acum, cand Mantuitorul nu este ca persoana/om printre noi, cum putem ajunge la Domnul? Oare nu prin botez si credinta? Si atunci voi de ce nu lasati copiii sa "vina" la Domnul, asa cum insasi Mantuitorul ne-a spus sa facem? De ce ii opriti?....
scuza-ma ca iti zic dar ai rastalmacit Sfanta Scriptura si ai intors-o ca la ploiesti numai ca sa iti justifici niste idei. Cine nu ii lasa sa vina la Domnul? Dar asta nu inseamna sa ii botezi cu forta/necunostinta de cauza. Binecuvantarea inseamna incredintare in mana Domnului, si noi asta facem.
Hristos a lasat un exemplu elocvent si eu zic ca ar trebui sa se urmeze acest exemplu nu sa fie acuzati cei care o fac(NP).
De Domnul te apropii prin credinta, dupa ce ai credinta te botezi. Faptu ca Hristos nu mai e fizic intre noi nu inseamna ca trebuie sa schimbam Sfanta Scriptura dupa bunul plac ca sa "legalizam" anumite practici . Hristos a spus ca nu ne va lasa singuri ci va trimite pe Mangaietorul. Deci nu suntem singuri.

Citat:
Dar pe cine a botezat Domnul Iisus?...Da-mi un exemplu.
Domnul Iisus i-a binecuvantat pentru ca EL este Fiul lui Dumnezeu. Cum va puteti voi (sau mai bine zis "pastorii" vostri) sa va comparati cu Iisus Hristos? Apostolii au binecuvantat copiii? Nu, au botezat "casa lui Stefana" si alte case, deci si copiii care faceau parte din ele.
Uite exemple din ev lui Ioan in cap 3:
"După acestea a venit Iisus și ucenicii Lui în pământul Iudeii și stătea acolo și boteza."
Doua versete mai jos:
"Și au venit la Ioan și i-au zis: Rabi, Acela care era cu tine, dincolo de Iordan, și despre Care tu ai mărturisit, iată El botează și toți se duc la El."

Apostolii au botezat,dar nu copii. arata-mi un exemplu din Sfanta Scriptura, si nu imi aduce argumente in lipsa(gen casa lui Stefana unde nu se spune ca erau prunci dar voi asa spuneti ca sa justificati botezul copiilor).
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 16:43:00
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
scuza-ma ca iti zic dar ai rastalmacit Sfanta Scriptura si ai intors-o ca la ploiesti numai ca sa iti justifici niste idei. Cine nu ii lasa sa vina la Domnul? Dar asta nu inseamna sa ii botezi cu forta/necunostinta de cauza. Binecuvantarea inseamna incredintare in mana Domnului, si noi asta facem.
Hristos a lasat un exemplu elocvent si eu zic ca ar trebui sa se urmeze acest exemplu nu sa fie acuzati cei care o fac(NP).
Apostolii au botezat,dar nu copii. arata-mi un exemplu din Sfanta Scriptura, si nu imi aduce argumente in lipsa(gen casa lui Stefana unde nu se spune ca erau prunci dar voi asa spuneti ca sa justificati botezul copiilor).
"Oare nu pentru aceasta rătăciți, neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu?"
Dar cum ajung copiii la Domnul, fara botez? Biblia a fost scrisa pentru adulti.
Tot Sfanta Scriptura spune: "daca cineva nu vrea sa munceasca, acela nici sa nu manance". Oare daca copiii mei nu muncesc, Dumnezeu vrea ca eu sa-i infometez?
Vechi 10.05.2010, 16:58:36
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Si atunci voi de ce nu lasati copiii sa "vina" la Domnul, asa cum insasi Mantuitorul ne-a spus sa facem? De ce ii opriti?....
Dar cine îi oprește, soră Lacrimi? Orice copil de neoprotestant (sau chiar ortodox) care-și exprimă dorința să fie botezat este primit la botez și încă cu bucurie de întreaga biserică.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:00:09
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Tot Sfanta Scriptura spune: "daca cineva nu vrea sa munceasca, acela nici sa nu manance". Oare daca copiii mei nu muncesc, Dumnezeu vrea ca eu sa-i infometez?
Și dacă nu poate să muncească, trebuie înfometat? Lasă-l să crească până va putea munci și dacă atunci nu va vrea, înfometează-l
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:14:24
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
"Oare nu pentru aceasta rătăciți, neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu?"
Dar cum ajung copiii la Domnul, fara botez? Biblia a fost scrisa pentru adulti.
Iarta-ma ca iti zic dar din ce se vede se pare ca tu nu stii scripturile. Nu poti baga in aceeasi oala botezul cu munca. Copii ca sa munceasca trebuie sa faca scoala, trebuie sa creasca. Nu poti pune un prunc la munca...Eventual sa il facem chirurg...
Cum ajung copii la Domnul? roaga-te pt ei, creste-i in cunoasterea Domnului, invata-i cararile Domnului.
Stii versetul din proverbe legat de copii? "Invata copilul calea pe care sa mearga si cand va creste nu se va departa de ea". Daca il inveti Scriptura atunci va creste pe drumul cel bun.
Dar asta e problema la noi, nu cunoastem Sf Scriptura si implicit nu-l cunoastem pe Dumnezeu asa cum e revelat in Sf Scriptura si le prezentam copiilor baliverne. Copii habar nu au despre Dumnezeu si ne miram ca atunci cand cresc nu au nimic de a face cu Dumnezeu ci traiesc in pacat.
Saptamana asta vor fi 80 mii de oameni la concertul ACDC, majoritatea tineri care cu siguranta au fost botezati candva. i-a ajutat asta cu ceva? nu... Dar dc parintii i-ar fi invatat despre Dumnezeu si ar fi petrecut timp cu ei in citirea scripturii nu s-ar fi ajuns aici...
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:33:57
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta.
Rodica, cine crede ca sta in picioare, sa ia seama sa nu cada, valabil pentru toata lumea.
Citat:
Veti cadea din cauza fricii. Frica e de3 la diavol. Nu va fie frica pentru a va salva sufletele.Vor veni vremuri grele, dar tate sunt ingaduite de DUMNEZEU, Care este tovarasul de drum al fiecaruia de la nastere la moarte. Vor cadea si cei alesi.Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite,taxe, si alte ingradiri. Va vor lua totul!
Asta din ce carte e?
Citat:
Pacatul este o conspiratie a mintii omului cu diavolul impotriva Legii Lui DUMNEZEU.
Care lege, una exacta, precisa sau una despre care toti vorbesc dar cand ii intrebi nu stiu care e?
Citat:
Sfarsitul betivului e in sant, sau in casa de nebuni, iar sufletul in iad inca de pe aici.
Ai certitudini nu gluma!
Citat:
leacul este smerenia mintii.
Am observat "smerenia" mintii la multi.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:35:03
almaris
Guest

Implicit

Citat:
IUBITI PE PREOTI acum, cat ii mai aveti!
Numai pe ei?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:41:01
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Sigur ca stim foarte bine Biblia, dar ne luam tovarasi de drum Sfintii Parinti si pe Preoti sa ne-o talmaceasca
O alegere nefericita, de multe ori, pentru ca vin in contradictie cu insasi Scriptura. Cand talmacesti trebuie sa respecti cateva principii de baza.
Citat:
De aceea suntem statornici in credinta noastra.
Lauda de sine, stii tu.....N-a fost el statornic Petru avandu-l pe Mantuitorul in preajma lui, de noi ce sa mai zic.
Citat:
Sfintii nostri au fost, unii dintre ei, oameni foarte bogati si foarte invatati.Si au stiut sa se lepede de averi, asa cum ne-a cerut Mantuitorul
Mantuitorul nu cheama pe nimeni la saracie. I-a apuca-te si vinde tot ce ai si sa vedem daca mai spui asa. Daca luam literal tot ajungem la ruina.
Citat:
Pe umerii lor sta credinta noastra
Eu credeam ca pe umarul Altcuiva trebuie sa stea credinta. Si la judecata cum faceti?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:46:39
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
In Fapte cap 15 sfintii apostoli se aflau intr-o dilema care s-a solutionat la Sinodul Apostolic, unde s-a hotarat primirea paganilor fara a se taia imprejur mai intai, si altele.
Tu chiar crezi ca "paganii" care aderau la religia evreilor in preajma secolului I se taiau imprejur? Si cine verifica?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:51:19
almaris
Guest

Implicit

Citat:
De ce crezi ca Apostolii nu lasau copiii sa vina la Domnul Iisus?...
Si noi, neamurile, in zilele de acum, cand Mantuitorul nu este ca persoana/om printre noi, cum putem ajunge la Domnul? Oare nu prin botez si credinta? Si atunci voi de ce nu lasati copiii sa "vina" la Domnul, asa cum insasi Mantuitorul ne-a spus sa facem? De ce ii opriti?....
Lacrimuta, nu amesteca lucrurile, un pasaj de naratiune biblica fara semnificatii adanci in explicatii pentru asa zisul botez. Cauta macar alte texte.

Si apropo, cand schimbi username-ul in ceva mai optimist? Tot lacrimi? Poate ma consulti sa gasim ceva frumos!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05