Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2010, 20:19:41
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Cristi, Cozia, nu va mai certati! Nu am facut decat sa citesc intentia celui care a propus topicul. Nu ma gandeam la Sfanta Taina a cununiei, ci in general...la starea de iluminare sau de pacatosenie in care vom fi aflati. Atat si nimic mai mult. Cred ca a fost o perceptie gresita a tot ce am postat pana acum. Pana la urma, fiecare trebuie neaparat sa vada cui slujeste... nu poti sa judeci un om printr-o interpretare personala, cred ca trebuie sa aprofundam...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 20:27:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Cristi, Cozia, nu va mai certati! Nu am facut decat sa citesc intentia celui care a propus topicul. Nu ma gandeam la Sfanta Taina a cununiei, ci in general...la starea de iluminare sau de pacatosenie in care vom fi aflati. Atat si nimic mai mult. Cred ca a fost o perceptie gresita a tot ce am postat pana acum. Pana la urma, fiecare trebuie neaparat sa vada cui slujeste... nu poti sa judeci un om printr-o interpretare personala, cred ca trebuie sa aprofundam...
Imi pare rau Rodica , dar aici nu-i vorba de cearta , si in nici-un caz cu prietenul meu vechi Andrei Cozia ! Esti tu oare de acord ca Parintele Arsenie Boca a gresit in ce am citat eu ? Esti tu oare de acord ca Parintele Arsenie Boca e o minte bolnava precum spune Cozia ? Nu orice discutie inseamna cearta , mai ales cand e vorba , repet , de Cozia !Aici este vorba complet de altceva !
Vechi 21.05.2010, 20:27:54
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forfota Vezi mesajul
"feead-back" inseamna sa masori cati pereti s-ar fi putut construi cu materialele vandute la negru de pe un santier si apoi sa te mustre constiinta ca aia mici ai vecinilor nu au gradinita.
Si eu care creeedeam, ca inseamna sa masori nesimtirea si stupizenia unora(adicatelea, majoritatii) din pd-l(or' simpatizanti), si dupa ce iesi din scala, sa te scarpini pe ridiche ca olteanu', si sa te intrebi ce sa faci :Oare sa cauti un aparat de masura fritzesc, mai performant, sau sa pui mana pe pusca...si sa faci putina ordine, in ograda lu' tara.
Evident solutia asta, cu pusca, este mai atractiva(chiar daca-i radicala), din moment ce, in doi timpi si trei miscari, ai rezolvat problema republicii(aia parlamentare, evident).
S'acu, mai nene, daca nu ai ce face pe'nserat, da-te nene cu capu' de tocu' lu' usa, ori fa niste flotari ceva, ca vaz ca de atata munca, esti tare odihnit, si ti-as mai spune io multe, da nu ma pun cu ingustu', cai bai, ca de, el are mintea odihnita.
Vechi 21.05.2010, 20:32:31
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu, Cristi, dar am vazut ca m-ai citat pentru a posta cuvintele Parintelui si sunt putin nedumerita... sau nu am inteles eu bine?
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 20:38:04
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Nu, Cristi, dar am vazut ca m-ai citat pentru a posta cuvintele Parintelui si sunt putin nedumerita... sau nu am inteles eu bine?
Da , cred ca nu trebuia musai sa te citez , puteam foarte bine sa postez fara sa te citez ! Iertare ca am fost neinspirat citandu-te !
Vechi 21.05.2010, 20:40:18
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Tot sunt nedumerita...
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 20:47:05
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tot sunt nedumerita...
Dupa ce ne va judeca Dumnezeu ? . . . La cele spuse , am adaugat o invatatura a Parintelui Arsenie Boca , pentru ca acea familie ce nu va fi intemeiata pe TAINA , se afla in pacat mare . . . , in afara Legii si Cuvantului lui Dumnezeu ! Deci si dupa asta ne va judeca Dumnezeu ! Nu ?
Vechi 21.05.2010, 20:52:58
Rodica50's Avatar
Senior Member

Smile

Te sustin itrutotul!!!Sunt de aceeasi parere si nici nu concep o relatie dintre un barbat si o femeie in afara casatoriei. Este un foarte mare pacat!!! Este randul meu sa -ti cer iertare pentru neintelegere!!!
Reply With Quote
Vechi 22.05.2010, 14:32:15
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
O intrebare: si Sfintii Parinti pe cine se bazeaza? Au si ei oameni pe care ii iau ca modele, sau toata aceasta sfintenie si invatatura o au de la Hristos ?

E normal sa ma bazez pe ceeea ce cred din moment ce Biblia spune "Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mântuire" . E vorba de inima mea, nu de a altuia. Nu voi merge in cer prin credinta Sfantului X, ci prin credinta mea personala. Deci ceea ce tu numesti inselare Biblia numeste credinta. inselarea intervine in momentul in care increderea ta nu e in Dumnezeu ci in persoana ta sau a altuia. Credinta in Dumnezeu nu inseala.

."Nu lepădați dar încrederea voastră, care are mare răsplătire." Evrei 10:35

Pe de alta parte, "că cine se îndoiește este asemenea valului mării, mișcat de vânt și aruncat încoace și încolo. Să nu gândească omul acela că va lua ceva de la Dumnezeu." Iacov 1:6,7

Intelegi de ce trebuie sa avem incredere? Pentru ca Dumnezeu cere sa avem incredere si nu-i plac oamenii indoienici.

Sfintii parinti se bazeaza pe Dumnezeu ,numai ca relatia lor cu Dumnezeu nu se compara cu relatia mea cu El ,eu simplu mirean.
Tu nu asculti de parintii tai trupesti?
Se cuvine sa ii ascultam deoarece ei sunt maturi ,au trecut prin viata ,ne iubesc si ne vor binele.
Asa si cu sfintii parintii ,ei sunt parintii nostri spirituali si ei sunt maturizati duhovniceste.
Eu ii ascult ,nu fac cum cred eu ,ca altfel m-as purta ca un adolescent rebel ,si as culege roade amare ,cum spune sf.Nicon.
As fi precum un vapor fara carma ,fara busola.
Noi ortodocsii ascultam de duhovnic si nelamuririle le gasim in carti scrise de sfinti parinti.
Acum nu stiu ce sa spun de sfinti la penticostali.
Ei nu tin posturi aspre ,nu se spovedesc si imparatasesc ,nu au rugaciunea lui Iisus.
Or fi si la protestanti oameni imbunatatiti ,nu contest.
David mai spunea de sfinti "minunat este Dumnezeu intru sfintii lui ",deci prin sfinti suntem mai aproape de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2010, 14:49:17
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sfintii parinti se bazeaza pe Dumnezeu ,numai ca relatia lor cu Dumnezeu nu se compara cu relatia mea cu El
Oare de ce? Atat timp cat Dumnezeu trateaza egal toti oamenii , depinde numai de om cat de aproape e de El. Ce te impiedica sa ai o relatie stransa cu Dumnezeu? Si Sfintii Parinti au fost oameni ca si tine, dar au dorit sa aiba cu Dumnezeu o legatura puternica si au avut. Poti face si tu la fel. Rugaciunea, postul, credinta sunt si la indemana ta cum au fost si la indemana lor. Ei nu au nimic in plus fata de tine prin nastere, ci prin alegerea care au facut-o de a fi sfinti. Aceasta alegere e mai mult decat posibila si pentru tine.

Citat:
Tu nu asculti de parintii tai trupesti?
Se cuvine sa ii ascultam deoarece ei sunt maturi ,au trecut prin viata ,ne iubesc si ne vor binele.
Asa si cu sfintii parintii ,ei sunt parintii nostri spirituali si ei sunt maturizati duhovniceste.
Eu ii ascult ,nu fac cum cred eu ,ca altfel m-as purta ca un adolescent rebel ,si as culege roade amare ,cum spune sf.Nicon.
Inteleg...Deci se presupune ca dupa o varsta vei fi si tu matura spiritual cum au ajuns ei, caci si tu vei fi trecut prin viata si vrei binele oamenilor. Sau vei ramane mereu un copil in credinta?

Citat:
Acum nu stiu ce sa spun de sfinti la penticostali.
Ei nu tin posturi aspre ,nu se spovedesc si imparatasesc ,nu au rugaciunea lui Iisus.
La noi se tin numai posturi negre, uneori de trei zile necurmat. Daca vrei sa te spovedesti poti gasi la cine. Ne si impartasim si capatam putere innoita. In ce priveste rugaciunea, cred ca penticostalii se roaga mult mai mult ca alte confesiuni Asta e unul din lucrurile care mi-au placut mult la ei, anume ca exista multa comunicare cu Dumnezeu prin rugaciune si post . Cine vrea sa se sfinteasca se sfinteste. Dar cel mai mult sfintii se calesc in lume, acolo unde ispitele ataca la tot pasul iar ei le biruiesc, acolo unde ii ajuta pe altii si isi pun pielea la bataie pentru ei in fata vrajmasului.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce feedback primiti de la Dumnezeu ? Petre. Pocainta 31 21.06.2012 17:27:24
Credinta sociala sau Inteligenta si incredere personala in Divin? Tangun Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 01.02.2011 09:27:11
despre dreptul divin al regelui de a conduce mihailt Generalitati 1 04.04.2009 04:22:50
Cum recunoastem un semn divin? Dan.22 Generalitati 5 08.01.2009 22:56:10
Un nou semn divin: Icoana Maicii Domnului Laurentiu Generalitati 18 11.06.2008 20:50:22