Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2010, 14:38:53
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
copilul e Hristos. Femeia reprezinta semintiile lui Israel , dupa cum ti-am mai spus.

In primul rand in cap 12 se prezinta cu termenul de femeie, nu fecioara.
In al doilea rand, faptul ca sunt 12 stele e clar ca se refera la cele 12 semintii ale lui Israel si ca femeia simbolizeaza aceste semintii. Seamana f mult imaginea cu visul lui Iosif.
In Apocalipsa 1 se spune clar ca e Hristos, in Apocalipsa 12 nu vezi nicaieri numele de Maria. Nu stiu de unde ai tras tu concluzia asta. Nici prorociile de mai departe din cap 12 nu se potrivesc cu Maria.

Gresesti, cum sa nu fi fost posibil sa vina Mesia decat prin Maria? Dumnezeu a ales-o pe Maria deoarece era din semintia lui Iuda, putea sa aleaga orice fecioara din semintia lui Iuda. Venirea lui Hristos nu fost conditionata niciodata de Maria. Nu cred ca era singura fecioara neprihanita din toata semintia lui Iuda. Tu pe ce te bazezi cand spui ca nici o alta fecioara(nu femeie cum spui tu) nu putea naste pe Mesia?
Fecioara Maria a fost punctul terminus al implinirii profetiei, dar profetia nu a fost facuta ei, ci lui Avraam.

Vad ca nu ai raspuns la intrebarile care ti le-am pus, ca sa te ajute sa iti dai seama despre cine e vorba. eu zic sa iti raspunzi la acele intrebari ca sa iti fie mai clar.
Femeia reprezinta pe Fecioara Maria si Israelul adevarat al lui Dumnezeu, cel dupa duh.. Adica Biserica... Iosif este arhietipul Bisericii la care vor veni fii lui Israel - cel netaiat la inima - sa se inchine.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iacov si Isav(Esau) sau Edom. Danut7 Din Vechiul Testament 2 24.01.2011 01:29:52
Evanghelia lui Iuda ben_gal Iudaismul 7 15.04.2010 17:43:32
Cu cine s-a luptat Iacov si de ce? Agkelos Din Vechiul Testament 12 21.09.2009 11:19:24
Un verset din Evanghelia de azi achimovjan Generalitati 131 18.07.2008 23:42:09
Fericitul Iacov Talikis jenica Mari Duhovnici si predicile lor 6 19.09.2007 22:04:53