Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.06.2010, 15:25:56
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Buzz.......
N-am tradus nimic.
Vechi 27.06.2010, 15:59:30
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Trice, m-ai facut curioasa. Cum interpretezi asta: [ce e bolduit plus contextul] Despre ce se povesteste de fapt?

"Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare
Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 27.06.2010, 16:16:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Trice, m-ai facut curioasa. Cum interpretezi asta: [ce e bolduit plus contextul] Despre ce se povesteste de fapt?

"Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare
Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă."
Hristos a suferit moartea în natura Sa fizică (ce a luat-o la întrupare), dar a fost înviat în Duh (adică de Duhul Sfânt)- în Același Duh Sfânt prin a Cărui putere a propovăduit și Noe sărmanelor ființe ținute în închisoarea păcatului. Aceasta e versiunea scurtă. Nu-mi cere versiunea lungă că ne depărtăm de topic fără posibilitatea de a ne mai întoarce
Vechi 27.06.2010, 16:21:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Hristos a suferit moartea în natura Sa fizică (ce a luat-o la întrupare), dar a fost înviat în Duh (adică de Duhul Sfânt)- în Același Duh Sfânt prin a Cărui putere a propovăduit și Noe sărmanelor ființe ținute în închisoarea păcatului. Aceasta e versiunea scurtă. Nu-mi cere versiunea lungă că ne depărtăm de topic fără posibilitatea de a ne mai întoarce
N-am alta alternativa, caci am ramas in ceatza. Nu zice ca Noe s-a coborat, ci Hristos s-a coborat cu duhul si a propovaduit...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 27.06.2010, 16:39:57
Banned

Implicit

Citat:
N-am alta alternativa, caci am ramas in ceatza. Nu zice ca Noe s-a coborat, ci Hristos s-a coborat cu duhul si a propovaduit...
Depinde cum citim. Ideile preconcepute, uneori ne obligă să citim altfel de cum scrie.
Vechi 27.06.2010, 16:43:10
Senior Member

Implicit

Citat:
Depinde cum citim. Ideile preconcepute, uneori ne obligă să citim altfel de cum scrie.
No, citeste-mi tu fara idei preconcepute:

" Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare,"

Oricat as intoarce-o nu-mi iese Noe ca subiect. De fapt nici nu vorbeste de Noe ci de sufletele ucise in zilele lui Noe.
Vechi 27.06.2010, 16:54:35
Banned

Implicit

Citat:
No, citeste-mi tu fara idei preconcepute
Oricât aș încerca, nu o să reușesc deoarece și tu asemeni lui Mihnea Dragomir aipermanent în minte concepția dualistă cu privire la ființa umană.

Citat:
" Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare,"

Oricat as intoarce-o nu-mi iese Noe ca subiect. De fapt nici nu vorbeste de Noe ci de sufletele ucise in zilele lui Noe.
E și normal, pentru că te-ai oprit la virgulăCitește ideea în ansamblu, așa cum a fost scrisă, nu cum au tradus-o Cornilescu/Anania (ambii având aceeași idee preconcepută cu privire la coborârea lui Hristos în Infernul grecesc).

P.S. Eu am încercat să-ți ofer o explicație succintă, nu o traducere.

Last edited by tricesimusquintus; 27.06.2010 at 17:03:28.
Vechi 27.06.2010, 16:11:23
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
N-am tradus nimic.
Atunci de ce-ai mintit.. De fiecare data cand v-am dat scripturile alea v-ati blocat.. Ceea ce nseamna ca invatatura adventista e contrara scripturii..
Vechi 27.06.2010, 16:35:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Atunci de ce-ai mintit.. De fiecare data cand v-am dat scripturile alea v-ati blocat.. Ceea ce nseamna ca invatatura adventista e contrara scripturii..
Îți readuc aminte că atunci când ai mai postat acele texte, ți-am cerut să le iei pe rând, nu toate deodată și ai făcut exact ce acuzi acum: te-ai blocat...
E drept că între timp topicul a fost închis.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42