![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am bolduit sectiunile neclare. Eu vad diferenta asa: 1. Monahul renunta la lume (adica la casatorie, copii, serviciu, viata lumeasca) pentru a se dedica lui Dumnezeu (prin rugaciune). Nu cred ca renunta la sine. Ei raman indivizi singuri, izolati, care in celula lor de manastire, sau chiar ca pustnici, in sufletul lor se roaga la Dumnezeu. 2. Citatul pe care il dai cu: "ceea ce va fac eu voua..." credeam ca este valabil pentru toata lumea, deci si pentru mireni. 3. Cei casatoriti au datorie (ca mantuire) fata de ei insusi, de sot/sotie, copii (cati au), parinti, serviciu, societate. Deci au multe in carca si ei. 4. La biserica preotul de mir se roaga si el pentru toti: cei bolnavi, cei care fac bine lacasului, cei ce se ostenesc, cei necajiti, cei morti, elevi, studenti, etc. Si noi ne rugam impreuna cu dansul. La slujbele din manastire cum spune preotul lor? Pentru cine se roaga? Eu asa am inteles ca se roaga fiecare pentru el, in legea lui. Ca asta inseamna manastire. Nu ma casatoresc, nu vreau copii, vreau numai sa ma rog si sa am liniste. Ar fi frumos daca intr-adevar s-ar ruga monahii pentru toata lumea. Dar cumva izolarea si lepadarea asta de lume, nu pot s-o pun in legatura cu a face ceva pentru lume. Adica imi suna cam asa: "te parasesc, nu vreau sa mai stiu de tine, esti rau, imi faci rau, nu pot trai cu tine, dar ...nu te las, ca ma rog pentru tine". Cum vine asta? Da, teoretic ne putem ruga si pentru dusmani. Hhm...
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un articol superb - Parintele Constantin Galeriu | sophia | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 05.11.2012 12:41:39 |
Vocatia si cariera crestinului | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 10 | 21.01.2011 15:53:10 |
Slujba calugariei | eduardd | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 16.07.2010 21:24:27 |
Vocatia | costel | Generalitati | 7 | 09.07.2010 17:57:16 |
Articol superb: Parintele Savatie ne invata sa incepem prin a fi sinceri cu Dumnezeu | andrei_im | Generalitati | 7 | 04.02.2010 10:20:15 |
|