Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2010, 16:42:02
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Deci atacam autorul daca n-am reusit in atacul asupra operei ?

O sa mai dau un singur citat din "istoricul" Staniloaie, si consider discutia incheiata. Cine are urechi de auzit sa auda, cine nu, nu:

Actul de revenire a grupului unit din Transilvania în sânul Bisericii Ortodoxe s-a realizat în mod spontan si fara dificultatii

Last edited by Erethorn; 29.07.2010 at 16:44:37.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2010, 16:48:32
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Deci atacam autorul daca n-am reusit in atacul asupra operei ?
"Opera" nu convinge ! A dat-o in bara cu istoria cand a gandit victimizarea greco-catolicilor.
Am explicat !

Groza era comunist, anticrestin, nu un ortodox pus pe realipirea greco-catolicilor la biserica ortodoxa. A fost exclusiv politica sovieticilor indreptata impotriva Papei.

Biserica Rusa nu misca in front, facea figuratie la nivel national.., nu era o biserica imperiala care sa se traga de sireturi cu conducerea sovietica si sa dispuna dupa plac de destinul celorlalte biserici.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2010, 17:05:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
"Opera" nu convinge ! A dat-o in bara cu istoria cand a gandit victimizarea greco-catolicilor.
Am explicat !

Groza era comunist, anticrestin, nu un ortodox pus pe realipirea greco-catolicilor la biserica ortodoxa. A fost exclusiv politica sovieticilor indreptata impotriva Papei.

Biserica Rusa nu misca in front, facea figuratie la nivel national.., nu era o biserica imperiala care sa se traga de sireturi cu conducerea sovietica si sa dispuna dupa plac de destinul celorlalte biserici.
Domnule, v-am aratat negru pe alb ca vorbiti pe dinafara realitatii istorice. Va rog sa comentati descrierea Bisericii Ortodoxe Ruse, care a renascut de mai mare dragul sub Stalin dupa inceperea razboiului.
Citat:
Eu n-am regasit in document un asemnea text
Atunci incercati la pagina 207, ultimul paragraf.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2010, 17:13:09
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
1. A fost exclusiv politica sovieticilor indreptata impotriva Papei.

2. Biserica Rusa nu misca in front, facea figuratie la nivel national.., nu era o biserica imperiala care sa se traga de sireturi cu conducerea sovietica si sa dispuna dupa plac de destinul celorlalte biserici.
1. Foarte bine si nu conteaza ca au facut-o sovieticii..., iar daca vrem ca BO sa dainuiasca aceasta atitudine fata de Papa trebuie sa ramina in veci neschimbata!

2. B Rusa, multumita lui Dumnezeu si Sfintilor Sai "se conserva pentru citiva zeci de ani" dar macar nu era distrusa. Iar pe de alta parte conducerea sovietica le faceau bisericii un serviciu ca-i tineau pe catolici la respect, ei fiind arhicunoscuti prin actiunile lor subversive pe tot globul inclusiv in Cuba
Reply With Quote
Vechi 29.07.2010, 17:20:39
Banned

Implicit

Foarte bine au facut ortodocsii ca s-au aliat cu necuratul, doar doar or reusi sa scape de fratii catolici, corect ?

In fine. Am promis ca incetez dialogul, vad ca domnul Cozia doreste sa-mi aminteasca de aceasta promisiune, ducand discutia in directia halucinatiilor conspirationiste.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 01:52:26
Miha-anca
Guest

Implicit

- "Nici prin gând nu mi-a venit să trec la Biserica Ortodoxă, așa m-a păzit Dumnezeu, încât nici ca ispită nu mi-a trecut prin gând apostazia", mărturisea ulterior episcopul (Dr. Iuliu Hossu)
http://www.bru.ro/istorie/cat-si-ort-capitolul-20/
In ce ar fi constat apostazia daca ar fi trecut la ortodocsi?
In aceste conditii, de ce trecerea de la ortodoxie la catolicism nu mai constituie in ochii greco-catolicilor o apostazie?
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 01:58:52
Miha-anca
Guest

Implicit

S-a prezentat ca inspector al mănăstirilor din zonă și trimis al patriahului, pentru a le oferi libertatea în schimbul trecerii la Ortodoxie. În acest sens a purtat discuții cu preoții deținuți. Tot la Neamț a fost trimis un protopop ortodox din Bârlad, părintele Baltazar. Acesta a stat în mănăstire cinci zile, iar la plecare le-a spus cu “simpatie și admirație”:

“M-am rugat mai mult în aceste cinci zile decât am făcut-o douăzeci de ani fiind preot. Voi, preoții credincioși, reprezentați speranța spirituală și tăria morală a poporului român. Dumnezeu vă va pedepsi dacă vă veți renega credința convertindu-vă la Ortodoxie”.262)

Deci acel preot Baltazar s-a rugat in 5 zile cat nu s-a rugat in 20 ani...
Cine poate crede asa o afirmatie?!?
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 08:08:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
-In aceste conditii, de ce trecerea de la ortodoxie la catolicism nu mai constituie in ochii greco-catolicilor o apostazie?
Exact din motivul pentru care, din punct de vedere ortodox, trecerea de la catolicism la ortodoxie nu este o apostazie, ci un lucru foarte bun și lăudabil.

Ecleziologia este aceeași, singura diferență fiind răspunsul la întrebarea "unde anume este Ecclesia ?". Și catolicii, și ortodocșii cred că există o singură Biserică a lui Cristos. Prin urmare, a ieși din ea este un lucru cu teribile consecințe pentru suflet, pe când a intra în ea este un lucru care îți deschide calea mântuirii. "Nu există mântuire în afara Bisericii" este un adevăr dogmatic asupra căruia au insistat adesea Sfinții Părinți, fiind sugerat în numeroase feluri atât în Vechiul, cât și în Noul Testament.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 16:01:37
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
- "Nici prin gând nu mi-a venit să trec la Biserica Ortodoxă, așa m-a păzit Dumnezeu, încât nici ca ispită nu mi-a trecut prin gând apostazia", mărturisea ulterior episcopul (Dr. Iuliu Hossu)
In ce ar fi constat apostazia daca ar fi trecut la ortodocsi?
In aceste conditii, de ce trecerea de la ortodoxie la catolicism nu mai constituie in ochii greco-catolicilor o apostazie?
Cred ca din acelasi motiv pentru care nu ni se pare noua apostazie trecerea lor la ortodocsi Pur si simplu cred cu tarie ca a lor este credinta dreapta si nu vor sa se lepede de ea.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 17:05:00
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Cred ca din acelasi motiv pentru care nu ni se pare noua apostazie trecerea lor la ortodocsi Pur si simplu cred cu tarie ca a lor este credinta dreapta si nu vor sa se lepede de ea.
In cazul greco-catolicilor, apostazia s-a produs cand au trecut la catolici, ei fiind ortodocsi la origine. Prin trecerea la ortodocsi, ar reveni la Biserica de care intotdeauna ar fi trebuit sa tina. Asta doar daca vorbim despre o apostazie in cazul trecerii de la BO la BC si invers.
Pe mine m-a spurprins incadrarea la apostazie a schimbarii Bisericii, avand in vedere ca greco-catolicii au facut acest lucru cu ceva timp in urma... , fara a o numi apostazie, dar apreciaza ca fiiind apostazie doar trecerea inapoi la Biserica de care tineau initial, cea Ortodoxa.
Pentru mine e ca si cand Adam ar fi facut abstractie ca a cazut din rai, si ar aprecia noul loc, ca fiind raiul.

Sa nu uitam ce ne spune Sf. Apostol Pavel:
Corinteni 7,
20. Fiecare, în chemarea în care a fost chemat, în aceasta să rămână.
21. Ai fost chemat fiind rob? Fii fără grijă. Iar de poți să fii liber, mai mult folosește-te!
22. Căci robul, care a fost chemat în Domnul, este un liberat al Domnului. Tot așa cel chemat liber este rob al lui Hristos.
23. Cu preț ați fost cumpărați. Nu vă faceți robi oamenilor.
24. Fiecare, fraților, în starea în care a fost chemat, în aceea să rămână înaintea lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce se intampla? alex.petrisor Despre Biserica Ortodoxa in general 4 10.02.2020 15:14:15
Ce se va intampla cu lumea? BogdanBogdan Generalitati 33 12.04.2011 15:43:45
Nu stiu ce mi se intampla.. Z.Lidia Vrajitoria 10 31.08.2008 14:47:08
Ce se intampla? Mirela333 Biserica Ortodoxa Romana 0 06.08.2008 19:34:45
Ce se intampla? Mirela333 Generalitati 0 06.08.2008 19:00:56