![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci atacam autorul daca n-am reusit in atacul asupra operei ?
O sa mai dau un singur citat din "istoricul" Staniloaie, si consider discutia incheiata. Cine are urechi de auzit sa auda, cine nu, nu: Actul de revenire a grupului unit din Transilvania în sânul Bisericii Ortodoxe s-a realizat în mod spontan si fara dificultatii Last edited by Erethorn; 29.07.2010 at 16:44:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am explicat ! Groza era comunist, anticrestin, nu un ortodox pus pe realipirea greco-catolicilor la biserica ortodoxa. A fost exclusiv politica sovieticilor indreptata impotriva Papei. Biserica Rusa nu misca in front, facea figuratie la nivel national.., nu era o biserica imperiala care sa se traga de sireturi cu conducerea sovietica si sa dispuna dupa plac de destinul celorlalte biserici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atunci incercati la pagina 207, ultimul paragraf. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. B Rusa, multumita lui Dumnezeu si Sfintilor Sai "se conserva pentru citiva zeci de ani" dar macar nu era distrusa. Iar pe de alta parte conducerea sovietica le faceau bisericii un serviciu ca-i tineau pe catolici la respect, ei fiind arhicunoscuti prin actiunile lor subversive pe tot globul inclusiv in Cuba |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte bine au facut ortodocsii ca s-au aliat cu necuratul, doar doar or reusi sa scape de fratii catolici, corect ?
In fine. Am promis ca incetez dialogul, vad ca domnul Cozia doreste sa-mi aminteasca de aceasta promisiune, ducand discutia in directia halucinatiilor conspirationiste. |
|
|||
|
|||
![]()
- "Nici prin gând nu mi-a venit să trec la Biserica Ortodoxă, așa m-a păzit Dumnezeu, încât nici ca ispită nu mi-a trecut prin gând apostazia", mărturisea ulterior episcopul (Dr. Iuliu Hossu)
http://www.bru.ro/istorie/cat-si-ort-capitolul-20/ In ce ar fi constat apostazia daca ar fi trecut la ortodocsi? In aceste conditii, de ce trecerea de la ortodoxie la catolicism nu mai constituie in ochii greco-catolicilor o apostazie? |
|
|||
|
|||
![]()
S-a prezentat ca inspector al mănăstirilor din zonă și trimis al patriahului, pentru a le oferi libertatea în schimbul trecerii la Ortodoxie. În acest sens a purtat discuții cu preoții deținuți. Tot la Neamț a fost trimis un protopop ortodox din Bârlad, părintele Baltazar. Acesta a stat în mănăstire cinci zile, iar la plecare le-a spus cu “simpatie și admirație”:
“M-am rugat mai mult în aceste cinci zile decât am făcut-o douăzeci de ani fiind preot. Voi, preoții credincioși, reprezentați speranța spirituală și tăria morală a poporului român. Dumnezeu vă va pedepsi dacă vă veți renega credința convertindu-vă la Ortodoxie”.262) http://www.bru.ro/istorie/cat-si-ort-capitolul-20/ Deci acel preot Baltazar s-a rugat in 5 zile cat nu s-a rugat in 20 ani... Cine poate crede asa o afirmatie?!? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ecleziologia este aceeași, singura diferență fiind răspunsul la întrebarea "unde anume este Ecclesia ?". Și catolicii, și ortodocșii cred că există o singură Biserică a lui Cristos. Prin urmare, a ieși din ea este un lucru cu teribile consecințe pentru suflet, pe când a intra în ea este un lucru care îți deschide calea mântuirii. "Nu există mântuire în afara Bisericii" este un adevăr dogmatic asupra căruia au insistat adesea Sfinții Părinți, fiind sugerat în numeroase feluri atât în Vechiul, cât și în Noul Testament.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe mine m-a spurprins incadrarea la apostazie a schimbarii Bisericii, avand in vedere ca greco-catolicii au facut acest lucru cu ceva timp in urma... , fara a o numi apostazie, dar apreciaza ca fiiind apostazie doar trecerea inapoi la Biserica de care tineau initial, cea Ortodoxa. Pentru mine e ca si cand Adam ar fi facut abstractie ca a cazut din rai, si ar aprecia noul loc, ca fiind raiul. Sa nu uitam ce ne spune Sf. Apostol Pavel: Corinteni 7, 20. Fiecare, în chemarea în care a fost chemat, în aceasta să rămână. 21. Ai fost chemat fiind rob? Fii fără grijă. Iar de poți să fii liber, mai mult folosește-te! 22. Căci robul, care a fost chemat în Domnul, este un liberat al Domnului. Tot așa cel chemat liber este rob al lui Hristos. 23. Cu preț ați fost cumpărați. Nu vă faceți robi oamenilor. 24. Fiecare, fraților, în starea în care a fost chemat, în aceea să rămână înaintea lui Dumnezeu. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce se intampla? | alex.petrisor | Despre Biserica Ortodoxa in general | 4 | 10.02.2020 15:14:15 |
Ce se va intampla cu lumea? | BogdanBogdan | Generalitati | 33 | 12.04.2011 15:43:45 |
Nu stiu ce mi se intampla.. | Z.Lidia | Vrajitoria | 10 | 31.08.2008 14:47:08 |
Ce se intampla? | Mirela333 | Biserica Ortodoxa Romana | 0 | 06.08.2008 19:34:45 |
Ce se intampla? | Mirela333 | Generalitati | 0 | 06.08.2008 19:00:56 |
|