Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2010, 01:51:59
george.marian george.marian is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
nu are cum sa nu se schimbe, unele obiceiuri au aparut la mult timp dupa apostoli,care sunt temelia Bisericii (botezul la copii spre exp care nu e biblic).
Tu spui că Dumnezeu e static. Nu isi schimbă ideile, legile in veci pururea ...

Asta dupa mintea ta. Sa vedem ce zice Scriptura:

Facere 6:
5. Văzând însă Domnul Dumnezeu că răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ și că toate cugetele și dorințele inimii lor sunt îndreptate la rău în toate zilele,
6. I-a părut rău și s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ.
7. Și a zis Domnul: "Pierde-voi de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut! De la om până la dobitoc și de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde, căci Îmi pare rău că le-am făcut".

Facere 8:
21.[...] "Am socotit să nu mai blestem pământul pentru faptele omului, pentru că cugetul inimii omului se pleacă la rău din tinerețile lui și nu voi mai pierde toate vietățile, cum am făcut.
22. De acum, cât va trăi pământul, semănatul și seceratul, frigul și căldura, vara și iarna, ziua și noaptea nu vor mai înceta!"

Dupa cum observi Dumnezeu iși mai schimbă gândurile, planurile , ideile ....

Pana la Avraam nu exista circumcizia. Oare nu s-a mai mantuit lumea ?

Acum tu poate vii cu raspunsul ca toti au stat in iad pana la venirea Fiului Lui Dumnezeu, Iisus Hristos ... Am scris "poate" ca nici nu stiu daca credeti in iad ... Da, o parte acolo au asteptat, dar nu toti s-au pierdut ...

Ce parerea ai de Enoh? Nu s-a mantuit el?

In vremea Lui Avraam a fost introdus botezul pruncilor, de parte barbateasca - circumcizia. Oare s-a desfiintat Sfanta Traditie a Lui Avraam? Explica-mi de unde stia Avraam sa se inchine la Dumnezeu Intreit? Avem marturie clara ca Avraam se inchina Bunului Dumnezeu in 3 ipostasuri, Sfintei Treimi ...

Sfanta Traditie sunt cuvintele Duhului Sfant , cel ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit care a grait prin prooroci. Sfanta Traditie este cuvant transmis prin viu grai proorocilor, Apostolilor, Sfintilor Parinti ai Bisericii o parte din el este scris in apocrife , Canoane, promulgata de sfinte sinoade ecumenice si nu in Biblie. Ca voi ignorati cuvantul Duhului Sfant, Sfanta Traditie sau Sfanta Predanie, treaba voastra. Dar sa stiti ce raspundere va asumati ... Obiceiurile care au aparut dupa Sfintii Apostoli in ortodoxism sunt o imbogatire a Sfintei Traditii si nicidecum o eroare a Sfintei Traditii. Ea s-a imbogatit pe an ce trecea, prin Sfintele Sinoade ale Sfintilor Parinti indemnati de Duhul Sfant in proorociri si nu numai ...

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42