Citat:
În prealabil postat de Pandion
Nu prea are cum cineva sa va acuze ca paziti sambata precum Iisus Cristos pentru ca nu faceti asta. Nu aveti cum. Acuma sa ne comparam noi cu Cristos la acest capitol e cam mult.
|
Nu am vrut sa spun ca pazim sambata la fel ca Domnul Iisus Hristos ci ca o pazim pentru ca si Hristos a pazit-o. La judecata, daca Domnul ma intreaba de ce am pazit sambata (ziua a saptea) pot raspunde foarte simplu:"pentru ca si Tu ai pazit-o Doamne."
Cat despre modul in care o pazim ... pot spune ca fariseismul nu a murit (cred ca fiecare avem o doza, mai mica sau mai mare de fariseism). Dar, asta e o alta poveste.
Citat:
În prealabil postat de Pandion
Doctorii din spitale poate s-ar putea compara, care inclusiv in zilele de odihna muncesc pe branci spre salvarea vietilor omenesti. Cred ca ei sunt cei mai buni pazitori ai zilelor de odihna, daca se poate spune asa.
|
Din cate am auzit, unele cadre medicale adventiste lucreaza si sambata, dar fara a fi remunerate (sau directionand banii in scopuri umanitare). In ziua sabatului trebuie sa faci binele.
Doctorii despre care vorbiti, nu se pot compara cu Hristos. Ei sunt platititi, in orice zi.