Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2010, 18:58:29
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
o sa vedem la Judecata de Apoi cine are dreptate
La judecata o sa vedem cu totii ca nu ne va intreba nimeni pe la ce lacasuri de cult am fost, cata Scriptura stim, cate dogme ne-am insusit ci cum am fost noi ca oameni. Sigur ca formele credintei sunt importante, dar daca nu mergem mai sus de aici, totul e in zadar. Nu cine crede ca are dreptate va mosteni Imparatia, ci acela care a facut voia lui Dumnezeu potrivit cu lumina pe care a avut-o de sus. Dreptate are numai Bunul Dumnezeu. Noi, abia ne intelegem pe noi insine.
Vechi 29.07.2010, 13:55:13
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
La judecata o sa vedem cu totii ca nu ne va intreba nimeni pe la ce lacasuri de cult am fost, cata Scriptura stim, cate dogme ne-am insusit ci cum am fost noi ca oameni. Sigur ca formele credintei sunt importante, dar daca nu mergem mai sus de aici, totul e in zadar. Nu cine crede ca are dreptate va mosteni Imparatia, ci acela care a facut voia lui Dumnezeu potrivit cu lumina pe care a avut-o de sus. Dreptate are numai Bunul Dumnezeu. Noi, abia ne intelegem pe noi insine.
stii o sa ne trebe ceam facut noi pe pamant,daca neam tinut bine marturisile,credinta in Hrisots Cel Adevarat si daca noi neam tinut de poruncile Lui si cele ce a zis El sa facem si ceea ce facut cu totul real adica Cina cea de Taina,sa tinem bine Sfanta Traditie si sa nu o stricam.Deci la judecata o vedem cum neam folosit noi de poruncile Sale si de cuvinte cele spuse de Domnului Iisus Hristos.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 29.07.2010, 19:51:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
stii o sa ne intrebe ce am facut noi pe pamant,daca neam tinut bine marturisile,credinta in Hrisots Cel Adevarat si daca noi neam tinut de poruncile Lui si cele ce a zis El sa facem si ceea ce facut cu totul real adica Cina cea de Taina,sa tinem bine Sfanta Traditie si sa nu o stricam. Deci la judecata o vedem cum neam folosit noi de poruncile Sale si de cuvinte cele spuse de Domnului Iisus Hristos.
Daca citesti evanghelia dupa Matei vei vedea ca la un moment dat se vorbeste si despre judecata si despre ce anume va avea prioritate acolo. Si ghici ce, caracterul omului va fi criteriul de baza. Ai vazut ca evreii tinusera destul de bine marturisile, credinta(teoretica), traditia, dar cand s-a intrupat Cristos i-a gasit goi pe dinauntru. Atat de goi incat in toata evanghelia Mantuitorul nu poate da ca exemplu de credinta decat pe vreo doi pagani. Sa ne luptam sa tinem intacte toate invataturile, dar in acelasi timp sa nu neglijam modul in care relationam, felul in care ne comportam, raspunderea este prea mare, nu ne putem permite sa facem asa ceva in calitate de crestini.
Vechi 30.07.2010, 01:57:12
george.marian george.marian is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2010
Implicit

Citat:
Nu am nimic impotriva in relationarea cu alti oameni, fie ei de orice credina, dar asta pana cand vine vorba de credinta ... vorba cand ei imi ataca credinta cu tot felul de invataturi, altele fata de Sfanta noastra Traditie si ale Bisericii.

Iti reamintesc de hula impotriva Duhului Sfant?Dupa ce am reluat Scripturie,am vazut ce zice Iisus Hristos si nu "Cristos"(ma intreb dupa ce Biblie citesti?):

Matei 12:

32. Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie.

Marcu 3:

29. Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda veșnică.

Luca 12:

10. Oricui va spune vreun cuvânt împotriva Fiului Omului, i se va ierta; dar celui ce va huli împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta.

Ca observație despre Hula imptriva Duhului Sfant o găsim doar in 3 Evanghelii. Oare semnifică ceva? Ma intreb ...

Si nu oricine care face fapte bune pot fi luate drept semn ca ii lucreaza mantuirea . Auzi ce zice Hristos (si nu Cristos):

21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.

Acum poate crezi ca nimeni nu mai are nicio speranta; sunt unii care au mai hulit Duhul Sfant. Atat timp cat esti in viata hula impotriva Duhului Sfant poate fi iertata daca te tii de canonul dat de duhovnicul tau, si de pocainta amara din sufletul tau ... caci spune Hristos (și nu "Cristos"):

Sfânta Evanghelie după Matei

Cap. 21

31[ ... ]. Zis-a lor Iisus: Adevărat grăiesc vouă că vameșii și desfrânatele merg înaintea voastră în împărăția lui Dumnezeu.

32.Căci a venit Ioan la voi în calea dreptății și n-ați crezut în el, ci vameșii și desfrânatele au crezut, iar voi ați văzut și nu v-ați căit nici după aceea, ca să credeți în el.

Ioan mergea cu puterea lui Ilie, cu puterea Duhului Sfant proorocea si boteza cu apa ... Iar fariseii care erau model de urmat in cele ce spuneau și nu in cele ce faceau, huleau pe Ioan, huleau puterea Duhului Sfant ce stapânea asupra lui.
Fariseii atat timp cat erau in viata se puteau cai si lucrau mantuirea, dar daca nu au ajunsa la pocainta ...

Un ortodox traitor și nu numai, oricine daca ar fi citit Sinaxarul cred ca ar fi trait un soc, sa vada paradoxul ortodoxismului, ce fapte de plans au avut unii si cum si-au sters pacatele ... Va las sa ii descoperiti .

Zici bine pe o parte contează si relatiile umane dintre noi si vrajmasul nostru. Categoric. Dar conteaza si credinta in care ne aflam la judecata Domnului. Nu ma refer sa fim cat mai religiosi, pentru ca asta fac majoritatea cultelor si o parte din ortodoxi. Practica religiozitatea. Eu ma refer sa devenim ortodoxi credinciosi, sa practicam ortodoxia in credinta vie, traitoare si lucratoare, sa devenim crestini.

Crestinismul, indiferent cât de departe se merge cu reinterpretările si redefinirile sale,nu are cum fi numitorul comun al "dialogului cu religiile necrestine". Numele de Crestinism este doar adăugat pe deasupra ca ornament unei unităti care se defineste si se identifică la un alt nivel. Singurul numitor comun posibil al tuturor religiilor este conceptul foarte vag de "spiritualitate", care oferă deja "liberalilor" religiosi teren aproape nelimitat pentru teologizările lor cetoase.

"Viata religioasă a persoanei nu este nicidecum afectată de ocultism sau de spiritism. Căci spiritismul este,într-o măsură foarte largă, o miscare "religioasă".Diavolul nu ne ia religiozitatea... Este însă o mare diferentă între a fi religios si a te naste din nou din Duhul Lui Dumnezeu. Si este trist să constatăm că cei mai multi dintre crestini de astăzi, indiferent de denominatiune, sunt mai curând oameni "religiosi", decât crestini adevărati".

Cel mai bine e sa dam ascultare de Biserica , sa ramanem in corabie , in dreapta credinta (adica ortodoxa - care inseamna "dreapta credinta", nu pentru ca asa vrem noi ci doar pentru simplu fapt ca asta inseamna:"dreapta credinta")pentru ca "Și dacă dreptul abia se mântuiește, ce va fi cu cel necredincios și păcătos? " (I Petru) pentru ca judecatile Domnului nu le patrunde nimeni:

Eclessiastul 8:
16. Când mi-am îndreptat inima ca să cunosc înțelepciunea și să pătrund care este menirea omului pe pământ, căci nici zi, nici noapte ochii lui nu văd somnul,
17. Atunci mi-am dat seama, privind lucrarea lui Dumnezeu, că omul nu poate să înțeleagă toate câte se fac sub soare, dar se ostenește căutându-le, fără să le dea de rost; iar dacă înțeleptul crede că le cunoaște, el nu poate să le pătrundă.

Quote-ul tau imi miroase putin a ecumenism ... Dar asta e ... ca asta se practica de fapt pe thread-ul asta si pe alte thread-uri ... : ecumenism .

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii!
Vechi 30.07.2010, 19:56:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de george.marian Vezi mesajul
Iti reamintesc de hula impotriva Duhului Sfant?Dupa ce am reluat Scripturie,am vazut ce zice Iisus Hristos si nu "Cristos"(ma intreb dupa ce Biblie citesti?):
Marian, e bine ca imi aduci aminte, numai ca din cate observ din postarea ta, vrei sa ma calauzesti intr-un mod nefericit, tu insuti neintelegand ce presupune pacatul impotriva Duhului Sfant, si pe deasupra ai si prejudecati demne de un om fara prea multa pregatire cum ca eu scriu Cristos, detaliu complet nesemnificativ. Cat despre pacatul impotriva Duhului Sfant, acesta are in vedere cel mai grav lucru pe care il poate face o fiinta umana, si anume de a respinge pana la moarte sa fie calauzit de Duhul lui Dumnezeu care il invata numai de bine. Omul refuzand calauzirea va muri in pacatele lui, de aceea e un pacat de neiertat, Dumnezeu neexistand in viata pacatosului respectiv, nu are cine sa ierte. E ca atunci cand Mantuitorul Cristos aflandu-se pe cruce spune, Tata iarta-i caci nu stiu ce fac. Apelul de iertare a fost pentru toti, insa nu toti au primit iertarea. Dintre cei care au primit se numara acel soldat roman care a recunoscut ca intr-adevar Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu.
Citat:
Si nu oricine care face fapte bune pot fi luate drept semn ca ii lucreaza mantuirea . Auzi ce zice Hristos (si nu Cristos):

21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.

31[ ... ]. Zis-a lor Iisus: Adevărat grăiesc vouă că vameșii și desfrânatele merg înaintea voastră în împărăția lui Dumnezeu.
Ai zis bine prima data, numai ca citatele pe care le dai se intorc impotriva a ceea ce ai afirmat initial. Acestea vizeaza crestinii, formalisti, dogmatici, reci, lipsiti de simtaminte crestine reale, intre care tind sa cred ca te numeri si tu, avand in vedere obsesia pentru detalii fara importanta cum ar fi scrierea numelui Mantuitorului. Asa erau si fariseii din vremea Sa, atenti la tot ce era nesemnificativ si ajunsesera sa inrobeasca prin acest mod de a fi o intreaga natiune care a fost gasita de Iisus Cristos complet paralizata in ceea ce priveste credinta, nimeni nu facea nimic concret, ci doar arunca cu citate din Scriptura la intamplare sau ca provocare asa cum fac multi pe aici. Daca vrei sa fii gasit si tu in acelasi fel, e problema ta.
Citat:
Quote-ul tau imi miroase putin a ecumenism ... Dar asta e ... ca asta se practica de fapt pe thread-ul asta si pe alte thread-uri ... : ecumenism .
Nu, nu. Nu ai inteles, asemenea amicilor tai farisei de prin zona, eu incerc sa aduc putina omenie, nu ecumenism. Ecumenismul presupune ceva ce nu va avea loc niciodata, iar eu nu sunt atat de naiv sa sustin un lucru ilogic si irealizabil. Dar tu si altii care bagati la inaintare asa zisul ecumenism suferiti de o forma de extremism extrem de ciudata prin care va permiteti sa limitati(cel putin teoretic) liberul acces al cuiva la mantuire, aratandu-va voi insiva exponenti si aparatori ai dreptei credinte pe care de altfel o injuriati prin felul in care va prezentati inaintea acelora care cica ar avea ceva de invatat de la voi, dar nu prea au ce, din pacate.

Last edited by Pandion; 30.07.2010 at 19:59:44.
Vechi 30.07.2010, 21:53:48
george.marian george.marian is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2010
Implicit

Citat:
Marian, e bine ca imi aduci aminte, numai ca din cate observ din postarea ta, vrei sa ma calauzesti intr-un mod nefericit, tu insuti neintelegand ce presupune pacatul impotriva Duhului Sfant, si pe deasupra ai si prejudecati demne de un om fara prea multa pregatire cum ca eu scriu Cristos, detaliu complet nesemnificativ. Cat despre pacatul impotriva Duhului Sfant, acesta are in vedere cel mai grav lucru pe care il poate face o fiinta umana, si anume de a respinge pana la moarte sa fie calauzit de Duhul lui Dumnezeu care il invata numai de bine. Omul refuzand calauzirea va muri in pacatele lui, de aceea e un pacat de neiertat, Dumnezeu neexistand in viata pacatosului respectiv, nu are cine sa ierte. E ca atunci cand Mantuitorul Cristos aflandu-se pe cruce spune, Tata iarta-i caci nu stiu ce fac. Apelul de iertare a fost pentru toti, insa nu toti au primit iertarea. Dintre cei care au primit se numara acel soldat roman care a recunoscut ca intr-adevar Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu.

Ai zis bine prima data, numai ca citatele pe care le dai se intorc impotriva a ceea ce ai afirmat initial. Acestea vizeaza crestinii, formalisti, dogmatici, reci, lipsiti de simtaminte crestine reale, intre care tind sa cred ca te numeri si tu, avand in vedere obsesia pentru detalii fara importanta cum ar fi scrierea numelui Mantuitorului. Asa erau si fariseii din vremea Sa, atenti la tot ce era nesemnificativ si ajunsesera sa inrobeasca prin acest mod de a fi o intreaga natiune care a fost gasita de Iisus Cristos complet paralizata in ceea ce priveste credinta, nimeni nu facea nimic concret, ci doar arunca cu citate din Scriptura la intamplare sau ca provocare asa cum fac multi pe aici. Daca vrei sa fii gasit si tu in acelasi fel, e problema ta.
Nu, nu. Nu ai inteles, asemenea amicilor tai farisei de prin zona, eu incerc sa aduc putina omenie, nu ecumenism. Ecumenismul presupune ceva ce nu va avea loc niciodata, iar eu nu sunt atat de naiv sa sustin un lucru ilogic si irealizabil. Dar tu si altii care bagati la inaintare asa zisul ecumenism suferiti de o forma de extremism extrem de ciudata prin care va permiteti sa limitati(cel putin teoretic) liberul acces al cuiva la mantuire, aratandu-va voi insiva exponenti si aparatori ai dreptei credinte pe care de altfel o injuriati prin felul in care va prezentati inaintea acelora care cica ar avea ceva de invatat de la voi, dar nu prea au ce, din pacate.

Daca tu esti de acord ca nerecunoasterea tainele ortodoxe sunt fapte de dreapta omenie si nu hula impotriva Duhului Sfant, cum fac cei protestanti si neoprotestanti inseamna ca esti mai intelept decat Sfintii Parinti. Ai ajuns la atingerea adevaratei intelepciuni "omenesti". Cel mai "omenos" om pe care il cunosc.

Imi pare rau ca nu sunt citit. Proasta educatie de acasa, timpul liber pierdut ... Am sa incerc sa fiu mai citit in privinta hulei impotriva Duhului Sfant si in numele Lui Hristos ... Iarta-ma pentru prejudecatile mele fata de cum scrii numele Lui Iisus Hristos ...

Te las sa faci treaba de "omenie" pe acest thread , ca vad ca le ai in ale intelepciunii si in judecata oamenilor (numai dupa citatele lor din Bibile) ... si sunt de acord cu tine ca unii cad in extrema de zelotism ortodox ... Cazul meu spre exemplu ...

Citat:
Acestea vizeaza crestinii, formalisti, dogmatici, reci, lipsiti de simtaminte crestine reale, intre care tind sa cred ca te numeri si tu, avand in vedere obsesia pentru detalii fara importanta cum ar fi scrierea numelui Mantuitorului. Asa erau si fariseii din vremea Sa, atenti la tot ce era nesemnificativ si ajunsesera sa inrobeasca prin acest mod de a fi o intreaga natiune care a fost gasita de Iisus Cristos complet paralizata in ceea ce priveste credinta, nimeni nu facea nimic concret, ci doar arunca cu citate din Scriptura la intamplare sau ca provocare asa cum fac multi pe aici. Daca vrei sa fii gasit si tu in acelasi fel, e problema ta.
Apreciez judecata ta, dar mai mult va conta cea a Lui Dumnezeu ...

Ma numar printre oamenii reci, sunt unul dintre ei, nu am iubire in mine, sunt un pacatos, asta sunt ... un ucigas de aproape vrednic de osanda ...
Iarta-ma pentru extremismul ortodox de care dau dovada pe un thread prozelitic protestant de pe un forum crestin ortodox ....
Recunosc si iti cer iertare pentru pacatul meu ... Iarta-ma ca sunt un fariseu, iarta-ma ca fac prozelitism ortodox pe acest thread. Imi cer mii de scuze in fata ta daca te-am suparat si ti-am produs vreo mahnire sufleteasca si imi cer iertare in fata tuturor pentru extremismul de care dau dovada ca imi apar ortodoxia si ca nu ii las eu pe altii sa intre in Imparatia Cerurilor!Imi cer iertare si in fata Lui Hristos Dumnezeu! Iertati-ma si Dumnezeu sa ma ierte!

Fie ca Bunul Dumnezeu sa ne biruiasca rautatea din inimile noastre cu iubirea Lui nemarginita!

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!
Vechi 30.07.2010, 11:48:51
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
Daca citesti evanghelia dupa Matei vei vedea ca la un moment dat se vorbeste si despre judecata si despre ce anume va avea prioritate acolo. Si ghici ce, caracterul omului va fi criteriul de baza. Ai vazut ca evreii tinusera destul de bine marturisile, credinta(teoretica), traditia, dar cand s-a intrupat Cristos i-a gasit goi pe dinauntru. Atat de goi incat in toata evanghelia Mantuitorul nu poate da ca exemplu de credinta decat pe vreo doi pagani. Sa ne luptam sa tinem intacte toate invataturile, dar in acelasi timp sa nu neglijam modul in care relationam, felul in care ne comportam, raspunderea este prea mare, nu ne putem permite sa facem asa ceva in calitate de crestini.
dai ceva si din invataturile Sfintilor Parinti ca si ei au fost oameni ai Bisericii,nu numai din Biblie ca stim ce scrie acolo,dar cateodata se vine si cu invataturile Sfintilor Parinti.Da trebuie sa citm si din Biblie,dar si din invataturilelor ca sunt bune pentru sufletelor noastre.Sa vedem si noi ce spun si Sfintii Parinti care sunt defapt si ei prietenii Domnului Dumnezeu.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur

Last edited by vidoveczandrei; 30.07.2010 at 12:23:59.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42