Citat:
În prealabil postat de Pandion
La judecata o sa vedem cu totii ca nu ne va intreba nimeni pe la ce lacasuri de cult am fost, cata Scriptura stim, cate dogme ne-am insusit ci cum am fost noi ca oameni. Sigur ca formele credintei sunt importante, dar daca nu mergem mai sus de aici, totul e in zadar. Nu cine crede ca are dreptate va mosteni Imparatia, ci acela care a facut voia lui Dumnezeu potrivit cu lumina pe care a avut-o de sus. Dreptate are numai Bunul Dumnezeu. Noi, abia ne intelegem pe noi insine.
|
stii o sa ne trebe ceam facut noi pe pamant,daca neam tinut bine marturisile,credinta in Hrisots Cel Adevarat si daca noi neam tinut de poruncile Lui si cele ce a zis El sa facem si ceea ce facut cu totul real adica Cina cea de Taina,sa tinem bine Sfanta Traditie si sa nu o stricam.Deci la judecata o vedem cum neam folosit noi de poruncile Sale si de cuvinte cele spuse de Domnului Iisus Hristos.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
|