![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cum pot masura statisticile factorii care influenteaza echilibrul sufletesc al unei persoane? De unde stiu ele daca problemele cuiva se datoreaza unui lucru sau altul?
|
|||
|
|||
|
Mi-a placut ceea ce a spus un doctor din Romania care doreste sa emigreze intr-o tara civilizata : eu nu vreu sa plec din tara pentru ca sunt platit prost, ci pentru ca sunt obligat sa lucrez in conditii mizere ! [ cu ghilimelele de rigoare, tastatura mea este japoneza si nu prea-i dau de capat ]
...Asta spune mai mult decat ne-am obisnuit sa auzim despre aspectul material al traiului romanesc.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 21.08.2010 at 20:51:29. |
|
|
|||
|
|||
|
Ory, ai fi tentata sa te muti in strainatate, sau consideri ca e suficient sa-ti imbunatatesti nivelul de trai in Romania, asa cum fac toti cei, care lucreaza temporar in alte locuri si vin cu banii in tara?
Intrebarea mea se adreseaza tuturor, care se intorc acasa dupa ce au lucrat in afara tarii. De fapt ce va determina sa reveniti in Romania? |
|
|
|||
|
|||
|
Da ! Am inceput sa ne gandim din ce in ce mai mult sa plecam din Romania, eu si sotul (si puiul, se intelege (, si acest lucru se datoreaza , nu doar traiului pe plan material, ci si al sistemului sanitar care se dovedeste de-a dreptul un pericol public, dar si al traiului psihologic din aceasta tara in care respectul, increderea si vorba buna s-au ingropat de mult, sau poate ca nu au existat.
Eu am lucrat doar in Japonia, iar acolo nu exista posibilitatea sa te stabilesti decat daca formezi o familie cu un cetatean japonez...deci, acesta este motivul pentru care nu am ramas acolo. De fapt, la inceput nu am ramas dintr-un instinct patriotic nejustificat, apoi m-am casatorit in patria aceasta . Poate ca pentru copilul meu as pleca, poate ca m-am saturat sa vad atata coruptie, mizerie la propriu si la figurat, atatea taxe smulse pe nedrept, atata zbucium pentru nimic, intr-o viata care, oricum isi are salasul in timp, un timp pretios pentru fiecare dintre noi. Nu stiu ce sa mai spun, ar fi mult prea multe.....
|
|||
|
|||
|
Atatea taxe pe nedrept?!? Stai, Ory ca este doar inceputul! Intrarea in UE a adus aceste taxe si tot ce mai urmeaza, adica cipul din buletin si pasaport. De acum orice om va fi inregistrat de la nastere cu adresa la care s-a nascut si cu toate mutarile permanente sau flotante; vor sti cati bani ai castigat, pe ce i-ai cheltuit, cand si unde.
Romania a trecut rapid la acest sistem, care in alte tari exista de mai multe decenii. Singura "dreptate" in ce priveste taxele este aceea ca trebuie mai multi bani in caseria statului. Acum 5-6 ani au solicitat idei din partea populatiei pentru noi taxe! Contra unui premiu, se intelege. Tineti minte un lucru: in Romania inca exista libertate. Daca s-ar incuraja initiativ privata, multe s-ar indrepta. |
|
|
|||
|
|||
|
Frumoasa atitudine a avut medicul respectiv, Ory.
Cred ca asta e si adevarata mea durere.. Nu numai lipsa banilor ( ca nu suntem chiar muritori de foame) ci faptul ca societatea in care traiesc aproape ma forteaza sa plec din Ro. Ma forteaza sa plec pentru ca nu mai suport mizeria, josnicia,pitipoancele, hotii si manelistii.. Senzatia mea (poate grestita) este ca "cineva" sta la spatele meu si imi tot inchide potecile pe care merg.. Mai ieri am admonestat o femeie de vreo 50 de ani ca aruncase hartia de la fornetti pe jos. I-am spus, cine crezi ca strange din urma ta?? La care ea imi raspunde privindu-ma urat..doar nu, eu?!?..si m-a injurat!.. ..si atunci ma intreb,; pentru ce lupt? Care tara? Care neam? Imi spunea cineva mai sus ca de fapt sunt suparata pe tara. Poate ca da! Sunt suparata ca sunt nevoita sa imi parasesc mormintele celor dragi, sunt nevoita sa-mi parasesc duhovnicul, sant nevoita sa-mi las inima acasa si sa plec in lumea larga. Ori asta e cea mai mare durere!! sa plec eu la munca si sa revin pentru a ajuta tara cu banii din afara?? De ce? De ce sa fiu nevoita sa ma despart de copii mei si de sotul meu? Pentru care tara sa ne jertfim? Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ma ierte!.. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Si daca tot veni vorba de nasteri si de maternitati, dupa cum se tot arata in ultima perioada aceasta situatie fara perdea, sa amintesc si eu cateva despre propria nastere.
Pe langa faptul ca la noi este un lux sa asiste doctorul la nastere, atunci cand o face, dupa cum s-a intamplat la mine si in acelasi salon cand doctorul care ma chiureta * pentru ca nu mi se dezlipea placenta *, cu o mana facea acest lucru iar cu alta manca un covrig. Apoi, la o mamica din acelasi salon caruia nu i se mai rupea apa, a intrat doctorul si i-a provocat mecanic ruperea acesteia, dar nu mai avea in cealalta mana un covrig, ci tigara aprinsa. Apoi, pe fiul meu l-a tinut la salonul de prematuri si-l hraneau prin gavaj cate 10 ml de lapte, desi era sanatos si cantarea 3000 de grame, nascut la termen. Tipa continuu de foame, aceasta cantitate sa da unui prematur de 1000 de grame, nu-mi permiteau sa-l hranesc eu, ori sa-i mareasca doza de lapte. Ce sa mai spun de aroganta si sila cu care esti tratat ca pacient, de parca ar sterge pe jos cu tine fiindca la acest nivel de situezi atata timp cat ai nevoie de serviciile lor. Ca sa te externezi din spital trebuie sa dai spaga, chiar daca acesta este aglomerat, te exaspereaza cu sederea in spital pana ce le platesti ca sa pleci acasa, si nu putin. Femeia de serviciu nu-ti schimba camasa de noapte, de fapt cea de spital, pana ce nu o platesti, si nu o data, ci in fiecare dimineata in care trebuie sa-ti schimbe aceasta, altfel risti sa stai cu ea creponata de laptele care se scurge cu furie pe aceasta, atata timp cat pruncul nu-ti este dat la piept, decat inainte de externare.Nu ai voie cu camasa de acasa, cica nu este sterila. Cel mai grav lucru a fost ca pe holul unde se afla salonul cu nounascutii prematuri se fuma atat de tare incat taiai fumul cu cutitul, cum se spune, iar usa salonului lor era deschisa, cica pentru aerisire. Fumau doctorii si asistentele, iar tu ca pacient netrebnic care te-ai nascut in Romania, nu ai dreptul sa protestezi in vre-un fel. Nu mai spun de infectia cu care am plecat acasa, de atele neextrase in totalitate si toate cele care le-am rezolvat, pana la urma, singura, asa cum numai romanul stie sa se descurce. Intr-o zi m-am dus cu copilul la urgente cu cotul mainii dislocat, acesta avea in jur de 2 anisori, il durea cumplit si plangea de cate ori il atingea, iar un doctor cu parul alb a tipat la mine ca aceia nu este mana de urgente, dandu-ma afara din cabinet...cand am venit ulterior la alt doctor s-a speriat cum de am inraznit sa mai astept catusi de putin....nu trebuia decat intoarsa mana cu forta si atat , altfel dadea in complicatii grave. Imbecilul ! MI-E SILA, CE MAI ! MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA SUNTEM SANATOSI !
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 21.08.2010 at 22:04:29. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ory, sa stii ca si pe aici se intampla f multe nereguli. Nu idealizati, ca nu e cazul. E mai curat in spitale, au aparatura buna, personalul se poarta frumos, dar cu toate astea se fac multe greseli, unele fatale. Spitalele au obiceiul de a numara cazurile de medicatie gresita. Acum doi ani au fost mai bine de 8000 de cazuri. |
|
|
|||
|
|||
|
Există două Românii, așa cum există două Biserici: una luptătoare și una triumfătoare. România triumfătoare sunt toți oamenii buni care s-au străduit de-a lungul veacului pentru această țară; România triumfătoare este o realitate veșnică, fiindcă dreptatea, binele este nemuritor.
România luptătoare suntem noi cei ce trăim în prezent. Poate vom ajunge foarte puțini, covârșiți de oamenii care distrug această țară și de minoritari dornici să-și însușească ce nu le aparține, dar asta nu înseamnă că lupta noastră e fără folos. În final, răul oricum va fi învins așa că ceea ce trebuie să facem noi e să ne împlinim datoria față de țară și de Dumnezeu, față de oamenii buni din acest popor care au trăit și încă mai trăiesc pe aceste meleaguri. A fugi din calea greutăților arată pe de o parte dorința meschină de confort personal, pe de altă parte lipsa perspectivei parusice, lipsa credinței în veșnicie și în victoria binelui. Din alt punct de vedere, nu cred că cineva care-și părăsește țara își poate găsi pacea necesară unei vieți spirituale. Sunt convins că-și poate găsi o pace a confortului lumesc, caracterizată de adormirea conștiinței și odihnă trupească, dar pentru cel ce vrea să-și curețe sufletul prin rugăciune și pocăință este necesar să trăiască pe pământul în care s-a născut.
| emigrare |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Incinerarea este un pacat? | rainer_ligia | Eutanasia | 108 | 06.03.2013 21:01:52 |
| Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 22:50:31 |
| Este iluzionismul pacat? | Bunl | Generalitati | 2 | 05.09.2008 01:47:01 |
|
|