Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2010, 21:23:39
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Sa nu-ti fie rusine niciodata cu originea ta ! E ca o tradare a neamului in care te-ai nascut! Nicaieri nu-i mai frumos ca acasa!
:) Multumesc!!!
Am trait si momente de genul acesta...dar am trecut repede peste cand mi-am revazut iar familia si tot ce mi-a fost candva drag.
Vechi 17.08.2010, 21:38:42
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Pentru voi, cei departe de casa, este destul de greu, dar dragostea de Dumnezeu si ajutorul lui va tin!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 16:10:44
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Pentru voi, cei departe de casa, este destul de greu, dar dragostea de Dumnezeu si ajutorul lui va tin!
Este adevarata partea a doua.. Dar partea intai nu pentru toti. Unii, dintre care fac oarte, ajung sa se simta acasa si in alta tara si nu se (mai) simt departe.
Slava Domnului!
Si asta nu inseamna ca isi neaga neaparat originile sau isi dispretuiesc tara de origine (din contra). Pur si simplu s=au integrat unde stau. Ii multulmesc lui Dumnezeu ca m=a ajutat sa traiesc asta.
Vechi 18.08.2010, 16:17:46
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Scuze. Am prezentat un punct de vedere. Nu-mi imaginez cum ar fi sa fiu plecata departe de casa, de cei dragi.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 16:45:29
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
Scuze. Am prezentat un punct de vedere. Nu-mi imaginez cum ar fi sa fiu plecata departe de casa, de cei dragi.
Bunu Dumnezeu e peste tot, nu doar in Romania langa cei dragi.

Aici nu mai exista mama, tata, frate, sora, prieteni, cunostinte care sa te ajute sau sa-ti faca favoruri. Aici singurul care te ajuta e Bunu Dumnezeu si Maica Domnului.

Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 21:00:49
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sigur, este un punct de vedere si unii asa traiesc strainatatea.
Dar se poate intampla daca pleci foarte tanar ca cei dragi sa fie in mare parte si in noua tara...
Vechi 18.08.2010, 21:02:50
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Sa va ajute Dumnezeu, dar sa nu ne uitati nici pe noi, cei ramasi aici!
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 21:30:38
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Din cate vad esti pentru purificarea atnica. O notiune de trista amintire.

De altfel ce inseamna puritatea etnica? Si romanii au fost formati dintr-un amestec de natii..
prin puritate etnica,eu inteleg gradul de acuratete rasiala pe care o masa de oameni situata intr-o arie geografica clar determinata, il are !
populatiile cu un grad mai mare de puritate au trasaturi psiho-somatice unitare,iar cele cu grad redus, au tarasaturi eteroclite,deci contradictorii !

din cele de mai sus,e logica intrebarea : care tip de societate are cea mai mare eficienta, cea cu trasaturi unitare, su cea cu trasaturi contradictorii ???
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 21:46:13
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
Stiu ca acum cineva o sa ma stropeasca despre ce face un roman dupa ce se uita pe geam:
- pune ghena si cainele pe forum
- se intreaba daca respectivul 4 ped are suflet
- si apoi incearca s-o tunda din tara.
Si probabil spera sa-si ia si gunoiu' si lighioanele.

In principiu are dreptate.

Dar imi asum riscul.

Este un pacat sa emigrezi? Daca a emigra ar insemna sa-ti fie mai usor in acesta viata?
Sau este o virtute sa nu emigrezi?

Lasand la o parte aspectul ca nici acolo nu fug cainii cu covrigi in coada.
Ma intereseaza din punct de vedere al invataturii crestine.
Intr-un loc evident, unde exista biserica ortodoxa in acel oras.

In conditiile in care inca ai parinti in tara si socrii + 1 frate.
Care probabil n-or sa vrea sa vina cu tine.
Credeti ca cei ce pleaca sau emigreaza cum spui ,pleaca de bine ?sa se dea-a locuri de munca la toti cei care nu au ,sa se dea salarii decente ,sa poti trai linistit nu stresat in permanenta ca nu-ti ajung bani sa-ti achiti nici datoriile care le ai fata de Statul nostru .Pensionari sa aibe pensiile sa-si poata duce batrinetea fara sa fie povara pentru nimenea ,si atunci veti vedea ca lucrurile vor lua un alt fagas ,si nu se va mai inghesui nimenea sa emigreze impartial spuis cu"catel,cu purcel cu gunoaie cu tata,cu socru ,+frate"!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 23:33:44
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
prin puritate etnica,eu inteleg gradul de acuratete rasiala pe care o masa de oameni situata intr-o arie geografica clar determinata, il are !
populatiile cu un grad mai mare de puritate au trasaturi psiho-somatice unitare,iar cele cu grad redus, au tarasaturi eteroclite,deci contradictorii !

din cele de mai sus,e logica intrebarea : care tip de societate are cea mai mare eficienta, cea cu trasaturi unitare, su cea cu trasaturi contradictorii ???
Ideile astea au dus la un sistem ca cel al lui Hitler; nu prea sunt deci recomandabile.

Tags
emigrare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01