Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2010, 18:35:40
Ostasul's Avatar
Ostasul Ostasul is offline
Member

Data înregistrării: 10.05.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Da, Radule. Drept spui.Pentru pacatele noastre traim acestea. Ale mele, ale familiei mele ale noastre a tuturor.
Dar oare nu suntem si noi vinovati ca am ajuns aici?
Spui ca bunul simt este genetic..eu cred ca se poate cultiva (daca vrei!!!) chiar daca nu l-ai primit "mostenire".
Eu cred ca daca am avea mame adevarate multe s-ar schimba in tara asta.
Copii nostri cresc cu cheia de gat. Cu sute de euro in buzunar si cu exemplu Monicai Columbeanu la TV. Cine sa ii explice ca nu asta inseamna viata?
Am o prietena care nu iese niciodata nefardata din casa.Cand m-a vazut pe mine fetita ei de 4 ani mi-a spus. esti foarte urata. Nu-ti este rusine sa iesi asa pe strada?
Vezi tu, radule? Ceea ce e normal este considerat rusinos. Oare cine e de vina???

Vorbesti de bici.. Crezi ca biciul mai poate rezolva ceva?Oare nu am avut atatea nenorociri? Cu ce ne-a schimbat/influentat viata? Am deventi si mai rai si mai inumani. Nu stiu judecatile Lui Hristos. Nici nu caut sa le inteleg, pentru ca nu as reusi niciodata. privesc insa in jurul meu si vad cum tara aceasta se destrama. Se destrama pentru ca s-au schimbat valorile.
Si iti spun sincer eu una mi-am pierdut speranta ca voi mai reusi sa schimb in mine (in primul rand) ceva... Simt ca am obosit si nu mai am puterea sa ma ridic. Dumnezeu sa ma ierte!
Oare nu seamana a deznadejde? Dumnezeu are planurile lui minunate, nu vrea moartea pacatosului, ci indreptarea lui. Sa avem nadejde!
Vechi 28.08.2010, 18:59:10
eduardd
Guest

Implicit

Crede-ma Ostasule, nu mai stiu nici eu. Iti spun cu toata sinceritatea ca cea mai mare durere a mea in acest moment nu e lipsa bunului simt in lume..desi asa pare.. ci ceea ce a a facut din mine, lipsa lui in lume.
Ei ( oamenii fara scrupule, lipsiti de orice caracter) au existat dintotdeauna..insa eu eram alta. Acum am obosit. Nu mai pot sau nu mai vreau sa vad si frumosul (daca el m-ai exista) din lume. Ochii mei se opresc critic mereu asupra fustelor scurte. Mintea mea refuza sa ii mai ofera "circumstante atenuante" manelistului care ma injura. Inima mea s-a racit. Intelegi? S-a racit! A obosit si a clacat. Cei care ma cunosc poate ca ma inteleg cel mai bine...
Ma tem de mine. Ma tem de ce a reusit tara asta sa faca din mine.

Nu dau vina pe tara ci pe mine insumi si pe lipsa mea de barbatie.. Imi spunea odata Andrei (un frate din forum), Jeni, fii barbata! Poate ca abia cum inteleg acest cuvant. Abia acum realizez ca el, fratele meu Andrei (pe care atunci l-am mustrat) ma cunostea mai bine decat mine...

Ostasule, daca e deznadejde si eu nu mai sunt capabila sa inteleg asta, pomeneste-ma!
Jenica

Last edited by eduardd; 28.08.2010 at 19:01:12.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 19:04:45
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Ce este al Lui nu este al nostru

“- Gheronda, în Evanghelie se spune că Hristos a luat la un moment dat biciul și a gonit afară din Templul lui Solomon pe negustori și pe schimbătorii de bani. Poate că în anumite clipe excepționale s’ar îndreptăți astfel folosirea forței din partea Creștinilor?

- Domnul este Fiul lui Dumnezeu, Ziditor și Atotțiitor al cosmosului. Ce este al Lui nu este al nostru, noi nu putem face așa ceva. Domnul nu este în orice situație, fără excepție, o pildă de urmat pentru noi. Bineînțeles, este în multe, dar nu în toate! Doriți un alt exemplu? Domnul „au zis lui Pétru: Mergi înapoia mea, Satano.” /Mat. 16:23/ El putea s’o spună pentru că era Fiul Lui Dumnezeu. Noi nu avem dreptul să-i spunem aproapelui nostru nici diavol, nici satană. Sânt lucruri pe care Domnul le-a făcut „ca cela ce are putere.” /Mar. 1:22/ Nu înseamnă că acestea sânt pilde de urmat pentru noi.

Noi, datori sântem „să urmați urmelor lui,” /I Pet. 2:21/ în sfințenie, nu în anumite fapte de putere pe care le-a săvârșit Domnul. În orice situație este nevoie de multă atenție și rugăciune fierbinte, pentru ca Dumnezeu să ne lumineze să știm ce să facem”.

Vechi 29.08.2010, 00:08:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu mai pot sau nu mai vreau sa vad si frumosul (daca el m-ai exista) din lume. Ochii mei se opresc critic mereu asupra fustelor scurte. Mintea mea refuza sa ii mai ofera "circumstante atenuante" manelistului care ma injura. Inima mea s-a racit.
Grâul va fi mereu amestecat cu neghină, până la sfârșit, până la Ziua Aceea. Dar asta este valabil nu numai în lume, ci și în noi înșine. Fiecare dintre noi are în el grâu și are neghină. Dacă am vedea câtă neghină ne împresoară inima, poate că am fi mai îngăduitori și am vedea cât de mult semănăm, în fond, cu cei care nu ne plac. Munți buruienoși se înalță peste tot, iar câmpiile popoarelor arată, deocamdată așa: 99 % neghină, 1 % grâu. Providența, sau acțiunea lui Dumnezeu în lume este explicația pentru care lumea mai există și grâul nu este sufocat de neghină, așa cum ne-am aștepta. Câtă răbdare are Dumnezeu ! Cum știe El să aștepte, uneori zeci de ani, ca cineva să se curețe cu ajutorul harului Lui, să ardă neghina din el, ca să strălucească aurul grâului din sufletul lui ! Și dacă Dumnezeu are asemenea răbdare cu noi, noi de ce nu am avea cu aproapele nostru ? Cea cu fustă scurtă este poate o sfântă care încă nu s-a întâlnit cu Mirele ei. Dar poate că se va întâlni odată și îi va șterge picioarele cu pletele ei și nard de preț va da pentru El. Și manelistul care înjură poate că este văzut de Dumnezeu, în preștiința Lui, ca unul dintre sfinți, pe care îl va chema și el va auzi chemarea Lui. Câți sfinți au făcut, înainte de a-L cunoaște, lucruri mult mai rele decât să înjure !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 29.08.2010 at 07:40:31.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 18:44:22
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Câtă răbdare are Dumnezeu ! Și dacă Dumnezeu are asemenea răbdare cu noi, noi de ce nu am avea cu aproapele nostru ?
El este Dumnezeu, Mihnea. Eu sunt doar un om simplu..
Cu toate astea si eu sunt o farama din Moartea si Invierea Lui. A Lui sunt si am nadejde ca ma va ajuta sa ma ridic.

Last edited by eduardd; 29.08.2010 at 19:04:28.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 19:17:34
luciamanta luciamanta is offline
Member

Data înregistrării: 11.08.2008
Implicit

Felicitari sincere persoanei care a initiat discutia despre bunul simt.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 20:33:50
arriel arriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Mures
Implicit

Cred ca la ceste vremuri s-a referit Hristos cand a spus ca "Numai cei care rezista pana la capat vor fi mantuiti".Cine Il iubeste pe Dumnezeu,stie ca atunci cand trece pe langa o biserica trebuie sa Il salute pe Dumnezeu facandu-si cruce,deci El ne-a invatat cum sa ne purtam unii cu altii,din pacate,traim inceputul sfarsitului pentru ca L-am uitat pe Tatal nostru...
Vechi 30.08.2010, 08:16:40
eduardd
Guest

Implicit

Eu cred ca un foarte mare rol in dobandirea bunului simt il are mama. Revin la mesajele mele mai vechi si amintesc ce spunea Pr. Ioanichie (Dumnezeu sa-l odihneasca). Daca am avea mame crestine o noua generatie s-ar ridica.

Din pacate luptam sa le oferim copiilor de mici toata bucuriile vietii pierzand din vedere educatia. Exemple concrete! De cate ori nu spunem copilului cand este lovit, da-i si tu mama! Nu sta ca momaia! Dar, vezi sa nu te vada doamna invatoare.. Sau, copilul aude la tata sau la mama injuraturi.. Cu vocea sa "peltica" reproduce.. Parintele, rade! ce dragut este!
Odata eram in tren si un copilas de 3 sau 4 anisori i-a spus mamei, dute-n...mea! Mama razand a spus, te aude lumea mama.. Poate ca ar fi trebuit sa se intrebe de unde a auzit? Sa-i explice ca nici macar in intimitatea casei sale nu trebuie sa vorbeasca astfel.
De cate ori nu sunem copilului, "spune ca nu sunt acasa".
Ma uit la copii mei cum copie greselile mele. Ma regasesc in nerabdarea si gesturile lor.

Vorba lui Marius, daca s-ar vinde bunul simt la colt..comerciantii ar ramane cu marfa pe tejghea..pentru ca NU e trendy.
Putem face ceva. Putem incepe prin a ne educa copii corect. Chiar daca e greu (si eu ma confrunt cu asta ca mama) sa incercam sa le sadin onestitatea de mici in inima. Putem face ceva, mamelor. Suntem suficiente aici pentru a imprastia "aroma" Bunului simt in tara.

Ma gandeam...haideti sa ne ajutam unele pe altele. Haideti sa transformam acest topic intr-un seminar de educatie. sa invatam (unii de la altii)sa ne educam copii corect. ce spuneti?
Ramanem la a ne plange? sau incercam sa facem ceva. concret?
Propun sa venim cu exemplele proprii. Cu necazurile si incercarile cu care ne confruntam zi de zi. AStfel una pe alta sa ne povatuim pentru a rezista "vicisitudinilor vietii" vb "Tinerilor pentru Romania"..

Last edited by eduardd; 30.08.2010 at 08:20:55.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2010, 09:12:57
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
El este Dumnezeu, Mihnea. Eu sunt doar un om simplu..
Cu toate astea si eu sunt o farama din Moartea si Invierea Lui. A Lui sunt si am nadejde ca ma va ajuta sa ma ridic.
Jenica ,hai sa vedem partile bune ale fiecarui om.
In fiecare om e o farama din Dumnezeu ,sa ii iubim asa cum sunt.
In vremurile astea ,mi-a spus o crestina care tocmai a venit dintr-un pelerinaj ca e bine sa ne facem pravila de rugaciune si Dumnezeu ne va ajuta sa trecem peste toate relele si sa nu ne pierdem.
Maica Domnului nu o fi intalnit oameni rai?
Am citit undeva ca oamenii pe atunci erau la fel ca in vremurile noastre ,era multa decadere.
Daca nu ar fi venit Hristos lumea ar fi pierit pentru pacatele de atunci.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2010, 09:25:36
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Mie imi place istoria si , inevitabil, devenind crestin am inceput sa inteleg evenimentele istorice si prin prisma legaturii pe care o avem cu Dumnezeu..Spre exemplu nu spunem ca am pierdut 1 milion de barbati in 2 razboaie mondiale din pricina conjucturilor politice, ci datorita pactelor noastre ca neam..
Caderea neamului d.p.d.v. crestin a devenit apasatoare intre cele doua razboaie mondiale. Atunci ne-a fost "trimis" Petrache Lupu - Sfantul de la Maglavit, care ne-a transmis mesajul Domnului si consecintele neantoarcerii noastre la Hristos:

"Daca nu ne pocaim, daca nu tinem sarbatorile, daca nu ne ducem la biserica, sa ne rugam la Dumnezeu de sanatate, daca nu tinem posturile, daca nu ne ducem la popa..., atunci foc, atunci ne rupe muncile noastre,fratilor!...Sa nu mai facem fapte rele, sa nu mai radem de fratii nostrii, sa ne unim cu totii la faptele bune, sa nu mai arunce nimeni copii pe la gropi...si sa nu ne mai dusmanim...
Nimeni sa nu fure, sa nu puna foc, sa nu ia dreptul altuia! Sa ne unim cu toate neamurile
noastre!Sa facem fapte bune, ca de nu –moarte, ca de nu-foc!..Ne ia tot , ne canoneste fara munca si toata Rumanie nu e nimic...E rau, fratilor, de noi toti, daca nu ne pocaim, cu vorbacare m-a trimis pe mine Mosul, si n-ai cu ce tine nimic: nici bou, nici cal, nici oaie, nici porc, nici pasare, nici nimic....”

Ne-a mai spus ca daca nu ne intoacem la credinta va permite comunismului sa vina peste noi, ne va lua muncile, jumatate ne ia si jumatate ne lasa,.., iar daca nici asa nu ne pocaim, ne infometeaza !
Pana acum s-au implinit toate , mai putin foametea, dar asa cum vad eu romanul, in mod sigur ajungem si la foamete !
Voi ce vedeti in cei 20 de ani de libertinaj ? Eu vad milioane de avorturi, mase de oameni fara de Dumnezeu, fara rugaciune, nespovediti si neampartasiti ! Vad generatii de tineri impatimiti la modul cel mai demonic cu putinta !
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ma simt singur... Sanduu Generalitati 204 31.07.2016 18:46:44
simt ca nu mai pot sa ma rog... onyx235 Generalitati 28 04.01.2013 19:56:07
Ma simt trista Ioana.M Generalitati 92 19.07.2011 02:21:03
Ce s-a intamplat cu bunul samaritean? Rodica50 Intrebari utilizatori 37 18.10.2010 14:45:07