![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1.Sursa era laica.Nu stiu daca cei care au realizat sondajul erau catolici sau protestanti.Sigur nu eru ortodocsi(parca asa imi amintesc).As inclina sa spun ca erau tot atat de credinciosi precum cei de la The Skeptic Society.Sincer sa fiu>nu stiu preferintele lor.Ca sa fiu si mai sincer>nici nu m-a interesat acest aspect ci m-am uitat direct pe cifre.Deformatie profesionala,scuze. 2.Nu se preciza la care protestanti se refera.Banuiesc ca la cei care se pot incadra in acesta sintagma in mod uzual. 3.Din moment ce nu era nici o distinctie intre protestanti>cu atat mai putin intre neoprotestanti 4.Categoric cifrele sunt complet relative pt ca in acest caz barometrul credintei indica doar la nivel declarativ sau strict dpdv al apartenentei declarate. 5.Personal,in calitate de sceptic de serviciu,apreciez la mai putin de 10%din cifrele aratate pe cei care ar merita,la modul decent,onoarea de a fi numiti crestini.Ma incadrez in categoria ce poate fi blamata din reale motive. 6.Raportat la balamucul religios din State,in Europa parca disolutia avanseaza un pic mai lent intrucat sunt centri traditionali mai puternici. 7.Am fost de mai multe ori in Peninsula Scandinava si acolo este o situatie aparte,ce comporta o analiza pe mai multe planuri si nu neaparat teologice.Daca ar fi sa glumesc as spune ca daca baietii de pe Mayflower ar fi acostat acolo sigur se intoarceau acasa,cu orice risc. Last edited by Scotsman; 04.11.2010 at 22:12:44. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marturisirea credintei | antoniap | Biserica Ortodoxa Romana | 72 | 27.12.2013 19:30:21 |
Libertatea credintei | Daniel_7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 10 | 14.09.2011 09:28:24 |
Inceputul credintei... | Man Teo | Generalitati | 143 | 10.09.2011 09:52:42 |
Nevoia credintei | Kronos | Generalitati | 16 | 26.06.2011 17:17:25 |
Universul Credintei TVR | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 27.03.2008 23:56:48 |
|