Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2010, 22:27:27
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Cata energie cheltuita aiurea,ma ierti si asta pentru ce?Daca unele lucruri le-am mai inteles poate la postarile tale,pe asta chiar nu o pricep...sa stai sa improsti cu noroi pe pagini intregi unul dintre cei mai mari sfinti crestini,pe Francisc de Assisi!Oare ai ajuns tu macar pe jumatate la credinta si trairea acelui om ca sa iti poti permite sa faci asta?E retorica intrebarea,pentru ca adevaratii traitori dau in primul rand dovada de smerenie,ceea ce nu este cazul aici...
Dumnezeu sa te ierte ca nu stii ce faci!
Bucuria mea, bine ai revenit.
Te trimite Dumnezeu exact atunci când mă întreb dacă mai citește cineva postările și dacă sunt de folos. Și exact cele care mi le scrii tu mă bucură pentru că tu, contrazicând, arăți neclaritățile cu degetul și îmi dai bun prilej de limpeziri, care desigur sunt pregătite din timp pentru mai târziu, dar nerăbdarea ta le scoate la iveală.
Îți mulțumesc că ai schimbat semnătura ta de la Rainbow la cea de acum. Filmulețul la care trimiți este și el foarte sugestiv pentru problematica despre care tu vorbești și care este la mare modă. Este un duh care plutește în generații și care duce și imprimă chiar și în unii oameni ai bisericii anumite credințe și stări de a fi. Dacă până în 89 am avut de luptat cu duhul necredinței negatoare a lui Dumnezeu și al minunilor acum luptăm cu duhul necredinței amestecătoare. Se dorește o amestecare a valorilor cu nonvalorile pentru ca omul să nu mai știe ce e cu adevărat bun și ce e cu adevărat rău și astfel stând în îndoială să fie neîncetat în păcat. De aceea viclenia este mai rea decât răutatea că se dă drept bună. Este ceea ce numește Pravila Bisericească binele vicleșugului și că o minciună este cu atât mai rea cu cât este mai aproape de adevăr, deoarece mai greu poți să o demaști.
Acest duh, de care ți-am mai scris este New Age în care diamantul Ortodoxiei este aruncat în troaca de porci, iar stăpânul porcilor le zice mâncați tot ce e în troacă, tot ce zboară se mănâncă. Vezi tu se încearcă a se spune că omul este tot una cu animalele, doar tot Dumnezeu le-a făcut, creștinismul tot una cu budismul, că și ei îl caută pe Dumnezeu, papismul e tot una cu Ortodoxia că și ei se închină la Hristos etc. De aici să ști că vine și ispita ta și a multora cu medicina demonică că e și ea bună că doar tot dă sănătate.
Dar drumul ortodocșilor nu este așa. Ei doresc cu sete să urmeze lui Hristos în chip deplin, așa cum vrea El și atunci ei tot scotocesc prin viața lor să vadă ce nu-I place ca să nu cumva să-L supere vreun pic.
Rom.12:1. Vă îndemn, deci, fraților, pentru îndurările lui Dumnezeu, să înfățișați trupurile voastre ca pe o jertfă vie, sfântă, bine plăcută lui Dumnezeu, ca închinarea voastră cea duhovnicească,
Rom.12:2. Și să nu vă potriviți cu acest veac, ci să vă schimbați prin înnoirea minții, ca să deosebiți care este voia lui Dumnezeu, ce este bun și plăcut și desăvârșit.
II.Cor.6:15. Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?
II.Cor.6:16. Sau ce înțelegere este între templul lui Dumnezeu și idoli? Căci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că: "Voi locui în ei și voi umbla și voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul Meu".
II.Cor.6:17. De aceea: "Ieșiți din mijlocul lor și vă osebiți, zice Domnul, și de ce este necurat să nu vă atingeți și Eu vă voi primi pe voi.
II.Cor.6:18. Și voi fi vouă tată, și veți fi Mie fii și fiice", zice Domnul Atotțiitorul
Draga mea cum să-ți explic eu ție că Francisc de Assisi nu este Sfânt ci îndrăcit când tu nu ai înțeles că în afara Bisericii Ortodoxe nu există cu nici un chip, dar cu nici un chip, mântuire? Și dacă aceasta nu ai înțeles cum să înțelegi că homeopatia este demonismul, vrăjitoria, cea mai rafinată de pe pământ. Nu că nu aș avea argumente firești, scripturistice, patristice dar nu am ce este mai de preț: timpul mântuirii.
Dacă totuși, cu sinceritate, vrei să afli adevărul despre mântuirea în afara Bisericii, și nu ai prejudecăți mass media moderne despre mântuirea fără limite, și crezi că eu aș putea să-ți folosesc în acest scop, poți să-mi trimiți un mesaj privat și îți pot da telefonul meu. Am mai explicat la altcineva de pe forum de ce nu se pot mântui decât ortodocșii și a înțeles. Ca să scriu aceasta îmi ia de 10 ori mai mult timpul pe care nici nu îl am.
În afară de asta textul despre Francisc nu este al meu ci este al unor teologi, preoți și ierarhi între care și sfinți, care au avut o trăire atât de intensă și o smerenie atât de uriașă încât Biserica i-a pus în calendar să le urmăm exemplul. Înțelegerea lor depășește cunoașterea de care ne folosim noi. Este o cunoaștere directă, în duh, a realităților de dincolo prin care văd adevărul mai concret și mai palpabil decât simțim noi de pildă gustul mămăligii (asta ca să nu fi supărată).
Dar desigur că nu trebuie să primești din cele ce ți le-am spus de-a gata. Roagă-te Maicii Domnului să te lumineze care este adevărul, stai în Biserică cu răbdare străduindu-te să împlinești ce poți tu din povățuirile Ei și sunt încredințat că vei pipăi și tu în duh cele ale lui Hristos.
Cât despre mine eu sunt dator să arăt mai departe subtilitățile înfricoșat de fine ale înșelării ca să-nțeleagă, cei ce au bunăvoința aceasta, că de fapt înșelarea medicinii demonice nu-i deloc subtilă ci este ușor de dezlegat ca și ruperea unei pânze de păianjen pentru un copil.
Eu nu sunt din cei care, zeloți fiind, critică ierarhii și ecumenismul (pe care îl văd ca o misiune a Bisericii Ortodoxe de a arată lumii adevărul) și nici din cei ce urăsc pe eretici. Stau de vorbă cu ei și le spun că nu pentru a-i jigni, sau a mă făli (căci eu nu mă exprim pe mine ca să mă mândresc după cum crezi tu ci arăt Ortodoxia - credința lui Dumnezeu - ca să mă minunez de Ea și să mă laud cu ea adică să mă smeresc)
ci din dragoste pentru ei,doresc să fiu în veșnicie cu ei și pentru asta au neapărată nevoie să devină ortodocși. Căci a dragostei este nu să ascundă boala pentru a face plăcere bolnavului cu ideea că e sănătos ci a-i arăta boala și leacul pentru a se vindeca.
Dacă vrei să afli și opinia unor profesori de teologie ortodoxă și a ÎPS. Teodosie (care de fapt este și credința Ortodoxă) despre mântuirea în afara Bisericii Ortodoxe îți recomand să asculți cu răbdare conferința aceasta:
http://apologeticum.wordpress.com/20...-tselenghidis/

Cu dragoste și prețuire, te rog nu fi supărată, Sărbători fericite!
Alexandru

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 19.12.2010 at 22:33:48.
Reply With Quote

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23