Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2011, 11:47:11
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

De fapt, adepții comunismului nu vor ei să trăiască în comunism, ci ceilalți.

Principiul comunismului este pizma, dorința de a-i nimici pe bogați.

Comunistul e un narcisist care dorește să nu fie nimeni mai sus decât el. Pentru a-și implementa utopia, el e gata să sacrifice pe semenii săi care se împotrivesc. Comunistul nu vede omul în ceilalți ci doar un obiect, menit să-i satisfacă dorinețele lui egoiste.

Dacă comuniștii ar fi sinceri, atunci ei s-ar organiza ei înșiși în comunități comuniste. Dar ceea ce îi preocupă nu este asta, ci doborârea celor față de care se simt umiliți. Este vorba de mândrie, de dorința de a nu avea superiori.

Simpatia pentru comunism corespunde unor suflete insensibile, otrăvite de mândria luciferică, nepăsătoare față de suferințele oamenilor dar ahtiate după dominație Comunismul este satanic..
Vechi 29.01.2011, 15:08:55
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Oameni buni!
Nu stiu de ce va contraziceti unii cu altii, cand (presupun macar) ca stiti bine ca fiecare forma politica are avantajele si dezavantajele ei.
Eu am trait epoca trecuta, traiesc epoca actuala la modul extrem, asa ca stiu ce vorbesc.

Inainte de '89:

1. Aveau toti loc de munca, 8 ore zi, salariu. Traiau decent.
Dupa aia puteai avea o viata privata, un concediu. Iti permiteai cate ceva.
2. Aveau toti locuinte (intai cu chirie de la stat, care mai apoi au fost cumparate). Toi aveti azi locuinta proprietate privata, din vremea aceea luata (de voi sau macar de parinti).
3. Aveau toti acces la multe (sanatate, cultura, scoala, facultate etc.). Scoli bune, copii educati mai bine.

Dezavantaje:
1. Se lucra asa cum se lucra in alea 8 ore. Se lucra de Pasti, Craciun etc.
2. Repartitii la locuri de munca, cu orase inchise.
3. Ingradiri de libertati.
4. In comparatie cu vestul posibilitati materiale mai reduse.
5. Unii vor spune ca nu aveau voie la biserica. Asta depinde de context.
6. A urmat si epoca mai grea, cu lipsuri mari de alimente, energie si etc.

In epoca...capitalista

1. Oameni fara locuinte, sau traind in conditii mizere, fara caldura, etc.
2. Someri
3. Invatamant asa cum este
4. Din cauza preturilor multi nu au acces la cultura, invatamant, sanitar (unde sunt acum doua categorii, si sunt lipsuri mari).
5. Saracie mare. Muritori de foame. Diferente nari intre grupuri sociale (unii milionari, miliardari, altii la limita de subsistenta).
6. Educatie libertina a copiilor, si negiljarea lor (deh, serviciu fara limite, parinti epuizati etc.)
7. Program de munca de nu se mai stie, nu mai ai timp de familie, de cultura, etc.
8. Copii abandonati din cauza ca oamenii se duc servitori la altii in strainatate din cauza de bani.

Parti bune
Libertati de toate felurile.
Si? Nu-mi mai vin in minte.
Depinde aici mult de norocuzl si sansa fiecaruia. Unul poate ajunge milionar/miliardar, altul...

Va intreb acum: am spus ceva nou, sau neadevarat?

Poate ca solutia ar fi undeva la mijloc si inca nu s-a gasit.
Vechi 29.01.2011, 15:43:57
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit nu e bine...

Nici acum nu e bine ca doar e de ajuns sa te uiti in jur sau la stiri si te ingrozesti dar nici atunci nu era bine.Eu am trait destul si pe vremurile acelea si incercand acum sa-mi imaginez ca traiesc..."atunci" m-am ingrozit.Era ingrozitoare lipsa de orizont,era apriga lupta pentru informatie,traiam deconectati de evolutia timpurilor...in urma cu ani buni fata de restul lumii... desi material-era o anumita egalitate intre cei mai multi.Cred ca societatea inca trebuie sa mai caute "oranduiala" potrivita...poate ceva nou...dar in nici un caz sa caute asta in urma.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 15:58:55
cornel cornel cornel cornel is offline
Member

Data înregistrării: 30.12.2010
Locație: Suceava acum in Cypru
Implicit "Daca, in lume, este mai intai viata si apoi moartea, in Biserica lui Hristos este ma

Ceea ce stiu e ca nu trebuia omorat si judecat fiecare greseste si D-zeu va judeca pe toata lumea
Era si bine si rau macar cat am prins dar stiu ca erau de toate
Dupa parerea mea comunistul era buna dar prost inteles si dictat
Mai ales ca erau inpotriva biserici si a vieti monahale
Multi preoti chiar si sfinti p-arinti din zilele noastre au avut de suferit de pe urma comunismului
si atunci se stia unul bogati si restul erau la fel sa aibe ce sa manance si cu ce trai
Nu a fost chiar asa stralucitor dar toata lumea invata in scoli muncea si li se dadea o casa
acuma e vai si amar de Romania
se alege prafu cu democratia si hotia asta
dar suportam ca suntem niste criminal si acuma D-zeu ne pedepseste ca l-am judecat si pedepsit cu moarte pe Ceausescu si nu trebuia
Mai ales ca a fost si in ziua de craciun a nateri Mantuitorului
D-zeu si Maica Domnului sa ne aiba in paza ca amara ne este pedeapsa noastra

"Daca, in lume, este mai intai viata si apoi moartea, in Biserica lui Hristos este mai intai moartea si apoi viata."
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 00:05:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Oameni buni!
Nu stiu de ce va contraziceti unii cu altii, cand (presupun macar) ca stiti bine ca fiecare forma politica are avantajele si dezavantajele ei.
Eu am trait epoca trecuta, traiesc epoca actuala la modul extrem, asa ca stiu ce vorbesc.

Inainte de '89:

2. Aveau toti locuinte (intai cu chirie de la stat, care mai apoi au fost cumparate). Toi aveti azi locuinta proprietate privata, din vremea aceea luata (de voi sau macar de parinti).
3. Aveau toti acces la multe (sanatate, cultura, scoala, facultate etc.). Scoli bune, copii educati mai bine.

Dezavantaje:

In epoca...capitalista

2. Someri
4. Din cauza preturilor multi nu au acces la cultura, invatamant, sanitar (unde sunt acum doua categorii, si sunt lipsuri mari).
5. Saracie mare. Muritori de foame. Diferente nari intre grupuri sociale (unii milionari, miliardari, altii la limita de subsistenta).
6. Educatie libertina a copiilor, si negiljarea lor (deh, serviciu fara limite, parinti epuizati etc.)
7. Program de munca de nu se mai stie, nu mai ai timp de familie, de cultura, etc.
8. Copii abandonati din cauza ca oamenii se duc servitori la altii in strainatate din cauza de bani.

Parti bune
Depinde aici mult de norocuzl si sansa fiecaruia. Unul poate ajunge milionar/miliardar, altul...

Nu sunt de acord cu tine. Despre avantajele din vremea lui Ceausescu:
- nu aveau de loc toti casa; traiam in cutii de chibrituri, majoritatea, obtinute cu greu. Noi am stat 11 ani patru persoane intr=un apartament de bloc de doua camere mici, pentru ca pe vremea aia nu te mutai, ci se facea 'schimb de locuinta"; deci, daca voriam la mai mare, trebuia sa gasim pe cineva care sa accepte sa se mute la mai mic, majoritatea cereau bani (inoficial) oentru asta, iar noi nu aveam, pentru ca parintii mei nu lucrau mla aprozar sau intr=un restaurant, ci erau oameni cu studii, DECI abia se descurcau de la o luna la alta .
- trai decent?? Imi vine sa rad...
Sigur, nu aveam termen de comparatie, dar imi amintesc de cozile de la lapte, oua, si la zaharul si uleiul pe cartela; de pietele pline cba numai de carofi ba numai de gulii... De magazinele cu cateva conserve vechi ratacite e rafturi.. De faptul ca nu puteai pleca in straintatate decat cu mare, mare greutate.. de autobuzele arhipline si rare..
- 'ingradirea unor libertati', eu as spune mai degraba: niste libertati mai ramasesera, pe care uitasera sa le interzica sau nu putean, de ex. libertatea de a gandi cu propriul cap fara sa iti permiti sa spui ce, sau de a citi carile de la biblioreca
- scolile mai bune: Sophia, scaderea nivelului invatamantului este un fenomen european care nu are nimic de-a face cu comunismul sau capitalismul; se petrece treptat, lent dar sigur. Si aici acum 30 de ani scolile erau MULT mai bine (am ramas uimita de tot ce a facut sotul meu la scoala aici, comparand cu nivelul actual al scolilor chiar bune: te asigur ca este MULT mai mult decat faceam noi in ac eeasi vreme, cu toate practicile idioate pe care le introdusesera si la licee, ingradirea cursurilor de limbi, ideologizarea extrema a literaturii si istoriei etc)

Ai uitat, la dezavantaje, minciuna atotstapanitoare, furtul, incapacitatea de a te comporta ca un cetatean, ca o persoana matura si responsabile.
Ai uitat ca desi toti aveau de lucru traiau mult mai prost, majoritatea, decat multi someri de acum.
Ai uitat ca existau someri: parintii mei si-au pierdut locurile de munca atunci cand au facut cerere de plecare defintiva in strainaate; ciuciu ajutor de somaj.
Ia sa fi incercat de altfel sa refuzi sa intri in UTC sau sa depui juramantul patriotic..
Despre presiunile de a fi informator ai auzit?

As putea sa sciu si lucruri mai principale. Dar le=au scris altii. Revin numai la robie si minciuna atotstapanitoare.. Chiar pentru a dobandi libertatea si putiinta de a spune adevarul ar merita sa pierzi niste avantaje materiale ; darmite atunci cand e vorba sa pierzi niste dezavantaje..
Ma mir de multi de aici.
Vechi 29.01.2011, 17:34:42
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul

Comunistul e un narcisist care dorește să nu fie nimeni mai sus decât el. Pentru a-și implementa utopia, el e gata să sacrifice pe semenii săi care se împotrivesc. Comunistul nu vede omul în ceilalți ci doar un obiect, menit să-i satisfacă dorinețele lui egoiste.

Dacă comuniștii ar fi sinceri, atunci ei s-ar organiza ei înșiși în comunități comuniste. Dar ceea ce îi preocupă nu este asta, ci doborârea celor față de care se simt umiliți. Este vorba de mândrie, de dorința de a nu avea superiori.

Simpatia pentru comunism corespunde unor suflete insensibile, otrăvite de mândria luciferică, nepăsătoare față de suferințele oamenilor dar ahtiate după dominație Comunismul este satanic..
In sfarsit,un raspuns pe care il asteptam,peste medie!!!
Asa este,aveti mare dreptate,cei care sunt nostalgici dupa comunism,defapt urasc posibilitatile si sansele pe care le au unii in raport cu ei,nostalgicii!
Investitori,afaceristi,bancheri,manageri la multinationale,fotomodele,vedete mass media,cantarete -iata doar cateva ocupatii,cu care inginerii,profesorii,doctorii ,muncitorii,strungarii,forjatorii,telefonistele,se cretarele,chimistii,secretarii de partid,etc= au trebuit sa intre in concurenta,apoi cei din urma au disparut complet(unii doar).
Vanzatoarele de Unirea,care acum au magazine proprii in Unirea,si-si conduc propria afacere cu chinezarii,vor spune ca democratia este buna-nu acelasi lucru il vor spune niste ingineri,sudori,strungari,care ramasi fara proiecte au trebuit sa apuce alte cai,daca ai si o varsta,schimbarile sunt percepute in mod greoi,ostil-pe cand un tanar se poate relansa intr-o alta ocupatie,meserie mult mai usor.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 18:01:02
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:

Traditie ... ne-am contrat de multe ori, dar pentru comentariul asta ai crescut in ochii mei :)
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 18:47:20
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:

Buuunnn... Acum vreau sa va rog si eu ceva: inlocuiti termenul "comunism" din textul mai sus-amintit (impreuna cu toata familia sa lexicala) si inlocuiti-l cu SUA (Statele Unite),care este mama democratiei (adica,chipurile,cei mai democrati - ca stiu si eu ca democratia a aparut in Grecia). Ce iese? Va zic eu,un adevar mai mult decat evident! Ceea ce s-a amintit si specificat mai sus e perfect valabil (si) pentru democratie!

Va recomand cu caldura:

http://www.youtube.com/watch?v=5uclnjp9uqI

Puteti comenta?

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul

Dezavantaje:

In epoca...capitalista

2. Someri

Parti bune

Foarte adevarat sora! Un post ce numai "orbii" il pot ignora! O comparatie realista,adevarata! Sunt tanar si vad mai bine lucrurile,bubele generatiei din prezent,asa ca as ruga sa postati doar afirmatii FONDATE!
Voua vi se pare normal ca unii sa mearga la scoala cu haine si incaltari rupte,in timp ce altu sa vina cu BMW X6 (da,cazul unei foste colege de clasa,conducea o astfel de masina in anii de scoala).
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 19:32:24
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Raoul, observa ca ai bolduit doar partile mai putin bune ale democratiei.
restul ... nu te intereseaza.
nu te intereseaza ca un parinte punea doar din cand in cand un pahar cu lapte in fata copilului, ca pentru o bucata de carne trebuia sa faci eforturi supraomenesti, etc, etc, nu le mai enumar.
diferenta dintre cele doua sisteme este ca democratia,ofera sanse reale tuturor, iar saracia si lipsurile sunt niste consecinte nedorite, in schimb in comunism erau politica de stat.
nu zic ca democratia este buna. dar este cel mai bun sistem politic inventat de om, pana acum.
tot pomenesti de X6. asta este visul tau probabil.
pe vremea lui Ceausescu erai smecher daca aveai o Dacie neagra cu 3 numere.
mai erai smecher daca lucrai intr-un aprozar sau intr-o alimentara.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 19:42:06
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Scuze...dar cine n-a trait efectiv intr-o anume epoca nu poate intelege greselile ce-i apartin...Iar ca sa-ti faci o opinie dupa ce citesti sau auzi si discerni tu asa ca un atotstiutor nu naste decat superficial...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... eodor nastasa Generalitati 15 12.09.2014 12:35:56
Nicolae Ceausescu si Muntele Athos Marius22 Generalitati 16 22.02.2014 17:03:38
L-au deshumat pe Ceausescu sergiu Generalitati 37 27.07.2010 21:01:13
15 IANUARIE.Se naste o stea iulyaan Generalitati 50 15.01.2009 10:08:54