Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2011, 09:30:25
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Realitatea descrisa de dumneaoastra e adevarata si amara. Insa aceasta groaza este depasita de speranta ca Isus Cristos insusi, care si-a dat viata pentru noi, ne va astepta in ziua aceia. Iar daca da bunul Dumnezeu si ajungem in acel "loc cu verdeata" avem posibilitatea de a ne ajuta familia prin rugaciunile noastre. Iar familia noastra, bucuroasa pentru noi, isi va indrepta rugaciunile catre ceilalti oameni (pentru noi nu mai e nevoie, ca deja vom fi ajuns in Rai), deci inclusiv pentru dumneavoastra. Sa ne ajute Dumnezeu ca asa sa se intimple!
Ba, să vă ferească Dumnezeu a vă pune încrederea în rugăciunile morților! Singura nădejde trebuie să fie Hristos - Cel ce S-a Jertfit pentru a noastră mântuire și Cel ce mijlocește în Cer. Și Cel ce vine să-i învie pe morții care au adormit în El. Restul... sunt povești. Dar nu de adormit copiii, ci de smintit oamenii mari.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 09:47:23
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ba, să vă ferească Dumnezeu a vă pune încrederea în rugăciunile morților! Singura nădejde trebuie să fie Hristos - Cel ce S-a Jertfit pentru a noastră mântuire și Cel ce mijlocește în Cer. Și Cel ce vine să-i învie pe morții care au adormit în El. Restul... sunt povești. Dar nu de adormit copiii, ci de smintit oamenii mari.
Nu-mi pun nici o nadejde in rugaciunea mortilor, imi pun nedejde in rugaciunea viilor. Cum imparatia Lui Dumnezeu e a celor vii, imi pun nadejdea in rugaciunile tuturor celor care fac parte din aceasta imparatie, fie ca traiesc pe pamint, fie ca sint in ceruri. Deci nu numai ca imi pun nadejdea in aceste rugaciuni, dar stiu ca si altii isi pun nadejdea in rugaciunile mele, asa ca sint datoare sa fac aceste rugaciuni. Pentru ca daca nu-L iubesc pe aproapele meu, pe care il vad, cum pot pretinde ca Il iubesc pe Isus pe care nu-L vad?

Deci eu sint responsabila pentru binele aproapelui meu, oriunde s-ar afla el. Restul sint povesti....dar nu de adormit copiii, ci de smint oameni mari.

Last edited by nutucutu; 11.02.2011 at 10:16:38.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 13:00:23
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dar ce scenariu de groază este să aștepți moartea știind că vin dracii și te poartă în dreapta și-n stânga în lumea spiritelor, după care ajungând la "loc de verdeață" să-ți vezi familia cum plânge după tine și nu poți să iei legătura cu ei decât prin intermediul unei vrăjitoare, ori a unui satanist! Să fii convins că acesta nu e un film de groază, ci realitatea unei religii, nu-ți mai rămâne decât să-ți pierzi mințile în așteptarea grozavei zile de "trecere în lumea spiritelor"!
A, uitasem că la voi, dacă crezi în Iisus poți să și omori, că oricum te mântuiești Nu numai că religia voastră e tristă, dar e și nedreaptă. Normal că dacă ai păcătuit te duci în iad și e înfricoșător, dar dacă n-ai păcătuit, atunci te duci în rai nu se aplică scenariul tău, acolo e fericirea supremă.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 18:43:00
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
A, uitasem
Nu uitaseși, căci n-ai știut niciodată (vezi mai jos).

Citat:
că la voi, dacă crezi în Iisus poți să și omori, că oricum te mântuiești
Nu e așa stimată soră, la noi dacă crezi în Iisus nu poți să calci poruncile Lui, pentru că-L iubești.

Citat:
Nu numai că religia voastră e tristă, dar e și nedreaptă. Normal că dacă ai păcătuit te duci în iad și e înfricoșător, dar dacă n-ai păcătuit, atunci te duci în rai nu se aplică scenariul tău, acolo e fericirea supremă.
Nu ai cum să mergi în Iad sau în Rai înainte de judecată. Judecata aceea care o va face Iisus când va veni:

31. Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale.
32. Și se vor aduna înaintea Lui toate neamurile și-i va despărți pe unii de alții, precum desparte păstorul oile de capre.
33. Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. 34.Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. (Matei 25)
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 19:32:18
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Ce tristă e religia la voi, până la Judecata Universală, oamenii vor fi într-o stare de latență. Chiar nu mi-ar plăcea să fie adevărat ce spuneți.
Evenimentul imediat urmator mortii, este invierea mortilor, la revenirea Mantuitorului. Asa cum spune Sfanta Scriptura, "cei morti nu stiu nimic". Asa ca moartea este perceputa ca o "clipeala din ochi". Acum ai inchis ochii, pentru ca apoi sa-i deschizi in fata Mantuitorului. Vi se pare neplacut? Si este dupa Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 19:34:40
Banned

Implicit

Citat:
Insa aceasta groaza este depasita de speranta ca Isus Cristos insusi, care si-a dat viata pentru noi, ne va astepta in ziua aceia.
Domnul Iisus Hristos nu spune nicaieri, ca ne va astepta. Ne fagaduieste ca se va intoarce sa ne ia cu EL. Asa ne spune Scriptura (ex: Ioan cap. 14) si Crezul.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 19:56:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Domnul Iisus Hristos nu spune nicaieri, ca ne va astepta. Ne fagaduieste ca se va intoarce sa ne ia cu EL. Asa ne spune Scriptura (ex: Ioan cap. 14) si Crezul.
Ne spune ca va veni ca sa fim si noi unde este EL. Si cum Domnul nostru Isus Cristos se afla in Rai,am speranta ca ne va astepta sa ne duca si pe noi acolo unde este EL.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 20:10:40
Banned

Implicit

Citat:
Ne spune ca va veni ca sa fim si noi unde este EL. Si cum Domnul nostru Isus Cristos se afla in Rai,am speranta ca ne va astepta sa ne duca si pe noi acolo unde este EL.
Se va intoarce sa ne ia cu El.

"Ma voi duce si va voi gati loc, iarasi voi veni si va voi lua la Mine, ca sã fiti si voi unde sunt Eu." (Ioan 14:3)

Ideea ca ne ducem noi la EL nu este dupa Scriptura. Facem inutila fagaduinta Domnului Iisus Hristos, ca se va intoarce.

Cat priveste raiul sau iadul ... si acestea le vom "mosteni" tot dupa revenirea Domnului :

"Iatã, vin curând si plata Mea este cu Mine, ca sã dau fiecãruia, dupã cum este fapta lui. (Apocalipsa 22:12)
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 07:42:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Se va intoarce sa ne ia cu El.

"Ma voi duce si va voi gati loc, iarasi voi veni si va voi lua la Mine, ca sã fiti si voi unde sunt Eu." (Ioan 14:3)
Ideea ca ne ducem noi la EL nu este dupa Scriptura. Facem inutila fagaduinta Domnului Iisus Hristos, ca se va intoarce.
Cat priveste raiul sau iadul ... si acestea le vom "mosteni" tot dupa revenirea Domnului :
"Iatã, vin curând si plata Mea este cu Mine, ca sã dau fiecãruia, dupã cum este fapta lui. (Apocalipsa 22:12)
Este interpretarea dumneavoastra. Domnul Isus nu spune nicaieri ca se va intoarce sa ne ia in ziua de apoi. Ne spune ca va veni sa ne ia la El ca sa fim acolo unde e EL, iar Mintuitorul nostru se afla in Rai. Interpretarea noastra se bazeaza si pe alte citate:
-fagaduinta Mintuitorului nostru Isus Cristos, pe care a facut-o tilharului ca in aceiasi zi va fi cu EL in Rai
-deschidera cerului in momentul mortii Lui Isus, cind s-a rupt catapeteasma templului si cind, celor din Ierusalim, li s-au aratat multi decedati
-Moise si Ilie i s-au arata Mintuitorului la schimbarea la fata, deci ei, cu toate ca murisera, erau vii
-Imparatia Lui Dumnezeu e a celor vii si nu a celor morti
-sfintul apostol Pavel ne spune ca pentru el a trai e un chin, iar a muri inseamna Cristos. Deci el isi dorea sa moara, pentru a se intilni cu Mintuitorul nostru.
-Isus ne spune in Matei 11.12:
12. Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea.
Deci de la aparitia lui Ioan Botezatorul s-a intimplat ceva, ca oamenii au putut cistiga Imparatia Cerurilor. Acelasi lucru incercam sa-l facem si noi.

Citatele exacte le stiti dumneavoastra. Toate acestea ne arata ca dupa moartea fizica a corpului exista viata, iar noi, rugindu-ne atit pentru cei din aceasta lume cit si pentru cei din lumea cealata, incercam sa ne rugam pentru toate madularele lui Isus.

Last edited by nutucutu; 12.02.2011 at 09:49:52.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 10:58:33
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Nu uitaseși, căci n-ai știut niciodată (vezi mai jos).

Nu e așa stimată soră, la noi dacă crezi în Iisus nu poți să calci poruncile Lui, pentru că-L iubești.

Nu ai cum să mergi în Iad sau în Rai înainte de judecată. Judecata aceea care o va face Iisus când va veni:

31. Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale.
32. Și se vor aduna înaintea Lui toate neamurile și-i va despărți pe unii de alții, precum desparte păstorul oile de capre.
33. Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. 34.Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. (Matei 25)
Versetele tale nu mă contrazic, pentru că la noi sunt 2 judecăți: Judecata particulară și Judecata universală (definitivă). Descriu Judecata universală, în care credem și noi.

Și cum rămâne cu faptul că trebuie doar să crezi ca să fii mântuit?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 01:38:38
Grija pentru mantuire nico.dia Intrebari utilizatori 4 23.05.2010 19:26:41
Grija lui Dumnezeu pentru noi giovaninnaa Generalitati 15 09.10.2009 08:47:49
425 de morti de holera podolski_2 Umanitare 5 05.12.2008 00:04:45