![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău,." (Ieșirea 20,8-11 versiunea Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române 1914). P.S. Trice a postat aceasta traducere, cu ceva pagini in urma. Se pare ca nu ati observato. 2. In schimb, cuvantul duminica nu-l gasim deloc in Sfanta Scriptura (doar in traducerile falsificate - neconforme cu originalul). Se vorbeste despre ziua intaia a saptamanii. Iar despre ziua intaia a saptamanii (duminica) nu se spune niciodata ca a fost sfintita si binecuvantata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu daca ati observat, dar adrianaamz a facut si dumneaei niste legaturi intre cuvintele simbata si odihna, asa cum sint scrise in exod, si nu a gasit nici o legatura. Si atunci pe cine as putea crede eu? Ma ghidez dupa cuvintele domnului nostru Isus Cristos:dupa cei care aduc roade. Iar in religia dumneavoastra nu se gaseste nici o persoana care sa fi facut ceea ce au facut apostolii: au lasat casa, masa, familie, lume de dragul Lui Isus, asa cum au facut si fac mii de calugari, calugarite si preoti. Nu mai spun despre minuni. Nimeni dintre cei care urmeaza invataturile dnei White nu face ceea ce au facut apostolii; si atunci cum pot crede eu ca invatatura ei e buna? N-am nici un argument. nici biblic, nici logic nici al roadelor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
In citatul acesta pentru orice neadventist scrie "adu-ti aminte de ziua de odihna (ziua de sabat)". Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau (sau ziua de odihna)." Abia dupa aceea evreii i-au pus denumirea zilei de Sabat. Evreii nu au nume ale zilelor, celelalte zile sunt numerale ordinale "ziua intai", "ziua a doua", etc. dovada ca ei le numerotau dupa ce le spusese Moise de sase zile. Daca evreii stiau de sabat ce rost avea asta cu sase zile, apoi a saptea e odihna, ei nu stiau? Citat:
In schimb nicunde in Biblie n-am citit despre adventisti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa simplificam lucrurile: daca spuneti ca respectati porunca lui Dumnezeu, atunci paziti ziua a saptea, ca zi de odihna inchinata Domului. Paziti ziua a saptea recunoascuta de ortodoxie (nu-i bagati in seama pe evrei). Va reamintesc faptul ca, in ortodoxie, ziua intaia este duminica (conform Scripturii). Intrebare: care este ziua a saptea (conform ortodoxiei)? |
|
|||
|
|||
![]()
E normal ca spuneti ca nu ati inteles, pentru ca altfel trebuie sa recunoasteti ca religia adventista e in eroare. Daca e ceva ce nu se potriveste cu cuvantul pastorilor e de neinteles.
Citat:
Atentie, in mesajul in care spuneti ca nu l-ati inteles, atrageam atentia ca, intentionat sau nu, schimbati cuvintele. Sabat = odihna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astept un raspuns la fel de simplu. Citat:
“Aduti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi si vei face toate lucrurile tale, iara a saptea zi, sambata Domnului Dumnezaului tau, sa nu faci ….. Pentru ca in sase zile au facut Dumnezeu ceriul si pamantul si marea si toate cate sunt in ele si odihni in ziua a saptea. Pentru aceea blagoslovi Dumnezeu ziua a saptea si o sfinti pre dansa.” (traducere ortodoxa) """"286. Pentru ce serbam Duminica? Serbam Duminica, pentru ca: a) E ziua cea dintai a creatiunii; """"" (Catehismul ortodox cap. "Despre sarbatori") Verificati aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ori-80571.html Daca duminica este considerata, de ortodoxie, ca fiind prima zi a creatiunii, inseamna ca ziua a saptea de la creatiune (in care S-a odihnit Dumnezeu si pe care a binecuvantato si sfintito) este sambata. De altfel, cred ca ordinea zilelor este foarte limpede pentru toti crestinii. Mai putin pentru dvs. care sunteti in stare (daca vreti) sa demonstrati ca ziua a saptea din Scriptura este marti. Asta nu inseamna ca poate pricepe cineva demonstratia dvs. ( cum nici pe celelalte cred ca nu le-a priceput nimeni). Last edited by crocomau; 13.02.2011 at 14:31:09. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De asemenea, nu intram in speculatii, pentru ca nu stim sigur ca evreii au pastrat exact ziua data lui Moise timp de 1500 de ani. In timpul lui Moise s-a dat pentru prima data ziua de odihna, Sabatul. Asta v-am aratat-o in celalalt mesaj. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|