Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 14:19:04
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
Cuvantul "duminica" suna prea mult a "ziua Domnului" nu vi se pare ?
Nu-i destul să sune, trebuie să se încadreze și-n armonie.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 14:25:43
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu-i destul să sune, trebuie să se încadreze și-n armonie.
..dupa cum pretindeti ca "sambata" are vreo legatura cu "sabat".. dupa urechea voastra
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 14:44:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
..dupa cum pretindeti ca "sambata" are vreo legatura cu "sabat".. dupa urechea voastra
Legenda aceasta ați auzit-o de la AdrianAamz și ați crezut-o, căci este grec și ortodox. Pentru dumneavoastră este suficient să urmați dictonul "crede și nu cerceta". Deși ar fi suficient să cercetați învățătura de credință ortodoxă să vedeți legătura între sâmbătă și sabat.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 15:07:32
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
Legenda aceasta ați auzit-o de la AdrianAamz și ați crezut-o, căci este grec și ortodox. Pentru dumneavoastră este suficient să urmați dictonul "crede și nu cerceta". Deși ar fi suficient să cercetați învățătura de credință ortodoxă să vedeți legătura între sâmbătă și sabat.
Sunt relativ noua pe acest forum si, desi recunosc ca sunt foarte influentabila nu citesc si nu ma iau dupa oricine. Dar cum se spune, calatorului ii sade bine cu drumul...cu drumul lui. Eu sunt constienta de ce e bine si ce e rau si prin urmare il las pe bunul Dumnezeu sa ma judece cand v-a sosi momentul.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 15:27:29
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu am auzit niciodata despre "crede si nu cerceta". Intii am crezut, iar apoi am cercetat. Iar rezultatul cercetarii este acelasi pe care vi l-am mai spus: credinta mea nu contrazice cu nimic Sfinta Scriptura si a adus si roade; daca imi spuneti ca gresesc, va aduc argumentele mele ca nu gresesc.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 16:04:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu am auzit niciodata despre "crede si nu cerceta". Intii am crezut, iar apoi am cercetat. Iar rezultatul cercetarii este acelasi pe care vi l-am mai spus: credinta mea nu contrazice cu nimic Sfinta Scriptura
E absurd să crezi și abia apoi să cercetezi. Apostolul Pavel spune:

"Prin urmare, credința este din auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos." (Rom.10,17)

Deci credința vine în urma auzirii Cuvântului lui Dumnezeu, nu în urma auzirii zvonurilor ori bârfelor. Doar cercetând Scriptura poți să-ți fundamentezi credința pe ceva trainic:

"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39)
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 16:41:36
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
E absurd să crezi și abia apoi să cercetezi. Apostolul Pavel spune:
"Prin urmare, credința este din auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos." (Rom.10,17)
Deci credința vine în urma auzirii Cuvântului lui Dumnezeu, nu în urma auzirii zvonurilor ori bârfelor. Doar cercetând Scriptura poți să-ți fundamentezi credința pe ceva trainic:
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39)
Asa e. Am sarit prima etapa. Prima data am auzit. Apoi am crezut. Apoi am cercetat. Apoi mi s-a confirmat ceea ce am auzit si am crezut.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 20:02:37
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Asa e. Am sarit prima etapa. Prima data am auzit. Apoi am crezut. Apoi am cercetat. Apoi mi s-a confirmat ceea ce am auzit si am crezut.
Tot nu este bine. Nu este corecta ordinea: auzit, crezut apoi cercetat .

Ordinea pe care ne-o prezinta Sfantul Apostol Pavel este: auzit, cercetat si apoi crezut (daca merita crezut).

Unii crestini au respectat aceasta ordine, verificand chiar si cele auzite de la insusi marele Apostol al neamurilor:
"Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa." (Fapte 17:2)

Multi dintre cei care cerceteaza (daca cerceteaza) dupa ce au crezut, cerceteaza degeaba. Raman intepeniti in ceea ce au crezut, neavand curajul sa recunoasca faptul ca au avut o credinta gresita.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 21:55:15
Banned

Implicit

Citat:
Și în urma cercetării și "confirmării" mai aveți dubii că sâmbăta ar fi ziua a șaptea?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 15:27:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Din ce am vazut eu AdrianAamz spunea de altceva, despre sabat si cifra sapte. Nici nu trebuia sa faca vreun studiu, putea doar sa faca trimitere la google. Ziua "odihna" e denumirea de catre evrei a zilei a saptea de cand a inceput sa cada mana. Acestei zile i-au pus numele de "Odihna". Noi nu sarbatorim ziua in care n-a cazut mana, pentru ca nu avem vreo legatura, dar respectam porunca de odihna din decalog, care spune sase zile sa lucram si a saptea sa ne odihnim si sa il cinstim pe Domnul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11