![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"2."Să-Mi sfințești pe tot întâiul născut, pe tot cel ce se naște întâi la fiii lui Israel, de la om până la dobitoc, că este al Meu!" Citat:
Iar eu v-am dat citatul de cand evreii redescopera legea, pentru ca nu mia stiau nimic din lege, nici sa tina arderile, nici Pastile, macar. Citat:
Daca nu stiti ziiua de duminica au tinut-o toti sfintii, sfinti care faceau minuni. Nu doar filozofi care interpreteaza Biblia. Si chinezii au filozofii lor, asta nu inseama ca ne luam dupa ei. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai întâi de toate, eu nu am "obsesii legaliste", din punctul meu de vedere Decalogul fiind Legea Libertății în Hristos. Iar mai apoi, mă dezamăgiți tratând atât de superficial niște texte scripturistice "la obiect"...
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă conform dogmei ortodoxe, Hristos "dezlega sâmbăta" prin desființare, cum puteți socoti că se afla încă "sub Lege"? Va trebui să vă decideți. Ori să recunoașteți că dogma ortodoxă prezintă ambiguități.
|
|
|||
|
|||
![]()
Părerea dumneavoastră. Nu și a Scripturii care vorbește de "aluatul fariseilor", nu de "sabatul fariseilor".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acesta este cu adevărat singurul dumneavoastră argument: păzim duminica pentru că au păzit-o și părinții bisericești. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau in cazul asta este nevoie de interpretarea adventista pentru a schimba ceea ce este evident. Ceea ce considerati dvs. ca reprezinta 'Legea Libertatii in Hristos" este irelavant atat timp cat traiti aceasta confuzie grava. Citat:
A dezlega (dezlegarea data ucenicilor de a cauta mancare in sambata, vindecarile) nu este tot una cu a desfiinta, iar "sub Lege" se aflau "de facto" evreii si nu Hristos care se numeste pe sine "Domn al sambetei" adica cel care a dat Legea si cel care implineste (desavarseste) Legea, ducand-o de la un inteles fizic, legalist (nu fa aia, nu fa aia) care ii marcheaza pe adventisti si in ziua de azi la unul duhovnicesc: acea de a te intoarce spre Dumnezeu si aproapele tau si a-l ajuta in nevoie, si asta nu doar o zi pe saptamana. Ori, nu cred ca ai sa vezi in ziua de azi un adventist care sa-si ajute vecinul sa care plasele de cumparaturi in Sabat sau sa-i taie lemne in curte daca e batran si abia se poate misca desi regula dupa care zic ei ca tin sabatul este "sa nu-ti faci placerea ta". Le-o fi placand in restul saptamanii sa care plase si sa taie lemne, si nu pot fi atat de egoisti pana si in Sabat.. Stiu o bunica care nici macar nu vrea sa-si spele nepotii in "sfanta" zi de Sabat atat de devotata este gresitului crez adventist. Si ca sa intelegeti momentul exact al desfiintarii sabatelor, cititi tot in Scriptura: "Ștergând zapisul ce era asupra noastră, care ne era potrivnic cu rânduielile lui, și l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce." (..) Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete, Care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos." Eroare, "pazirea" duminicii de catre crestini nu se face in virtutea sabatului evreiesc desi se pare ca nici macar toti ortodocsii reusesc sa inteleaga cu adevarat acest aspect . Last edited by AlinB; 21.02.2011 at 22:15:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, acesta e unul din argumente, dar indeajuns pentru orice alt argument. Daca punem in balanta sfintii care faceau minuni cu capitanul de vas american care a venit cu ideea pentru grupul adventist e clar cine are dreptate. Prin minuni arata Domnul unde e adevarul.
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Răspuns: "Și a zis: "Luați această carte a legii și o puneți de-a dreapta chivotului legii Domnului Dumnezeului vostru și va fi ea acolo mărturie împotriva ta." (Deut. 31,26) A nu se confunda zapisca lui Moise (rânduielile ceremoniale puse lângă chivot) cu tablele Legii Morale (puse în chivot). Dacă am fi superficiali (iarăși!) și am face totuși această confuzie, ce-ar mai rămâne din Legea Morală după care se ghidează orice creștin? Bucuria diavolului: instaurarea anarhiei! Citat:
Răspuns: logic și nesuperficial - sabatele ceremoniale împreună cu jertfele de mâncare și băutură. |
|
||||
|
||||
![]()
Acesta este cu adevărat singurul dumneavoastră argument: păzim duminica pentru că au păzit-o și părinții bisericești.[/quote]
Prietene, vreau sa-ti pun o intrebare.Imi poti arata in Biblie unde Hristos ne zice sa pazim sambata ca zi de odihna? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|