![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu am treabă cu învățătura diavolului, pe mine mă interesează ce zice Dumnezeu. Or, Dumnezeu nu zice nicăieri în Scripturi că sufletul s-ar despărți de corp și ar trăi o altă viață independent de acesta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ecclesiast 12, 7: "Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Independent de trup. Nici nu zice Dumnezeu nicaieri in Scripturi "Eu sunt o singura fiinta dar totusi sunt Treime de persoane". Si totusi credeti in Sfanta Treime. Macar fratii dvs. iehovisti au mers pana la capat cu rationamentul "nu scrie, nu exista". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Observ că reveniți la aceeași obsesie. Faceți vă rog un efort și concentrați-vă pe subiect dacă aveți ceva de spus. Dacă nu, puteți deschide un nou topic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ati citit ca πνεύμα (pnevma) mai inseamna si vant (vedeti la Ioan 3, 8) , si aer, si actiunea de suflare a aerului pe gura. Si mai poate insemna si fantoma, naluca, aratare imateriala (dupa inviere, la prima aratare a lui Hristos, ucenicii credeau ca vad un duh). Poate ne explicati si noua de ce exista o antinomie intre "duh" si "suflet". Ce intelegeti dvs. prin aceste doua cuvinte ? Daca scrie ca Hristos "si-a dat duhul" sau "si-a dat sufletul", care ar fi marea diferenta ? Ca vad ca ne certam fara sa avem definite clar notiunile. Last edited by AdrianAamz; 04.03.2011 at 11:01:41. |
|
||||
|
||||
![]()
Tot ma intreb: chiar sunt sectantii vicleni sau suntem noi prea slabi in credinta?
|
||||
|
||||
![]()
Ce se judeca la judecata particulara si ce se judeca la cea universala ? (banuiesc ca nu te judeca pentru aceleasi lucruri de 2 ori)
Scrie in Biblie de vreo judecata particulara ? |
|
|||
|
|||
![]()
Bună întrebare... aș fi și eu curios unde scrie în Biblie de "judecata particulară".
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Din punctul meu de vedere, noțiunile acestea de antropologie biblică sunt clar definite. Scriptura nu face confuzie între trup, duh (spirit, suflare de viață) și suflet.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|