Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2011, 12:29:35
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
:) Nu, nu am "parasit" Biserica Ortodoxa fiindca imi lipsea ceva, ci fiindca am gasit mai mult in alta parte.
Nu cumva este vreo contradictie in aceasta afirmatie :D

Citat:
Nu imi consum timpul si mintea gandindu-ma la cat de inadecvata BO este. Nu este! Ceea ce ma intereseaza acum este: cum il pot sluji pe Domnul mai bine, dat fiind circumstantele. Cum pot eu, prin viata pe care o duc, sa fiu exemplu de ucenic al lui Hristos? Cum pot eu sa fiu o mai buna fiica a Bisericii?
Multumim pentru onestitate.

Intelegem ca trecerea ta de la ortodoxia crestina la romano-catolicism este determinata de cauze subiective si nu de motive obiective dogmatice.

In aceasta situatie eu unul "rasuflu usurat" :)

Citat:
Am trecut demult de faza argumentelor in contradictoriu.
Cu tot respectul trebuie sa iti marturisesc ca nu ajus (inca) in acel stadiu de a cunoaste si intelege profund atat teologia ortodoxa cat si cea romano-catolica pentru a putea VEDEA asemanarile si diferentel dogmatice precum si implicatiile acestora (si eventual de a purta o discutie in contradictoriu cu un teolog ortodox crestin).

Dogmatica nu trebuie privita cu superfcialitate. Trebuiesc evitate formalismele. Nu poti spune ca romao-catolicii "nu sunt buni" pentru ca Scriu Iisus cu un singur "i"(Isus) si ca scriu Hristos cu C (Cristos). Din nefericire am intalnit si atfel de cazuri triste...
Dar nici nu poate cineva spune ca dogma romano-catolica este buna si compatibila cu cea ortodoxa atata timp cat teologia romano-catolica sustine: filioque, primatul papal, imaculata conceptie, asumptia...

Doamne ajuta.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune adrian35 Intrebari utilizatori 8 07.05.2010 18:36:35