![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Stiu, si eu cred la fel. Nu aveam de gand sa duc astfel de discutii pana ieri cand cineva a intrebat de cand am devenit catolica, de acolo s-a deschis o lunga discutie despre asta intr-un fir care nu avea nici o legatura...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu cunosc exact circumstantele care te-au condus la hotararea asta si nici n-am urmarit discutiile de pe forum. Doar am dat acum cu ochii de titlul subiectului si-am intrat din curiozitate. Stiu ca am vorbit putin cu tine la subiectul "Ortodox fiind, savarsesti un mare pacat rugandu-te intr-o Biserica Catolica?". N-am stiut atunci cum sa-mi exprim clar ideile ... Atunci nu mi-am dat seama, dar acum sunt de parere ca pe atunci constiinta te facea sa te intrebi, totusi, daca e bine ce faci, desi tu erai aproape convinsa ca nu savarsesti niciun pacat. Acum esti catolica ... Asculta-ti constiinta, ea nu greseste niciodata. Ea te face sa te intrebi "oare e bine?" ... Constiinta este "glasul lui Dumnezeu in om" (Parintele Cleopa), "ingerul lui Dumnezeu care pazeste pe om" (Parintele Paisie Olaru). [am mai scris astazi cam acelasi lucru la un alt subiect ...] |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Noesisaa, bine ai venit in randul celor de alta religie decat cea ortodoxa! De acum vei fi privita si tratata putin mai altfel. :)
Dar zic si eu asa cum mi-a zis si mie un parinte binecuvantat: "Sa te mantuiesti, sora!" Asta este cel mai important.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Genul asta de primire in randul neortodocsilor spune multe. Nu despre filo-ecumenismul celor ce il practica, ci despre anti-ortodoxia lor (mai mult sau mai putin constientizata). N-am inteles niciodata cum de sustin neortodocsii (care au auzit de ortodoxie) ca pot fi mantuiti cam in orice confesiune, dar ei totusi avand Ortodoxia la indemana, TOCMAI pe asta o ocolesc, tocmai pe asta n-o aprofundeaza. Ortodoxiei nu-i lipseste nimic la capitolul invatatura de credinta si spiritualitate. La ortopraxie suntem inca evident pe cale. In Ortodoxie de ce nu puteti fi mantuiti dragi neortodocsi? Cum de pt. voi, Dumnezeu e lucrator in orice confesiune dar TOCMAI in Ortodoxie, voi personal nu v-ati putea mantui? Cei care totusi sunt inca in cautari de dragul Adevarului lui Hristos si nu de dragul propriilor fragmentele de adevar sau de dragul avantajelor lumesti, cand vor da de miezul ei, n-o sa mai vrea sa renunte niciodata la Ortodoxie. "Omul aflat în căutarea Adevărului, atunci când va afla adevărul în Ortodoxie, se va opri din căutare. Calea lui către Adevar, care era în plan orizontal, s-a sfârșit, iar de acum trebuie să meargă «vertical», în mai-adâncul Ortodoxiei". Hristos Domnul sa ne lumineze si sa ne scoata gargaunii din cap si noua si celorlalti. Cu pace sa iesim! |
|
|
|||
|
|||
|
Si mai spune ca atunci cand cei care nu-l plac pe adevaratul Hristos si traiesc dupa invataturi mincinoase te primesc cu bucurie in ceea ce ei cred a fi randurilor lor, chiar fiind de alta confesiune, ar trebui sa se lase cu frica mare.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 22:37:21 |
| Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 13:25:23 |
| Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 15:03:02 |
| Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 18:42:36 |
| Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 19:36:35 |
|
|