Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2011, 17:19:58
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu ma dezamageste deloc, stiu o persoana care are cel putin daca nu mai mult la activ semnata condica de prezenta la BO si totusi pe la 20 si ceva de ani a ajuns la baptisti.
:D Da, dar eu nu doar am semnat condica. :D In fine, discutia nu are rost....

Citat:
Nu cred ca e un caz singular, depinde cum intelegi dragostea daca e un fel de atasament afectiv circumstantial si prezent atunci cand era facil sa fii ortodox(a) atunci aia te afli pe un drum gresit.
Am uitat sa mentionez. In Romania nu mai locuiesc cam de 8 ani. Deci timp de 8 ani am incercat sa fiu, si am fost, ortodox in exil. Inclusiv am locuit in USA unde ca sa ajung la biserica ortodoxa (romaneasca, bineinteles) trebuia sa bat pe cineva la cap ca sa ma ia cu masina, ceea ce si faceam. Si daca nu puteam sa ajung la biserica ortodoxa, atunci stateam acasa frumusel si, eventual, ma rugam de una singura. Nici macar nu am intrat intr-o biserica catolica cat am fost acolo. :D Din proprie experienta, spiritual si daca continui asa pe termen lung, este dezastruos.
Vechi 04.05.2011, 17:40:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu m-am facut tocmai bine inteles, se spovedea si impartasea intr-un ritm de invidiat, cel putin de unul ca mine.

Dar pana la urma, gestul de acum cativa ani arata ca nu s-a prins mai nimic de ea, din toate cele Sfinte.
Indraznesc sa cred ca sunteti un caz diferit, pe un drum ceva mai bun dar intr-un impas la fel de grav.

Citat:
Am uitat sa mentionez. In Romania nu mai locuiesc cam de 8 ani. Deci timp de 8 ani am incercat sa fiu, si am fost, ortodox in exil. Inclusiv am locuit in USA unde ca sa ajung la biserica ortodoxa (romaneasca, bineinteles) trebuia sa bat pe cineva la cap ca sa ma ia cu masina, ceea ce si faceam. Si daca nu puteam sa ajung la biserica ortodoxa, atunci stateam acasa frumusel si, eventual, ma rugam de una singura. Nici macar nu am intrat intr-o biserica catolica cat am fost acolo. :D Din proprie experienta, spiritual si daca continui asa pe termen lung, este dezastruos.
Deci..credeti ca 8 ani de rezistenta pe frontul ortodox inseamna mult?
Dumnezeu cere o viata si inca in conditii chiar mai dificile de atat.

Credeti ca romano-catolicismul va va feri de impasul spiritual care simteati ca alunecati din motive pe care le-ati fi putut rezolva cu duhovnicul si cu mai multa rugaciune, renuntand eventual la exilul autoimpus?
Nu am pretentii de profet, dar va spun: va inselati.
Vechi 04.05.2011, 18:14:17
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu m-am facut tocmai bine inteles, se spovedea si impartasea intr-un ritm de invidiat, cel putin de unul ca mine.
Eu nu. :) Adica nu mai mult decat orice ortodox obisnuit, de 2-3-4 ori pe an. Poate ca sa se cheama ca doar semnam condica. :D

Citat:
Credeti ca romano-catolicismul va va feri de impasul spiritual care simteati ca alunecati din motive pe care le-ati fi putut rezolva cu duhovnicul si cu mai multa rugaciune, renuntand eventual la exilul autoimpus?
Nu am pretentii de profet, dar va spun: va inselati.
Ati condus si acaparat discutia cum ati vrut si ati tras concluziile pe care le-ati vrut. :) Nu, nu sunt, nu am fost in impas spiritual. NU, nu devin catolica pentru ca m-am saturat sa fiu ortodoxa in exil. Nu, exilul nu e neaparat autoimpus, cateodata oamenii trebuie sa faca niste alegeri si trebuie sa ajunga in alte parti decat in cele in care s-au nascut, dar nu e locul aici pentru a analiza ce si cum ar fi trebuit sa fac, cum si unde sa locuiesc, etc. Nu, lipsa unei biserici in apropiere nu este un motiv central, nici pe departe. Adica daca ma mut in India devin hindusa sau buddhista fiindca e mai usor decat sa fii crestin? Nu. Am trait un timp fara biserica ortodoxa si printre protestanti. Nu am devenit protestanta. Am trait in cartier evreiesc cu vreo trei-patru sinagogi in apropiere. Nu am devenit evreica. Nu, nu sunt in drum spre protestantism. Nu, nu m-am certat cu nimeni din tabara ortodoxa. Nu, nu mi-au batut catolicii la usa ca sa ma cheme la biserica lor, nici nu mi-au bagat pe gat catehismul lor. Faptul ca am mentionat accesul zilnic la Sf. Euharistie, am facut-o doar fiindca ati spus, intarit, ca nu ma mai pot niciodata impartasi in biserica ortodoxa. In fapt ajung la biserica aici doar de vreo doua ori pe saptamana, iar accesul zilnic la Sf. Euharistie este potential si conditionat de a fi pregatit pentru asa ceva, adica spovedanie regulata, fara pacat de moarte, etc.
Vechi 04.05.2011, 18:52:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu. :) Adica nu mai mult decat orice ortodox obisnuit, de 2-3-4 ori pe an. Poate ca sa se cheama ca doar semnam condica. :D
Nu asta face diferenta.
Ideea e urmatoarea: poti face ceea ce face un ortodox convins si totusi sa nu ajungi la convingerea pentru care unii se lupta sa ramana ortodocsi in ciuda unor greutati mult mai mari decat cele care le-ati relatat.

Citat:
Ati condus si acaparat discutia cum ati vrut si ati tras concluziile pe care le-ati vrut. :)
Deloc, am scos in evidenta cee ce ati afirmat in ideea ca poate imi veti arata unde gresesc daca am inteles gresit.
N-am vazut insa vreo corectie punctuala.

Citat:
Nu, nu sunt, nu am fost in impas spiritual. NU, nu devin catolica pentru ca m-am saturat sa fiu ortodoxa in exil.
Citat:

Citat:
Nu, exilul nu e neaparat autoimpus, cateodata oamenii trebuie sa faca niste alegeri si trebuie sa ajunga in alte parti decat in cele in care s-au nascut, dar nu e locul aici pentru a analiza ce si cum ar fi trebuit sa fac, cum si unde sa locuiesc, etc.
O intrebare simpla, scopul "exilului" este unul de ordin spiritual SAU material, profesional, sentimental, etc.?

Stii poate vorba: "Cautati Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Sa si toate celelalte vi se vor da voua pe deasupra"?

Ei bine, procedura inversa: cautati mai intai toate celelalte si daca mai ramane loc si timp bagati-l si pe Dumnezeu pe undeva nu este acelasi lucru.

Citat:
Nu, lipsa unei biserici in apropiere nu este un motiv central, nici pe
departe.
Scurt pe doi si cu mana pe inima, si sinceritatea ortodoxa care cred ca o mai aveti, daca ati fi ramas in Romania, intr-un orasel cu bisericutza peste drum, ati mai fi ajuns la liturghiile catolice?
Dar la convertirea asta?

Citat:
In fapt ajung la biserica aici doar de vreo doua ori pe saptamana, iar accesul zilnic la Sf. Euharistie este potential si conditionat de a fi pregatit pentru asa ceva, adica spovedanie regulata, fara pacat de moarte, etc.
Intr-o biserica ortodoxa cand ati ajuns ultima data? La ce distanta este de locul in care va aflati dupa cum spuneti, de un an de zile?

Last edited by AlinB; 04.05.2011 at 18:58:41.
Vechi 04.05.2011, 18:18:04
fosfor4 fosfor4 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2011
Implicit

Citat:
Va dorim calatorie placuta insa va transmitem totodata o vorba a parintelui Arsenie Boca: NUMAI PUTREGAIUL CADE DIN BISERICA ORTODOXA. Va dorim succes in biserica miliardelor de "credinciosi', adica de falsi credinciosi in marea lor majoritate. Or fi si exceptii, insa majoritatea sunt vai de steaua si de viata lor, lipsiti de Duh Sfant si lumesti din cap pana in picioare.
Vechi 04.05.2011, 18:24:34
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fosfor4 Vezi mesajul
Va dorim calatorie placuta insa va transmitem totodata o vorba a parintelui Arsenie Boca: NUMAI PUTREGAIUL CADE DIN BISERICA ORTODOXA. Va dorim succes in biserica miliardelor de "credinciosi', adica de falsi credinciosi in marea lor majoritate. Or fi si exceptii, insa majoritatea sunt vai de steaua si de viata lor, lipsiti de Duh Sfant si lumesti din cap pana in picioare.
Multumesc! Ma intreb ce credea Pr. Boca despre Sf. Francisc de Assisi...hmmmmm. Hmmmmmm. L-a pictat printre sfinti, cu aureola de sfant...ce putregai si acest "sfant." Ori o fi fost vreo ratacire de-a Pr. Arsenie Boca...
Vechi 05.05.2011, 01:09:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc! Ma intreb ce credea Pr. Boca despre Sf. Francisc de Assisi...hmmmmm. Hmmmmmm. L-a pictat printre sfinti, cu aureola de sfant...ce putregai si acest "sfant." Ori o fi fost vreo ratacire de-a Pr. Arsenie Boca...
Pai este posibil sa fi gresit, doar n-a fost Papa ca sa fie infailibil. Sau protestant :)
Vechi 05.05.2011, 16:52:07
Miha-anca
Guest

Implicit Un mic calcul matematic

Citat:
atata timp cat am fost in Romania, incepand de la varsta de 15 ani, nu am lipsit NICIODATA de la biserica (ortodoxa) duminica si de sarbatori daca nu trebuia sa fiu la scoala, si chiar si atunci.
Citat:

Am uitat sa mentionez. In Romania nu mai locuiesc cam de 8 ani. Deci timp de 8 ani am incercat sa fiu, si am fost, ortodox in exil.
Daca anul acesta ai implinit 24 ani, si de 8 ani esti in exil (exil nu e un cuvant tocmai potrivit), atunci ai plecat din Romania la 16 ani. Deci ai fost la biserica de la 15 la 16 ani. Cam cat poate pricepe un copil de 15-16 ani despre Ortodoxie?!?
Vechi 05.05.2011, 17:00:40
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu, sunt mai batrana decat crezi, anul asta am implinit 28 de ani. :) Deci am fost regulat la biserica intre 15 si 19 ani, apoi ori de cate ori puteam in rest. Tinerii si adolescentii pot sa inteleaga destul de mult, nu trebuie subestimata puterea lor de invatare/intelegere si entuziasmul cu care o fac.
Vechi 05.05.2011, 19:00:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Nu, sunt mai batrana decat crezi, anul asta am implinit 28 de ani. :) Deci am fost regulat la biserica intre 15 si 19 ani, apoi ori de cate ori puteam in rest. Tinerii si adolescentii pot sa inteleaga destul de mult, nu trebuie subestimata puterea lor de invatare/intelegere si entuziasmul cu care o fac.
Retinusem dintr-o postare de-a ta ca ai 24 ani; dar se mai inseala omul... In orice caz nu se poate spune, ca un tanar de 19 ani poate fi atat de induhovnicit, cu toata ravna pe care o manifesta, pentru a-si da seama de eventualele erezii "strecurate" in propria religie. Nu ma surprinde ca ai enumerat tocmai imaculata conceptie ca motiv pentru convertire la catolicism, de vreme ce am discutat atata pe forum despre acest lucru, precum si despre celelalte motive alte tale.
Dupa parerea mea, convertirile trebuie sa aiba un motiv mai personal.
Cu alte cuvinte, pe mine nu m-ai convins cu motivatia ta. Iertare!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune adrian35 Intrebari utilizatori 8 07.05.2010 18:36:35