Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2011, 17:21:19
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sinceritatea nu este o virtute in sine!

Daca eu mint pe cineva si pe urma, dupa ce mi-am insusit roadele minciunii recunosc ca am mintit, inseamna ca sunt o persoana virtuoasa sau pe un drum bun?

Asistand la toata argumentatia asta un romano-catolic poate ar trebui sa-si puna intrebari mai grave cum ar fi: sunt ortodocsi care se convertesc la catolicism din alte motive cum ca "unde e bine acolo e tara" si "unde e painea (euharistica la indemana) acolo e tara (confesiunea)"?

Eu ca si ortodox am vazut destule motive ridicole si superficiale pentru a parasi ortodoxia ca sa nu ma mai mire nimic si din toate explicatiile Noesiei, regretabil, dar n-am vazut nimic in plus.
Rastalmaciti in mod nepermis tot ce a spus Noesissa. In nici un moment nu a afirmat ca s-a convertit la Biserica Catolica doar pentru ca nu avea acces la Euharistie.

Pe de alta parte, aceasta chestiune a dificultatii de a fi ortodox in alte tari ar trebui sa va ridice un urias semn de intrebare: In ce masura isi indeplineste BO mandatulincredintat de Mantuitor, de a raspandi Evanghelia in toata lumea ?

Dar, dupa cum era de asteptat si dupa cum au aratat si alti vorbitori, in momentul in care cineva indrazneste chiar si numai sa sugereze ideea ca BO nu e buricul pamantului, ca sa nu mai vorbim de convertire, incep sa iasa lucruri urate la iveala.

Bascalie, invective ("tradatoareo"), rastalmaciri si presupozitii ("a plecat pentru avantaje, o sa se converteasca la protestantism"), condescendenta, aere de superioritate ("e clar ca nu stia ce e Ortodoxia") etc. etc. etc.

Nu vreau sa generalizez, sunt si interlocutori care au avut o atitudine crestina, caritabila, dar dumneavoastra nu va prea numarati printre acestia.

Si e pacat ca nu realizati o stare de fapt: De ce parasesc oamenii BO ? Printre altele, din pricina unor atitudini precum cea a dumneavoastra.

Last edited by Erethorn; 04.05.2011 at 17:23:29.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune adrian35 Intrebari utilizatori 8 07.05.2010 18:36:35