![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
"Dintre o baba murdara pe picioare (venind de la camp) care crede si se inchina si un academician ateu, laureat Nobel, baba e om, iar ala e dihor."
Petre Tutea. Multa vreme l-am ocolit pe omul asta, l-am privit cu dispret... acum stiu ca are dreptate. Omul e om doar prin relatia cu Dumnezeu. Fara Dumnezeu, ramane doar "zoon". Baiatule impertinent "ai2", se pare ca intr-adevar stii sa scrii. Sa vedem cum stai si cu cititul. Daca reusesti sa stii sa si citesti, citeste "Faust", de Goethe. Daca nu ai sa intelegi, am sa-ti explic eu, la urma. Last edited by AdrianAamz; 03.06.2011 at 19:23:49. |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă cineva e cum zici tu că e, în nici un caz n-o să-l educi/disciplinezi/whatever răspunzându-i cu aceeași monedă!
|
|||
|
|||
![]()
Cand cineva intelege numai un limbaj, il folosesti pe acela...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Raspunde te rog la cele doua intrebari din postarea anterioara daca tot te-ai oferit sa dai expicatii. Vom vedea daca afirmatia ta de mai sus este sustinuta si de fapte sau sunt doar simple vorbe. Va deranjeaza intrebarile ateilor? Ele ar trebui sa ne indemne sa studiem corespunzator si sa intelegem invatatura ortodoxa. Sunt oameni care nu se multumesc sa stie cine este Creatorul ci vor sa inteleaga si CUM a facut EL universul. Ajutati acesti oameni fratilor ortodocsi crestini. Hristos este minunea! Din nefericire sunt crestini ortodocsi cu studii supreioare tehnice care atunci cand sunt intrebati cum apare curcubeul raspund: minune dumnezeiasca, nu trebuie sa cercetam acestea. Nu aceasta este ordoxia crestina dragii mei frati si surori. ![]() Galilei (considerat parintele stiintei moderne) a fost ostracizat de Bierica Romano-Catolica pentru ca a observat cu telescopul sau satelitii lui jupiter, deci nu toate corpurile ceresti se invart in jurul planetei pamant asa cum sustinea aristotelismul. Modelul geocentric era la acea vreme considerat ca model potential si in Biserica. Intalnim acest model descris la Sfintii Parinti, insa doar ca model potential. Galilei nu a fost ateu, ci credicios, el a cercetat cerul caci "cerurile spun slava lui Dumnezeu" (Psalmi) si a fost impotriva interpretarii ad litteram a Sfintei Scripturi. Galileo a apărat heliocentrismul, și a susținut că nu este contrar Sfintei Scripturi. El a adoptat poziția lui Augustin asupra Scripturii: că nu trebuie luat fiecare pasaj literal, atunci cand se vorbeste despre univers. Cei ce au scris Scriptura au făcut-o din perspectiva lumii terestre, și din acel punct de vedere Soarele răsare și apune. http://ro.wikipedia.org/wiki/Galileo...sa_cu_Biserica Biserica Romano-catolica s-a temut ca isi va pierde credinciosii, uitand ca Biserica este a lui Hristos si Duhul Sfant este garantul adevarului. Astfel din ignoranta i-au interzis lui Galiei sa mai studieze spre slava Adevarului. Recent Galilei a fost reabilitat de catre Biserica. Last edited by Eugen7; 04.06.2011 at 10:16:24. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|