Citat:
În prealabil postat de arwein
De fapt dumeavoastra aveti chef de cearta, cautati probleme, nu solutii!.
|
Nu, arwein, nu am chef de cearta. Am "chef" de a obtine un raspuns clar si concis. Am cerut o informatie, si, dupa bunul obicei al celor care doresc sa-si ascunda nestiinta, dar doresc sa para docti, ati inceput, prosteste, sa ma acuzati de tot felul de lucruri.
Repet si pentru tine :
DE LA CE VARSTA TREBUIE SA TINA POST COPIII, CONFORM BISERICII ORTODOXE ROMANE ? Si unde anume e scris acest lucru ?
V-ati intins pe 6 pagini si nu ati spus nimic de interes pentru subiectul topicului, care nu e "cum sa facem sa tina post toata omenirea", ci "de la ce varsta tinem post". Pentru "de ce tinem post in cunostinta de cauza", si "ce boli impiedica sau nu postirea" chiar o sa va rog sa deschideti alte topice de discutii, pentru ca aici sunt offtopic.
Tot ce ati avut de spus nici nu a justificat postul copiilor inainte de varsta intelegerii (daca obligi pe cineva sa renunte la ceva, fara sa inteleaga si sa accepte motivele, acest lucru, in dictionarul meu, se numeste abuz si ar trebui sa se pedepseasca prin lege, in niciun caz nu e renuntare benevola), si nici nu ati dat cifra care ma interesa, adica exact varsta de la care se tine post.
Melissa, studiul acesta american e putin interesant pentru subiectul nostru, in conditiile in care vorbim de un popor la un continent departare de noi, cu alte obliceiuri alimentare. La fel de bine am putea spune "coreenii spun ca e de post carnea de caine". Nici americanii, nici coreenii nu sunt orctodocsi, care ortodocsi au cel mai drastic post dintre toti crestinii. Dar sa nu ne pierdem in amanunte despre boli metabolice (caz in care medicul hotaraste regimul alimentar, nu un forum de discutii), cata vreme nu despre asta e vorba.