Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2011, 23:08:11
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dapetcu21 Vezi mesajul
Exactly my point, si din cauza schimbarii de context (societatea moderna), si din cauza acestor "greutati", si din cauza tampeniilor pe care le-a facut biserica in evul mediu, crestinismul, si nu vorbesc doar de crestinism au deviat/nu mai sunt de actualitate, chiar daca "esenta" e buna (si e aceiasi in toate religiile)...
la ce tampenii te referi?

Daca esenta e aceiasi in toate religiile(desi nu vad asta) atunci toate sunt adevarate... pana intr-un anumit punct, da toate sunt adevarate, dar crestinismul se distinge de toate religiile, prin Hristos,prin propovaduirea suferintei..... Crestinismul are unicitatea lui intre toate religiile... De altfel nu exista mantuire in alt nume decat 'Iisus' .
Reply With Quote
Vechi 07.07.2011, 23:11:10
dapetcu21 dapetcu21 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
la ce tampenii te referi?

Daca esenta e aceiasi in toate religiile(desi nu vad asta) atunci toate sunt adevarate... pana intr-un anumit punct, da toate sunt adevarate, dar crestinismul se distinge de toate religiile, prin Hristos,prin propovaduirea suferintei..... Crestinismul are unicitatea lui intre toate religiile... De altfel nu exista mantuire in alt nume decat 'Iisus' .
Am o mica, mica intrebare... DE CE? De ce ar trebui eu sa ader la crestinism, doar pentru ca are un personaj numit "Iisus"? Dar sunt religii care au un personaj numit "Mohamed" care suna mai misto decat "Iisus"

Si da... dupa parerea mea, toate religiile spun acelasi lucru... Fiti buni, Iubiti-va aproapele, Iubiti-l pe dumnezeu PENTRU CA v-a creeat si are grija de voi, etc...
Reply With Quote
Vechi 07.07.2011, 23:11:12
Banned

Implicit

Citat:
Da... Dar tu ai tine un diamant intr-o cutie ponosita 2000 de ani (i.e. cutia lui Moise) cand poti sa il arati lumii asa cum este el cu adevarat? Ce e mai rau e ca lumea a dus razboaie pe a cui cutie e mai vrednica sa tina diamantul
sunt prea multi oameni pe lumea asta ca in cele din urma defectul uman sa nu iasa la iveala... integritaea perfecta se va realiza doar in lumea ce va sa vina... pana atunci vrajmasul sadeste neghina printre griu... unde e Dumnezeu acolo e si diavolul...
Reply With Quote
Vechi 07.07.2011, 23:13:11
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
sunt prea multi oameni pe lumea asta ca in cele din urma defectul uman sa nu iasa la iveala... integritaea perfecta se va realiza doar in lumea ce va sa vina... pana atunci vrajmasul sadeste neghina printre griu... unde e Dumnezeu acolo e si diavolul...
70% din oameni sunt ignoranti, iar restul 30% ar repara eroarea umana daca ar avea o masina a timpului
Reply With Quote
Vechi 07.07.2011, 23:16:20
Banned

Implicit

Citat:
Am o mica, mica intrebare... DE CE? De ce ar trebui eu sa ader la crestinism, doar pentru ca are un personaj numit "Iisus"? Dar sunt religii care au un personaj numit "Mohamed" care suna mai misto decat "Iisus"

Si da... dupa parerea mea, toate religiile spun acelasi lucru... Fiti buni, Iubiti-va aproapele, Iubiti-l pe dumnezeu PENTRU CA v-a creeat si are grija de voi, etc...
era un joc de cuvinte... Iisus inseamna "Dumnezeu este mantuitor"... in fond conteaza viata pe care o duci... toate religiile au concepte bune si adevarate..
Reply With Quote
Vechi 07.07.2011, 23:17:15
Banned

Implicit

Citat:
70% din oameni sunt ignoranti, iar restul 30% ar repara eroarea umana daca ar avea o masina a timpului
hahahaha... te asigur ca eu nu sunt ignorant, pe domeniul asta...
Reply With Quote
Vechi 07.07.2011, 23:30:14
Banned

Implicit

Iisus este exemplul de mantuire... ca om si ca Dumnezeu... Ca Dumnezeu prin Constitutia divina(care este El), si ca om, ca traitor al ei... El este..
Reply With Quote
Vechi 08.07.2011, 00:32:35
Asive_rationalul Asive_rationalul is offline
Member

Implicit

Ai zis ca e bine sa fie cat mai veche pentru ca e mai aproape de sursa. Dupa principiul aceasta putem concluziona ca de fapt sumerienii au dreptate pentru ca cea mai veche civilizatie este de fapt a lor si ca trebuie sa-i asteptam pe Anunnaki sa se intoarca de pe Nibiru.
Vechi nu inseamna corect.
Spui ca Iisus este exemplul de mantuire. Asta probabil o sti din biblie, care se spune ca este cuvantul lui dumnezeu, dar singurul argument pentru asta este ca e scris in biblie, biblie care este infailibila pentru ca este cuvantul lui dumnezeu (intelegi ciclicitatea argumentului, daca nu uite aici schema http://brianl14.files.wordpress.com/...-circling.jpeg ). Pur si simplu oricarei credinte ii lipseste un element mic dar crucial : dovada, dovada care exista din belsug in lumea stiintifica
Vechi 08.07.2011, 00:44:51
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Asive_rationalul Vezi mesajul
Ai zis ca e bine sa fie cat mai veche pentru ca e mai aproape de sursa. Dupa principiul aceasta putem concluziona ca de fapt sumerienii au dreptate pentru ca cea mai veche civilizatie este de fapt a lor si ca trebuie sa-i asteptam pe Anunnaki sa se intoarca de pe Nibiru.
Spui ca Iisus este exemplul de mantuire. Asta probabil o sti din biblie, care se spune ca este cuvantul lui dumnezeu, dar singurul argument pentru asta este ca e scris in biblie, biblie care este infailibila pentru ca este cuvantul lui dumnezeu (intelegi ciclicitatea argumentului, daca nu uite aici schema http://brianl14.files.wordpress.com/...-circling.jpeg ). Pur si simplu oricarei credinte ii lipseste un element mic dar crucial : dovada, dovada care exista din belsug in lumea stiintifica
De acord, dar tot raman la ideea mea ca ar trebui lasate la o parte prejudecatile despre a cui religie e mai buna si pur si simplu sa crezi in valorile universale ale omenirii CA "religie" (vezi semnatura)
Vechi 08.07.2011, 12:44:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Asive_rationalul Vezi mesajul
Daca te-ai obosi sa studiezi crestinismul si mai ales crestinismul ortodox, cu o atitudine impartiala, ti-ar fi mai de folos decat sa inghiti pe nemestecate argumente atee rupte din opozitia fata de "crestinismul" protestant care are fara doar si poate multe hibe de logica.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare