Citat:
În prealabil postat de grasu77
Sa dea Domnul sa fim impreuna (si dvs.). Vad ca si dvs. aveti nadejdea INVIERII. Dupa moarte (care este doar un somn de o clipa) urmeaza INVIEREA.
|
Domnule, eu nu imi bat capul in mod deosebit cu Invierea. Ce ma intereseaza este sa fiu, pe cat posibil, placut Domnului si semenilor mei.
Citat:
Sensul crestinismului este sensul dat de Dumnezeu. Voia Sa ce sfanta si plina de dragoste ne conduce catre INVIERE si mostenirea vietii vesnice. Cunoasteti dvs. un alt sens (cum ar fi preamarirea unei biserici)?
|
Eu cred in porunca despre care Dumnezeu a spus ca este cea mai mare: Iubeste-L pe Dumnezeu.... si pe aproapele tau.... neconditionat, fara motive, fara alte justificari, fara a astepta nimic, fara a cere sensuri, explicatii, minuni, rasplata.
Citat:
Dragostea mea pentru Dumnezeu nu este conditionata ci este motivata (de dragostea pe care EL ne-a aratat-o).
Iata ce ne spune insusi Apostolul Ioan (Apostolul iubirii) despre dragostea de Dumnezeu:
"Si dragostea nu sta in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu ci in faptul ca EL ne-a iubit pe noi".(1 Ioan 4:10)
"Noi Il iubim pentru ca EL ne-a iubit intai".(1 Ioan 4:19)
Se pare ca nu sunteti de acord cu Sfantul Apostol (ii sunteti superior in conceptii si iubire).
|
Dumneavoastra, in schimb, se pare ca sunteti superior tuturor miilor de teologi catolici, ortodocsi, copti si ai altor biserici, care s-au aplecat asupra Scripturii timp de aproape doua milenii, in interpretarea dumneavoastra.