Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Domnule, eu nu imi bat capul in mod deosebit cu Invierea..
|
Stiu. Va bateti capul cu purgatoriul. INVIEREA nu conteaza. Am dreptate?
Citat:
Ce ma intereseaza este sa fiu, pe cat posibil, placut Domnului si semenilor mei.
Eu cred in porunca despre care Dumnezeu a spus ca este cea mai mare: Iubeste-L pe Dumnezeu.... si pe aproapele tau.... neconditionat, fara motive, fara alte justificari, fara a astepta nimic, fara a cere sensuri, explicatii, minuni, rasplata. .
|
Daca vreti sa iubiti cu adevarat si sa fiti placut semenilor, trebuie sa fiti motivat de nemarginita dragoste a lui Dumnezeu (care se "materializeaza" in INVIERE si mostenirea vietii vesnice, prin pretul platit de jertfa Domnului Iisus Hristos). Daca nu aveti aceasta motivatie, iubirea dvs. este formala, fortata, superficiala, etc.
P.S. Cunoastem despre iubirea aratata semenilor, de-a lungul secolelor, de unii (foarte multi) credinciosi. Ex: Torquemada.
Citat:
Dumneavoastra, in schimb, se pare ca sunteti superior tuturor miilor de teologi catolici, ortodocsi, copti si ai altor biserici, care s-au aplecat asupra Scripturii timp de aproape doua milenii, in interpretarea dumneavoastra.
|
Miile de teologi, despre care vorbiti dvs., au facut multe greseli si s-au contrazis intre ei ( nu mai vorbesc de faptul ca au contrazis, pe fata, Sfanta Scriptura). Este stiut ca unii "teologi" sunt recunoscuti de o biserica si respinsi de alta. Mai mult, sunt unii Sfinti Parinti ale caror invataturi sunt selectate (unele invataturi sunt considerate bune iar altele gresite - la acelas Sfant Parinte).
Cat priveste cele 2 milenii: pot fi 2 milenii de acumulare de invataturi si obiceiuri gresite.
Pentru mine, adevaratii teologi sunt Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Iar Ei m-au invatat despre nadejdea revenirii Domnului si a INVIERII.