Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 27.07.2011, 18:33:22
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
asta era la mintea cocosului. eu am nevoie de raspunsuri concrete. de ex de unde cumpar peste fara mercur sau carne fara hormoni.
Uite aici, scrisesem ceva despre mercur:

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului, cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur. Atunci cand oamenii consuma pesti care au absorbit mercur, acesta se absoarbe in organism si la concentratii mari devine toxic. In timp, mercurul va fi eliminat prin urina, fecale sau lapte matern.

In general, pentru majoritatea oamenilor care consuma peste si scoici, mercurul ingerat nu este o problema de sanatate. In general produsele din peste si scoici sunt alimente sanatoase, pentru ca ele contin proteine de inalta calitate si alti nutrienti esentiali, au continut scazut in grasimi saturate si contin acizi grasi omega-3, care sunt acizi grasi esentiali. O dieta echilibrata care include si peste si scoici, poate contribui la sanatatea inimii si cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului. Aproape toti pestii si scoicile contin urme de mercur, insa unele tipuri au un continut mai ridicat decat altele. Consumul de cantitati crescute ale acestor pesti sau scoici poate avea ca efect acumularea de mercur la nivele toxice in organism. La fat, nou-nascut sau copii mici, aceste nivele crescute de mercur pot duce la leziuni nervoase si cerebrale.
Organizatiile internationale atentioneaza urmatoarele categorii de persoane sa evite consumul de peste bogat in mercur:
-femeile care vor sa ramana insarcinate
-femeile gravide
-femeile care alapteaza
-copiii mici.
Tonul si homarul contin cel mai mult mercur .

Acum vine nelamurirea ta,de ce tonul in ulei are mai mult mercur decat tonul in apa?

Raspunsul e simplu.Asa cum ai vazut mai sus,apa are proprietatea de a schimba structura mercurului.( ii scade concentratia,transformandu-se in metil-mercur -evident cu mai putini atomi de Hg,care in continuare in combinatie cu apa, din nou se transforma in metil-mercur cu si mai putini atomi de Hg ,s.a.m.d. ...si uite asa scade cantitatea de mercur din tonul in apa..)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 27.07.2011, 18:35:38
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.113
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Uite aici, scrisesem ceva despre mercur:
pai si tu mi-ai raspuns la fel, adica mi-ai dat doar informatii, pentru care foarte multumesc, dar as vrea sa stiu si care e solutia. Sa renuntam complet la peste? sau de unde sa procuram peste necontaminat?

Voi de unde va procurati? Cei care locuiti in Bucuresti spre exemplu, ca la tara am auzit ca exista varianta cu iazul.
__________________
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
  #3  
Vechi 27.07.2011, 18:45:03
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
pai si tu mi-ai raspuns la fel, adica mi-ai dat doar informatii, pentru care foarte multumesc, dar as vrea sa stiu si care e solutia. Sa renuntam complet la peste? sau de unde sa procuram peste necontaminat?

Voi de unde va procurati? Cei care locuiti in Bucuresti spre exemplu, ca la tara am auzit ca exista varianta cu iazul.
Pai ti-am raspuns. :-)
Repet:
Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului, cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur.

Deci nu cred ca vom gasi pesti fara mercur.:-)Ideea este sa nu-i consumam pe cei cu un continut ridicat : homar si ton.
Daca totusi cineva doreste sa manance conserve de ton ( intrebase cineva), sunt de preferat cele in apa decat cele in ulei, pentru ca au un continut scazut de mercur, deoarece in apa, asa cum am spus, mercurul isi schimba structura, iar concentratia de mercur scade, asa cum am aratat.

Ps- cred ca si pastravii din raurile ce presara cel mai inalt munte contin urme de mercur..

Last edited by Melissa; 27.07.2011 at 18:47:55.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 27.07.2011, 18:46:50
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.113
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Pai ti-am raspuns. :-)
Repet:
Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului, cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur.

Deci nu cred ca vom gasi pesti fara mercur.:-)Ideea este sa nu-i consumam pe cei cu un continut ridicat : homar si ton.
Daca totusi cineva doreste sa manance conserve de ton ( intrebase cineva), sunt de preferat cele in apa decat cele in ulei, pentru ca au un continut scazut de mercur, deoarece in apa, asa cum am spus, mercurul isi schimba structura, iar concentratia de mercur scade, asa cum am aratat.
acum am inteles.multumesc frumos pentru informatii si pentru rabdare.
__________________
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
  #5  
Vechi 27.07.2011, 18:50:02
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
acum am inteles.multumesc frumos pentru informatii si pentru rabdare.
- am mai completat mesajul si cu o parere personala despre pastravi:-)

Cu multa placere draga mea
Reply With Quote
  #6  
Vechi 27.07.2011, 19:26:05
the_Listener
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
pai si tu mi-ai raspuns la fel, adica mi-ai dat doar informatii, pentru care foarte multumesc, dar as vrea sa stiu si care e solutia. Sa renuntam complet la peste? sau de unde sa procuram peste necontaminat?

Voi de unde va procurati? Cei care locuiti in Bucuresti spre exemplu, ca la tara am auzit ca exista varianta cu iazul.
da . sa renunti complet la peste .... pe linga mercur pestele ca orice produs animal determina ACIDITATE in organism si scoate calciu din oase ( osteoporoza este la loc de cinste ) , ca sa nu mai vorbim de hormonul de stress pe care carnea oricarui animal OMORIT il contine si care face ravagii .... asadar uita de peste , lapte brinza oua carne daca te intereseaza mai mult sanatatea decit papilele gustative ,,,, daca maninci peste o data de pofta e ok , dar ffffffff rar ca e mai bine ....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 27.07.2011 at 19:29:05.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 27.07.2011, 19:39:25
the_Listener
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

alte informatii
Dupa pragul de 40 de grade, grasimile se deformeaza, eventualele pesticide se recreaza in compusi chimici si mai nocivi, proteinele, vitaminele, enzimele etc incep sa se distruga. In primele 3 minute de la coacere, absolut tot ceea ce inseamna nutrienti se pierde. Atentie!! Inclusiv mult iubitele proteine animale, iar voi omnivorii, ajungeti sa mancati o baltoaca de grasime cu gust de carne.

Sa nu mai punem la socoteala, ca organismul are nevoie de hrana vie, nu de cadavre si hrana moarta.

Atunci cand tu bagi in tine alimente procesate, organismul creste numarul de leucocite, adica reactioneaza ca si in cazul unei infectii. De aici din nou poate creste colesterolul, glicemia etc.

AAA Sa mai pun la socoteala si faptul ca produsele animale sunt o sursa extraordinara de acid miristic ce este de 4 ori mai periculos decat colesterolul?

AA si homocisteina ce rezulta doar in urma consumului de produse animale.
multa iubire
Reply With Quote
  #8  
Vechi 27.07.2011, 20:13:37
the_Listener
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

[quote=Melissa;382564]......QUOTE]
mai concret

Ce se recomanda ca si consum zilnic pentru o persoana vegana sau omnivora sunt urmatoarele:

- cereale , deoarece sunt o sursa valoroasa de fibre alimentare, vitamine , in special cele din grupul B, fier, calciu , in general sunt bogate in minerale, fiind astfel un aliment foarte complex.

- lactatele din cerealale, cum ar fi laptele de ovaz, laptele de orez, laptele de soia, concentreaza efectele nutritive ale cerealelor din care au fost extrase, de asemenea laptele de migdale, si in general din nuci si seminte, constituie bauturi extrem de nutritive, fara colesterol.

- Legumele, ei aici este un domeniu foarte vast, ceea ce trebuie insa tinut minte este ca atunci cand alegem legumele sa le alegem pe cele mai colorate, pentru ca puterea lor antioxidanta sta in pigmentul lor. de exemplu trebuie sa alegem mereu varza rosie in locul verzei albe, ceapa rosie in locul cepei albe, ardeiul rosu, etc. Steagul Germaniei este cel ce ne arata ordinea importantei culorilor din alimentatie : negru, rosu, galben. Cel mai puternic este pigmentul negru, eiiii nu este chiar negru,este un fel de violet inchis, adica pigmentul afinelor, dudelor, verzei etc. Cel rosu, adica sfecla(numai sucul ), ce este extraordinar de bogata in fier, rubidiu, vitamina C etc. Sfecla rosie ar trebui consumata zilnic, sub forma de suc,

Broccoli, este o sursa extraordinara de calciu, contine mai mult calciu decat laptele, consumul zilnic este recomandat.

- fructele, aici recomand consumul de fructe specifice anotimpului. curele de fructe in functie de anotimp, sunt specifice bioritmului uman, si echilibreaza organismul foarte bine.

Fructele nu trebuie niciodata consumate dupa masa ci doar cu 20 de minute inainte de masa

- Leguminoasele, cum sunt fasolea, mazarea, soia, nautul, lintea. Dintre toate acestea soia ar trebui consumata zilnic, sub forma de tofu, sau lapte de soia, sau chiar boabele gatite la fel cum se gateste fasolea. Deoarece soia este poate cel mai puternic aliment anticancerigen, alaturi de broccoli. Studiile au aratat, ca oamenii vegani ce consuma zilnic 150 g de soia , au risc 0% de a se imbolnavi de cancer. E ceva nu?

- Nucile, sunt foarte nutritive si completeaza foarte bine dieta zilnica, migdalele, nucile caju, nuca , nuca braziliana nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica.

- semintele si samburii , semintele si samburii sunt surse foarte bune de amygdalin, substanta puternic anticancerigena. Semintele sunt surse foarte bune de fibre celulozice , vitamine, energie vitala. Asta daca le consumam crude. Intr-o samanta sta esenta vietii.

aceasta este o lista in mare, acum alimentatia difera de la om la om, in functie de modul de viata. Eu sustin alimentatia crudivora, pentru ca este singura ce ofera un aport considerabil de vitamine, enzime, minerale, proteine, etc .
multa iubire
Reply With Quote
  #9  
Vechi 28.07.2011, 00:51:26
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

[quote=the_Listener;382610]
Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
......QUOTE]
mai concret

Ce se recomanda ca si consum zilnic pentru o persoana vegana sau omnivora sunt urmatoarele:

- cereale , deoarece sunt o sursa valoroasa de fibre alimentare, vitamine , in special cele din grupul B, fier, calciu , in general sunt bogate in minerale, fiind astfel un aliment foarte complex.

- lactatele din cerealale, cum ar fi laptele de ovaz, laptele de orez, laptele de soia, concentreaza efectele nutritive ale cerealelor din care au fost extrase, de asemenea laptele de migdale, si in general din nuci si seminte, constituie bauturi extrem de nutritive, fara colesterol.

- Legumele, ei aici este un domeniu foarte vast, ceea ce trebuie insa tinut minte este ca atunci cand alegem legumele sa le alegem pe cele mai colorate, pentru ca puterea lor antioxidanta sta in pigmentul lor. de exemplu trebuie sa alegem mereu varza rosie in locul verzei albe, ceapa rosie in locul cepei albe, ardeiul rosu, etc. Steagul Germaniei este cel ce ne arata ordinea importantei culorilor din alimentatie : negru, rosu, galben. Cel mai puternic este pigmentul negru, eiiii nu este chiar negru,este un fel de violet inchis, adica pigmentul afinelor, dudelor, verzei etc. Cel rosu, adica sfecla(numai sucul ), ce este extraordinar de bogata in fier, rubidiu, vitamina C etc. Sfecla rosie ar trebui consumata zilnic, sub forma de suc,

Broccoli, este o sursa extraordinara de calciu, contine mai mult calciu decat laptele, consumul zilnic este recomandat.

- fructele, aici recomand consumul de fructe specifice anotimpului. curele de fructe in functie de anotimp, sunt specifice bioritmului uman, si echilibreaza organismul foarte bine.

Fructele nu trebuie niciodata consumate dupa masa ci doar cu 20 de minute inainte de masa

- Leguminoasele, cum sunt fasolea, mazarea, soia, nautul, lintea. Dintre toate acestea soia ar trebui consumata zilnic, sub forma de tofu, sau lapte de soia, sau chiar boabele gatite la fel cum se gateste fasolea. Deoarece soia este poate cel mai puternic aliment anticancerigen, alaturi de broccoli. Studiile au aratat, ca oamenii vegani ce consuma zilnic 150 g de soia , au risc 0% de a se imbolnavi de cancer. E ceva nu?

- Nucile, sunt foarte nutritive si completeaza foarte bine dieta zilnica, migdalele, nucile caju, nuca , nuca braziliana nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica.

- semintele si samburii , semintele si samburii sunt surse foarte bune de amygdalin, substanta puternic anticancerigena. Semintele sunt surse foarte bune de fibre celulozice , vitamine, energie vitala. Asta daca le consumam crude. Intr-o samanta sta esenta vietii.

aceasta este o lista in mare, acum alimentatia difera de la om la om, in functie de modul de viata. Eu sustin alimentatia crudivora, pentru ca este singura ce ofera un aport considerabil de vitamine, enzime, minerale, proteine, etc .
multa iubire
Iti multumesc mult pentru aceste detalii. Mi-a placut chestia cu steagul Germaniei. Eu stiam ca a treia culoare ca importanta este verdele, nu galbenul.:-)

Ma bucur sa aud si de la tine ca fructele se consuma pe stomacul gol, cu 20 min. inainte de masa. De cate ori spun asta cuiva se stramba la mine:-), sustinand ca se mananca dupa mese sau intre mese ..

In rest imi sunt cunoscute toate informatiile din acest mesaj dar am tinut neaparat sa aud parerea ta.:-)

Am insa o nelamurire si poate ma ajuti: nu inteleg de ce consumul de seminte si samburi crude, imi provoaca crize de colecist.. Dar ma vindec mai nou cu freshuri de sfecla rosie care dreneaza fierea observ...
Reply With Quote
  #10  
Vechi 28.07.2011, 01:24:12
the_Listener
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

[quote=Melissa;382746]
Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul


Am insa o nelamurire si poate ma ajuti: nu inteleg de ce consumul de seminte si samburi crude, imi provoaca crize de colecist.. Dar ma vindec mai nou cu freshuri de sfecla rosie care dreneaza fierea observ...
depinde cit de intoxicat este ficatul atit alimentar cit si la nivel de trairi ( suparari , nervozitate etc) .... daca ai dureri de cap zone laterale sau in virful capului pot ajuta la diagnosticare ..... am putine date asa ca pot gresi , dar imi dau cu parerea si explic in functie de ce anume am primit ....
Fiziologie - In afara meselor, vezicula biliara serveste drept rezervor bilei secretate de catre ficat. In momentul mesei, in timpul trecerii bolului alimentar in duoden, ea se contracta si permite astfel evacuarea in intenstin a bilei necesare pentru absorbtia alimentelor, indeosebi a grasimilor.
multa iubire
ps semintele pot fi in cantitate prea mare , sau in combinatii prea dure sau sa fi deseori constipata etc etc etc ... nu stiu ce faci tu ...
multa iubire

Last edited by the_Listener; 28.07.2011 at 01:29:15.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 15:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 06:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 09:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 09:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 14:37:54