Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2011, 10:34:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
La fel de certa este si rezistenta ortodoxului la modernizare si asta explica de ce oriine incearca sa va invete sa folositi apa si sapunul este catalogat satanist. Desigur, apa si sapunul este o metafora pentru orice forma de progres.
Si desigur, pentru un atesti progresul inseamna sinucidere asistata, eugenie, educatie homosexuala si alte chestii din astea "cool" care apar atunci cand omul isi pierde total sfanta busola a ratiunii morale cu care a fost inzestrat de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 10:56:52
AllegroNonTroppo AllegroNonTroppo is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si desigur, pentru un atesti progresul inseamna sinucidere asistata, eugenie, educatie homosexuala si alte chestii din astea "cool" care apar atunci cand omul isi pierde total sfanta busola a ratiunii morale cu care a fost inzestrat de la Dumnezeu.
Selectia observationala - argumentul preferat al crestinilor. Daca as face si eu la fel, si as spune ca crestinismul inseamna inchizitie, cruciade, persecutii, arderi pe rug etc, v-ati supara.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 11:12:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AllegroNonTroppo Vezi mesajul
Selectia observationala - argumentul preferat al crestinilor. Daca as face si eu la fel, si as spune ca crestinismul inseamna inchizitie, cruciade, persecutii, arderi pe rug etc, v-ati supara.
De ce, generalizarea vaga si "impartiala" a lui ai2 e mult mai obiectiva?

Nu, de ce sa ne suparam, cunoastem ingustimile mintii atee, este un repros tipic al unor minti confuze valoric si moral.. :)

Si sa nu-mi zici ca cele enumerate de mine nu sunt produsul societatii laice sau ca nu sunt reprezentative pentru gandirea atee in care nu exista un sistem de valori stabil, practic totul e miscator pe linia asta..

Sa-ti mai zic si de Revolutia Franceza si "binefacerile" ei?
Partea amuzanta oarecum este ca au inceput prin a ghilotina preotii si au sfarsit prin a se ghilotina intre ei.

Asta arata directia in care mergeti si cam cum o sa sfarsiti.
Istoria care se uita, se repeta.

Last edited by AlinB; 08.08.2011 at 11:15:16.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 21:01:36
Member

Implicit

Citat:
Nu, de ce sa ne suparam, cunoastem ingustimile mintii atee, este un repros tipic al unor minti confuze valoric si moral.. :)
Adevarul ca Feynman, de exemplu, avea o minte cam ingusta. Ce sa facem, se pare ca religia nu este suficienta pentru a reflecta valoarea unui om. Voi nu va puteti obisnui cu ideea ca exista oameni mai valorosi ca voi, care sunt atei.

Citat:
in care nu exista un sistem de valori stabil, practic totul e miscator pe linia asta..
Morala crestina e stabila? Biserica parca a avut si sclavi, ca "asa era mai bine pentru ei".

Citat:
Sa-ti mai zic si de Revolutia Franceza si "binefacerile" ei?
Sa-ti mai zic si de selectia observationala ilogica?

Citat:
Asta arata directia in care mergeti si cam cum o sa sfarsiti.Istoria care se uita, se repeta.
Sa-ti mai zic si de argumentul din viitor, ilogic?
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 02:42:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Adevarul ca Feynman, de exemplu, avea o minte cam ingusta. Ce sa facem, se pare ca religia nu este suficienta pentru a reflecta valoarea unui om. Voi nu va puteti obisnui cu ideea ca exista oameni mai valorosi ca voi, care sunt atei.
Depinde de sistemul de valori.
Poate fi valoros un matematician ateu?
Fara doar si poate.
Ca matematician
Ca ateu insa, are sanse sa sfarseasa unde acolo este probabil si Hitler (sau ma rog, nitel mai confortabil), in cazul asta valoarea unde este?

Citat:
Morala crestina e stabila? Biserica parca a avut si sclavi, ca "asa era mai bine pentru ei".
Asta este o discutie nitel mai complexa si nu stiu daca esti pregatit sa intelegi ceva avand in vedere orientarea-ti pseudo-justiriara de anti-religionist :)

Dar hai sa te ajut nitel.

Uite de exemplu, si societatea actuala are sclavi.
Sclavia are binenteles o forma in aparente mai umana, dar la baza este tot o forma de sclavie, incepand cu economia si sfarsind cu justitia.

Desigur, Biserica poate spune ca sistemul nu este in regula, si o mai spune uneori, dar il poate schimba?
Binenteles ca nu.

Ceea ce pot face oameni ai Bisericii este sa-i trateze cat mai omeneste, cat mai corect pe cei care intra in relatii pecuniare cu Biserica si sa sfatuiasca pe cei credinciosi sa procedeze la fel cu cei din jur.

Nici macar Dumnezeu nu poate schimba peste noapte apucaturile proaste ale omului, dar poate pune niste limite.

Daca esti baiet inteligent si deschis la minte, ai sa intelegi singur mai departe.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 10:45:40
Member

Implicit

Citat:
Depinde de sistemul de valori.
Poate fi valoros un matematician ateu?
Fara doar si poate.
Ca matematician
Ca ateu insa, are sanse sa sfarseasa unde acolo este probabil si Hitler (sau ma rog, nitel mai confortabil), in cazul asta valoarea unde este?
Asta e doar o presupunere, conform sistemului tau de valori. Sper ca nu te declari cumva detinatorul adevarului absolut.

Citat:
Asta este o discutie nitel mai complexa si nu stiu daca esti pregatit sa intelegi ceva avand in vedere orientarea-ti pseudo-justiriara de anti-religionist :)

Dar hai sa te ajut nitel.

Uite de exemplu, si societatea actuala are sclavi.
Sclavia are binenteles o forma in aparente mai umana, dar la baza este tot o forma de sclavie, incepand cu economia si sfarsind cu justitia.

Desigur, Biserica poate spune ca sistemul nu este in regula, si o mai spune uneori, dar il poate schimba?
Binenteles ca nu.

Ceea ce pot face oameni ai Bisericii este sa-i trateze cat mai omeneste, cat mai corect pe cei care intra in relatii pecuniare cu Biserica si sa sfatuiasca pe cei credinciosi sa procedeze la fel cu cei din jur.

Nici macar Dumnezeu nu poate schimba peste noapte apucaturile proaste ale omului, dar poate pune niste limite.

Daca esti baiet inteligent si deschis la minte, ai sa intelegi singur mai departe.
E atat de simplu: Biserica a facut in trecut niste actiuni care atunci erau morale, acum nu mai sunt. Concluzie: morala crestina nu e absoluta. Nu exista "a luat o decizie intre ele".
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 11:12:44
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Daca as face si eu la fel, si as spune ca crestinismul inseamna inchizitie, cruciade, persecutii, arderi pe rug etc, v-ati supara.
N-am să intru prea mult în capcana ta, dar, cu tot respectul, ceea ce ai enumerat tu acolo nu sunt manifestări ale ORTODOXIEI.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 11:16:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
N-am să intru prea mult în capcana ta, dar, cu tot respectul, ceea ce ai enumerat tu acolo nu sunt manifestări ale ORTODOXIEI.
Ai intrat deja suficient :))
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 11:20:39
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Știu. Mea culpa.
Important e că am conștientizat.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 13:43:17
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ok, atunci hai sa discutam despre detinerea de sclavi.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 23:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 17:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 26.02.2010 00:42:41