Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2011, 10:05:55
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Scuze ca in postarea imediat urmatoare am repetat explicatia, nu am vazut ca imi raspunseseti.

Multumesc mult de texte!! Deci AM AVUT DREPTATE!! :))
DIACONII ERAU "DISPENSERS OF THE MYSTERIES [SACRAMENTS] OF JESUS CHRIST". Ei administrau sfintele Taine inclusiv Euharistia! Iar diaconii stim ca erau de ambele sexe. Singurul lucru care i-au deranjat pe cei de la Niceea este faptul ca unele zone, diaconii administrau Euharistia si la cei considerati superiorii lor ierarhici, prezbiteri si episcopi. Si mi se confirma faptul ca la Niceea a aparut aceasta deviatie de a polariza puterea in Biserica. Si mi se confirma faptul ca episcopii si prezbiterii faceau parte din consiliu, deci comparatia cu parlamentul de azi era excelenta in timp ce sacramentalul apartinea diaconilor. Si este interesant ca prezbiterii puteau doar sa primeasca harul dar nu si sa il dea. Acum ma intreb care a fost momentul in care prezbiterii si episcopii si-au dat seama ca exact slujirea Euharistica era mai importanta si au luat-o cu totul de la diaconi...
deci "ai avut dreptate" inca o data :)))) asa cum ai dreptate de obicei

diaconii nu erau savarsitori ai Euharistiei, ei erau doar "dispensers" ceea ce e cu totul altceva. ei doar distribuiau Euharistia spre impartasire crestinilor, dupa ce aceasta, Euharistia, era savarsita de episcop sau de prezbiter

deci pune mana si mai invata limba engleza deoarece cu astfel de interpretari duci lumea nu doar in eroare, o duci la pierzanie

deci "ai avut dreptate" :)))) esti ridicola, dar totusi poate reusesti sa prinzi pe cineva in mreaja minciunii, la secta bunului pastor

hai, ciao

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38