Cred ca am mai scris pe undeva. La Catedrala "Notre Dame de Paris" in prima vineri a fiecarei luni, la ora 15, incepe o slujba comuna (catolici, ortodocsi, protestanti) pentru cinstirea Coroanei de Spini a Mantuitorului. Fiind in trecere prin Paris, am avut ocazia sa ma inchin la Coroana de Spini (am facut si fotografii, insa niciuna nu a iesit clara, desi am un aparat de calitate). Acolo m-a socat prezenta femeilor preot (nu stiu nici acum din ce grupare erau). Haine negre, unghii rosii, coafate la ultima moda (pariziana!), rujate strident, machiaj gros. Toti din jurul meu aveau senzatia ca ceva nu e firesc in prezenta lor acolo - printre cardinali, calugari ortodocsi si pastori. Discutam cu cei din jurul meu (catolici si protestanti deopotriva) si ne intrebam de ce exista femei preot. Daca Iisus ar fi dorit femei preot, nu alegea 12 Apostoli (doar barbati) in jurul Sau sa Ii fie urmasi in raspandirea Evangheliei. Maria, Sfanta Fecioara, nu a predicat, ci este in toate Evangheliile o prezenta puternica si discreta. Sfanta Fecioara este mai degraba simbolul rugaciunii si a modelului viu de viata dusa in dragoste pentru Domnul si Fiul ei.
|