Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2011, 19:33:38
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Avand in vedere ca fragmentul "de acum ma vor cinsti toate neamurile" este folosit pentru a sustine cinstirea Fecioarei Maria, ma intrebam daca la asta s-a gandit cand a spus acele cuvinte.
Cred mai degraba ca e o constatare a unei realitati, Fecioara Maria era cinstita inca din perioada apostolica, Luca a fost cel care a pictat prima icoana crestina, deci "venerarea" ei era un act de iubire, o forma de manifestare a pretuirii pentru cea care a fost Maica Domnului si prin care a venit mantuirea neamului omenesc.

Last edited by ioanna; 26.08.2011 at 19:36:42.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 20:13:17
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cred mai degraba ca e o constatare a unei realitati, Fecioara Maria era cinstita inca din perioada apostolica,
Poate gasesc la dvs. un raspuns de om, limpede. Cum va explicati faptul ca Sfintii Apostoli nu au pomenit nimic de Maica Domnului, in cele 21 de epistole ale lor?

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Luca a fost cel care a pictat prima icoana crestina,
Eu nu cred ca sf. evanghelist Luca a pictat vre-o icoana. A fost doctor nu pictor.

Ca sa fim pe subiect: sf. evanghelist Luca a scris cartea Faptele Apostolilor. De ce nu a scris despre Maica Domnului, in cele 28 de capitole ale acestei carti care descrie viata de credinta a bisericii din vremea Sfintilor Apostoli (exceptie facand Fapte 1:14, unde sunt pomenite mai multe persoane)?

Avand in vedere aceasta atitudine a Sfintilor Apostoli, considerati gresita credinta celor care nu au dezvoltat un cult al Mariei?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 20:21:07
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Avand in vedere aceasta atitudine a Sfintilor Apostoli, considerati gresita credinta celor care nu au dezvoltat un cult al Mariei?

Ca n-au un cult al Fecioarei poate n-ar fi atat de grav. La cat e de iubitoare, poate le-ar acorda circumstante atenuante. Poate. nu stiu.

Gresita si extrem de periculoasa e credinta demonica/eretica a celor ce O hulesc pe Maica Domnului, afirmand ca e moarta si nu impreuna cu Hristos, afirmand ca cea in care s-a salasluit toata dumnezeirea, cea in care S-a salasluit Insasi Viata, poate fi moarta, inactiva si inconstienta, in timp ce diavolii sunt cat se poate de activi si constienti.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2011, 06:07:42
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Gresita si extrem de periculoasa e credinta demonica/eretica a celor ce O hulesc pe Maica Domnului
Doamnă, mai agitați mult această marotă a hulirii ei de către adventiști? Nu vă supărați, dar eu n-am întâlnit mai mari hulitori ai maicii Domnului decât ortodocșii. Specific: unii ortodocși. Cele mai groaznice sudălmi la adresa maicii Domnului nu le-am auzit la catolici, protestanți ori neoprotestanți, ci doar la ortodocși.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 09:12:52
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
cele mai groaznice sudălmi la adresa maicii domnului nu le-am auzit la catolici, protestanți ori neoprotestanți, ci doar la ortodocși.
nu va cred !
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 23:15:45
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
nu va cred !

asa e....nu toti injura de Maica Domnului, altii si de D-zeu, Sfinti, etc....
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 02:40:03
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
nu va cred !
Nici eu nu vă cred că m-ați citat corect!
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 09:43:03
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Nici eu nu vă cred că m-ați citat corect!
Ba da, nu puteti aduce ca argument sudalmile unor betivani. Astea nu sunt argumente. Argumentele sunt doar biblice sau din Traditie. Daca traditia nu are relevanta pentru dumneavoastra, nu e nicio problema, nici pentru mine nu are. Dar pentru unii are, si trebuie sa respectam asta !
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 23:14:29
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Doamnă, mai agitați mult această marotă a hulirii ei de către adventiști? Nu vă supărați, dar eu n-am întâlnit mai mari hulitori ai maicii Domnului decât ortodocșii. Specific: unii ortodocși. Cele mai groaznice sudălmi la adresa maicii Domnului nu le-am auzit la catolici, protestanți ori neoprotestanți, ci doar la ortodocși.
Eu sunt de acord cu tine dragul meu...in ortodoxie sunt: betivi, curvari, oameni care injura...etc?

In culte P si NP sunt numai sfinti, care se cred ca sunt mantuiti....

Daca stii parabola vamesului si a fariseului, ai tacea si te-ai comporta ca vamesul...dar voi toti P si NP sunteti niste farisei care puteti sta cu ochii in sus, si sa va laudati cu faptele voaste...sa stii ca si asta e o cale sigura spre IAD....
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 23:20:50
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
dar voi toti P si NP sunteti niste farisei care puteti sta cu ochii in sus, si sa va laudati cu faptele voaste...sa stii ca si asta e o cale sigura spre IAD....
Ironia sortii:la ultima intalnire protestanta,din confesiunea mea,la care am participat,intradevar toata lumea a stat cu ochii in sus din cauza unui candelabru urias,vechi, care se misca amenintator,dand semne ca ar ceda si risca sa ne cada-n cap.Toti s-au laudat ca au scapat cu capul intreg la final.Nu stiu daca asta o sa ma trimita-n Iad dar cu sigurata nu am ajuns la spital.Chiar,in anumite situatii,tot un Iad este.

Last edited by Scotland The Brave; 19.12.2011 at 23:24:32.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45