Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2011, 21:04:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Poate gasesc la dvs. un raspuns de om, limpede. Cum va explicati faptul ca Sfintii Apostoli nu au pomenit nimic de Maica Domnului, in cele 21 de epistole ale lor?

Eu nu cred ca sf. evanghelist Luca a pictat vre-o icoana. A fost doctor nu pictor.

Ca sa fim pe subiect: sf. evanghelist Luca a scris cartea Faptele Apostolilor. De ce nu a scris despre Maica Domnului, in cele 28 de capitole ale acestei carti care descrie viata de credinta a bisericii din vremea Sfintilor Apostoli (exceptie facand Fapte 1:14, unde sunt pomenite mai multe persoane)?

Avand in vedere aceasta atitudine a Sfintilor Apostoli, considerati gresita credinta celor care nu au dezvoltat un cult al Mariei?
Pai de ce nu va intrebati de ce n-au scris nimic despre zeciuiala, tinerea sabatului evreiesc, moartea ca disparitie si alte invataturi la care adventistii tin ca la ochii din cap?

Si apropo, nu scrie nimic de genul ca Miller, Ellen White, si echipa ar fi profeti si ar interpreta corect Scripturile..

Last edited by AlinB; 26.08.2011 at 21:08:32.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 21:06:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Esti de groaza, frate. Ce ai cu id-ul meu? "Mopsulet..."... Nu ma supar, nu am cinci ani, dar reactia TA mi se pare infantila. Nu imi amintesc sa fi zeflemisit numele de user al cuiva. Mi se pare aiurea. Aaa, sa polemizezi, asta deja e altceva. E ceva la alt nivel si deci cu alte cerinte. Alt orbital, alta energie.
E un diminutiv, deci e un semn de simpatie.
Si avand in vedere ca nici nu e numele real..

Dar daca te deranjeaza..
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 21:11:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Domnule Alin, nu e vorba de "impresii", ci de lucruri concrete. Nu degeaba ți-am dat în paranteze versetele biblice. Le-ai citit?
Sigur ca da doar ca se cupleaza cu interpretarea lor corecta cat se interpreteaza si citatele date de mine cu ceea ce rezulta din ele la o simpla alipire.

Citat:
Asta e cu adevărat impresia matale :)
Nu numai a mea dar poate ma lamuresti si tu de ce impresiile TALE ar schimba impresiile majoritatii de aici, tu fiind atat de deficitar atat in argumente cat si la capitolul "gandire sanatoasa" din impresia majoritatii celor de aici?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 21:13:51
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Domnule grasu77, faptelor urate le urmeaza ca sanctiune rusinea, faptelor frumoase ravna pentru cinstire. Noua nu ne este rusine cu Fecioara Maria, nu ne este rusine sa ne aratam pretuirea pentru ea. Admiratia pentru Iisus trecea in vremurile nou-testamentare si peste Maria: Și când zicea El acestea, o femeie din mulțime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat și fericiți sunt sânii pe care i-ai supt! La fel, noi ne exprimam admiratie si iubirea prin cantec si rugaciune. Cat priveste icoanele pictate de Luca, stau marturie in acest sens datele oferite de istoricii bizantini, deci documente din istoria laica, cat si texte religioase.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 21:20:34
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai de ce nu va intrebati de ce n-au scris nimic despre zeciuiala, tinerea sabatului evreiesc, moartea ca disparitie si alte invataturi la care adventistii tin ca la ochii din cap?
1.S-a scris despre acestea.
2. Mintiti cand spuneti ca adventistii au ca invatatura "moartea ca disparitie". Adevarul este ca adventistii au ca invatatura "moartea si nadejdea invierii" (invatatura biblica, gasita din belsug in scrierile Sfintilor Apostoli).

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si apropo, nu scrie nimic de genul ca Miller, Ellen White, si echipa ar fi profeti si ar interpreta corect Scripturile..
Am adus noi, vreodata, discutia despre acestia? Nu scrie, nu discutam.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 21:27:53
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
AlinBSi apropo, nu scrie nimic de genul ca Miller, Ellen White, si echipa ar fi profeti si ar interpreta corect Scripturile..
In America sec. al XIX-lea au aparut predicatorii ca ciupercutele dupa ploaie, era o moda :) intr-un fel e normal, daca ne gandim la afluxul mare de emigranti ce a ajuns in America, deci crestinismul era altoit pe o multime de sisteme locale de gandire, de aici si conflictele si mandria spirituala („noi avem dreptate, nu voi”) ce au dus la atatea si atatea scindari.

Last edited by ioanna; 26.08.2011 at 21:30:45.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 21:39:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Domnule grasu77, .....
Noua nu ne este rusine cu Fecioara Maria, nu ne este rusine sa ne aratam pretuirea pentru ea.
Nici noua nu ne este rusine cu ea. Este Maica Domnului. O singura femeie a fost alesa de Dumnezeu pentru aceasta menire.

Citat:
Admiratia pentru Iisus trecea in vremurile nou-testamentare si peste Maria: Și când zicea El acestea, o femeie din mulțime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat și fericiți sunt sânii pe care i-ai supt!
Citatul asta de unde l-ati mai scos?

Citat:
La fel, noi ne exprimam admiratie si iubirea prin cantec si rugaciune. Cat priveste icoanele pictate de Luca, stau marturie in acest sens datele oferite de istoricii bizantini, deci documente din istoria laica, cat si texte religioase.
Ciudat. Eu stiu ca sf. Evanghelist Luca a trait in sec.1 iar bizantul si istoricii sai au aparut cateva secole mai tarziu. Ce marturie au putut sa dea acestia (istoricii) despre Sfantul Evanghelist Luca?

P.S. Am inteles. Nu va convine sa raspundeti la intrebarea cu Maica Domnului in epistolele Sfintilor Apostoli si cartea Faptele Apostolilor. Probabil nu va convine nici sa stiti parerea Sfantului Ioan Gura de Aur referitor la atitudinea Mantuitorului fata de Maica Domnului (v-am recomandat omilia 22 la evanghelia dupa Ioan 2:4-10).

P.S. 2 Nu va mai necajesc cu acest gen de intrebari.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 21:48:28
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Citat:
Citatul asta de unde l-ati mai scos?
Evanghelia dupa Luca, cap 11, verset 27
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 21:53:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Evanghelia dupa Luca, cap 11, verset 27
Multumesc. Nu mi-l mai aminteam si am avut gresita impresie ca nu este din Scriptura. Nici macar nu l-am cautat.

Last edited by grasu77; 26.08.2011 at 21:55:51.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 21:55:53
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Citat:
Multumesc. Nu mi le mai aminteam si am avut gresita impresie ca nu sunt din Scriptura.
Aveti grija ca s-ar putea "sa se ia" de dumneavoastra pentru ca nu stiti bine Scriptura.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45