Citat:
În prealabil postat de cz4000
”Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre.” Nu mi se pare un text prea greu. Cred ca scrie cit se poate de clar ”sa schimbăm sau să reformăm calendarul” – ca sa ma refer numai la decizia Sinodului BOR de la 1903.
Lucrarea masonica de la 1923 (citeste documentele “congresului” ca sa intelegi ca motivatia a fost strict ecumenista si sa vezi ce fel de reprezentare a avut) vine in contradictie cu Sfinta Traditie. Cei care au acceptat acea lucrare demonica nu se pot condamna pe sine.
|
Mai omule, tu gandesti ce scrii? Ai putine cunostinte istorice si religioase? Pai sarbatoarea Craciunului nu tot pe 25 decembrie pica? Daca e sa ma iau dupa logica ta Sfintii Parinti nu s-au folosit de un intrument pagan numit Calendarul Iulian (doar a fost facut de 2 pagani: Iulius Cezar si Sosigene)? De ce nu a folosit Biserica la inceput calendarul evreiesc? Pentru ca cel iulian era mai prerformant si mai precis. Tot la fel si acum. Biserica Ortodoxa Roamna foloseste un calendar mai performant si mai precis.
SI NU MI-AI RESPUNS LA INTREBAREA ANTERIOARA!
Si mai am o mica noua intrebare pentru tine prietenul meu pe stil vechi. Sfintii Parinti la Sinodul 1 Ecumenic de la Niceea au hotarat Pascalia si anume IN PRIMA DUMINICA DE DUPA LUNA PLINA, DUPA ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA, DUPA PASTELE IUDAIC sa se serbeze Pastele crestin. Voi stilistii respectati asta? Sunt Biserici care folosesc calendarul iulian si din acest motiv serbeaza uneori Pastele la sfarsit de luna aprilie sau inceput de luna mai.E corect prietene stilist? Ce au hotarat Sfintii Parinti de la Niceea: IN PRIMA DUMINICA DE DUPA LUNA PLINA, dupa echinoctiul de primavara (care pica in jurul datei de 21 martie).Prima Duminica de dupa luna plina cand pica prietene? La sfarsit de luna aprilie sau inceput de mai? Nu cred. Asa ca nu mai vorbii prostii prietenul meu stilist. Calendarul iulian e MULT DEPASIT si nu ar mai trebui folosit. numai madria voastra prosteasca si ura impotriva catolicilor va intunecat mintea si faceti MAREA CONFUZIE intre calendarul gregorian (BINEINTELES facut de un catolic) si noul calendar ortodox indreptat (mult mai precis decat cel gregorian). Doamne ajuta!