![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Contextual, în N. T., „legea“ era cea dată de Dumnezeu prin Moise. Verbul a (se) plini își are dublul său înțeles: pe acela de a adeveri, a face ca o profeție să devină realitate (ca în Mt 1, 22; 2, 15; 2, 17 etc.) și pe acela de a face, a săvârși, a întregi, a împlini, a completa, a duce la capăt, a desăvârși. |
|
|
|||
|
|||
|
Și cu ce e diferit față de ceea ce a zis cocacoc? Mă refer la chestiunea pentru care l-ai citat.
Last edited by Nenumitul; 01.09.2011 at 13:31:59. |
|
|
|||
|
|||
|
diferența dintre „a plini” și „a împlini”
|
|
|
|||
|
|||
|
Ești conștient că sunt sinonime, nu?
|
|
|
|||
|
|||
|
E o diferență de nuanță. Cred că asta reieșea clar din nota pe care am dat-o.
A împlini legea poate însemna a te supune legii, a face toate câte sunt scrise în lege, pe când a plini legea înseamnă a o duce la plinătate, a o desăvârși - ceea ce este mult mai potrivit pentru Fiul lui Dumnezeu. |
|
|
|||
|
|||
|
Acelasi lucru e valabil si pentru a plini.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Astia fara definitii sunt aerieni complet, nu vezi ca tot timpul cer ori citate ori definitii, dar nu le inteleg ? "Despre atei si scopul lor pe acest forum" parca era vorba ... desi se vede din satelit care este scopul acestora !!! Last edited by neica_nimeni_altul; 01.09.2011 at 14:13:26. |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Dacă în explicația ta schimb „plini” cu „împlini”, ea nu își schimbă sensul. Ce înseamnă asta?
Last edited by Nenumitul; 02.09.2011 at 12:41:26. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce reprezinta pentru noi acest forum? | Annyta | Generalitati | 47 | 11.02.2014 12:40:53 |
| Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori | flying | Generalitati | 487 | 27.05.2010 11:42:16 |
| Limpezirea apelor pe acest forum | krabu | Despre Biserica Ortodoxa in general | 232 | 13.04.2010 15:38:28 |
| De ce veniti voi pe acest forum? | sophia | Generalitati | 38 | 13.04.2010 00:05:22 |
|
|