Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2011, 13:49:30
EmaSimona's Avatar
EmaSimona EmaSimona is offline
Member

Data înregistrării: 17.08.2011
Religia: Ortodox
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Sara I Vezi mesajul
Salut,

Parerea mea e ca ateii, fie pe acest forum fie pe altundeva, Il cauta pe Dumnezeu. Ateul este om, deci prin creatie are Tata, Facator, si Il cauta pe El, fie ca isi da seama, fie ca nu.

Pentru ca probabil au auzit ca la Dumnezeu se ajunge numai prin Isus Hristos, cauta se sa apropie de cei care pretind ca Il cunosc pe El, si care se numesc crestini.

Fie ca harul Duhului Sfant sa ne deschida ochii inimii, si sa intelegem cat de maret si inalt este acest nume, de ''crestin'', si ce responsabilitate uriasa implica pentru cel care vrea sa-l poarte.

Nimeni nu poate fi crestin fara harul Duhului Sfant. A fi crestin implica sa-L cunosti pe Hristos, sa vrei sa urmezi Lui in toate sferele vietii tale, si, prin puterea data omului de Duhul Sfant, sa traiesti/sa aplici invataturile Lui.

A fi crestin implica doua fundamente:
1. Sa cunosti Adevarul.(pe Hristos)
2. Sa iubesti cum a iubit Hristos.

Sa ai mila, compasiune, dorinta fierbinte pentru mantuirea aproapelui tau, pana acolo incat aproape doresti sa fii tu lepadat, numai sa se mantuiasca el..Or astea nu le produce omul, ci sunt roadele lucrarii Duhului Sfant in inima omului...

Altfel, riscam sa devenim pietre de poticnire pentru cei care Il cauta pe El, riscam sa fim asemeni fratelui mai mare din pilda lui Hristos, care gelozeste si invidiaza pe cel mic, (cum adica Tatal il iarta si primeste si pe el,(ateii, de ex) ba inca il si iubeste..), riscam sa cauzam ca numele Lui si calea Adevarului sa fie hulite intre oameni.
Very great!!! Cam asemănător gândeam și eu, mă bucur c-o spun mai mulți, tu, Theodor...
Vechi 04.09.2011, 14:45:21
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Talking Despre reguli si libertate

Multi au impresia ca respectarea unor reguli le ingradeste libertatea. Eu cred ca de fapt este exact pe dos, libertatea mi-o pot exercita doar atunci cand respect o regula simpla, aceea de a nu-l deranja pe cel de langa mine.

Toti cei care au iesit din tara au observat imediat ca diferenta dintre noi ca romani si restul tarilor "civilizate" nu consta in cat de destepti si frumosi sunt acei oameni, ci cat de rigurosi sunt in respectarea legilor si a regulilor pe care singuri si le-au impus.

Acest forum crestin ortodox pe langa regulile generale ale oricarui forum, suplimentar are si o regula exprimata foarte clar
"Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa". Desi este foarte clara, multi se fac ca nu inteleg ce anume inseamna.

In societate, este foarte clar ca oameni cu viziuni si credinte diferite coopereaza si convietuiesc fara probleme
dintr-un motiv foarte simplu - respecta niste reguli! Pe acest forum de ce nu ar trebui sa fie la fel ?

Ca romanilor nu prea le place sa respecte regulile, ca au tendinta mereu sa se opuna la orice fel de ingradire, ca nici macar regulile de circulatie acestia nu le mai respecta, este clar, dar la fel de clara este si directia in care ne indreptam ... ne indepartam tot mai mult de civilizatie.

Propunerea mea referitoare la schimbarea regulilor pe acest forum nu este in principal indreptata impotriva ateilor (eu insumi am fost ateu in tinerete) ci impotriva tuturor celor care se impotrivesc ideii de dialog "civilizat", bazat pe logica si argumente.

Last edited by neica_nimeni_altul; 04.09.2011 at 14:53:05.
Vechi 04.09.2011, 15:19:56
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Multi au impresia ca respectarea unor reguli le ingradeste libertatea. Eu cred ca de fapt este exact pe dos, libertatea mi-o pot exercita doar atunci cand respect o regula simpla, aceea de a nu-l deranja pe cel de langa mine.

Toti cei care au iesit din tara au observat imediat ca diferenta dintre noi ca romani si restul tarilor "civilizate" nu consta in cat de destepti si frumosi sunt acei oameni, ci cat de rigurosi sunt in respectarea legilor si a regulilor pe care singuri si le-au impus.

Acest forum crestin ortodox pe langa regulile generale ale oricarui forum, suplimentar are si o regula exprimata foarte clar
"Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa". Desi este foarte clara, multi se fac ca nu inteleg ce anume inseamna.

In societate, este foarte clar ca oameni cu viziuni si credinte diferite coopereaza si convietuiesc fara probleme
dintr-un motiv foarte simplu - respecta niste reguli! Pe acest forum de ce nu ar trebui sa fie la fel ?

Ca romanilor nu prea le place sa respecte regulile, ca au tendinta mereu sa se opuna la orice fel de ingradire, ca nici macar regulile de circulatie acestia nu le mai respecta, este clar, dar la fel de clara este si directia in care ne indreptam ... ne indepartam tot mai mult de civilizatie.

Propunerea mea referitoare la schimbarea regulilor pe acest forum nu este in principal indreptata impotriva ateilor (eu insumi am fost ateu in tinerete) ci impotriva tuturor celor care se impotrivesc ideii de dialog "civilizat", bazat pe logica si argumente.
Tocmai asta e prietene, cei se afara si-au impus ei singuri anumite reguli, pe cand pe acest forum TU vrei sa impui reguli altora! Din cate stiu acest forum are anumite reguli care pana acum s-au respectat. Doamne ajuta!
Vechi 04.09.2011, 15:26:33
Senior Member

Talking

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Tocmai asta e prietene, cei se afara si-au impus ei singuri anumite reguli, pe cand pe acest forum TU vrei sa impui reguli altora!
Stefan, tu chiar te faci ca nu observi ca pentru schimbarea acestui regulament mai sunt si altii in afara de mine ?

Miha-anca, I.Calin, laurastifter, costel, lore86, Mihnea Dragomir, glykys, vintage, Florin Constantin Ilie, Postelnicu, bogdan81, Paduraru, CarareaImparatiei, eduardd, Adriana98

Pana in acest moment sunt 16 crestini care doresc acest lucru ... si vor mai fi si altii ... Un drum lung incepe cu primul pas ...

Last edited by neica_nimeni_altul; 04.09.2011 at 15:30:34.
Vechi 04.09.2011, 15:31:11
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Stefan, tu chiar te faci ca nu observi ca pentru schimbarea acestui regulament mai sunt si altii in afara de mine ?

Miha-anca, I.Calin, laurastifter, costel, lore86, Mihnea Dragomir, glykys, vintage, Florin Constantin Ilie, Postelnicu, bogdan81, Paduraru, CarareaImparatiei, eduardd, Adriana98

Pana in acest moment sunt 16 crestini care doresc acest lucru ... si vor mai fi si altii ...
Putini, foarte putini in comparatie cu numarul total al celor inscrisi pe forum. Doamne ajuta!
Vechi 04.09.2011, 15:31:53
Adanna Adanna is offline
Banned

Data înregistrării: 23.08.2011
Implicit

Citat:

Pana in acest moment sunt 16 crestini care doresc acest lucru ... si vor mai fi si altii ... Un drum lung incepe cu primul pas ...
16 din cati?
Vechi 04.09.2011, 15:38:03
Senior Member

Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de Adanna Vezi mesajul
16 din cati?
Si apostolii au fost doar 12 la inceput (nu consider ca noi am fi asa ceva) si uite unde s-a ajuns ...
Vechi 04.09.2011, 15:40:37
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si apostolii au fost doar 12 la inceput (nu consider ca noi am fi asa ceva) si uite unde s-a ajuns ...
Cam nefericita comparatia, nu crezi? Doamne ajuta!
Vechi 04.09.2011, 15:40:49
Adanna Adanna is offline
Banned

Data înregistrării: 23.08.2011
Implicit

O fiinta care incalca regulile forumului urla sa fie schimbate? Asta e ca faza cu hotul care striga "Prindeti hotul!"
Vechi 04.09.2011, 18:38:03
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Nu ai venit cu nici o noutate, propunerile tale fiind practic vechiul Regulament al forumului. Forma actuala a regulamentului e f noua, de nici un an.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori flying Generalitati 487 27.05.2010 10:42:16
Limpezirea apelor pe acest forum krabu Despre Biserica Ortodoxa in general 232 13.04.2010 14:38:28
De ce veniti voi pe acest forum? sophia Generalitati 38 12.04.2010 23:05:22