Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2011, 16:07:57
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Una ati vrut sa aratati si alta ati reusit. Practic nu ati aratat decat ca folositi o traducere falsificata a Bibliei (desi ati fi putut folosi varianta catolica - doar sunteti catolica) si ca ciuntiti versetele pentru a va iesi teoria cu puzderia de mijlocitori.
Si ca concluzie, nu ati reusit sa ne explicatide ce nu-i respectati pe ambasadorii Domnului nostru si iata o invatatura lasata de apostoli pe care dumneavoastra, personal, nu o respectati.

Referitor la traducerea falsificata a bibliei, am mult mai mare incredere in Biblia ortodoxa decit in biblia dumneavoastra, "tradusa" dupa revelatiilele niciodata implinite ale lui Ellen G White. Macar ortodocsii nu au vreun sfint care sa fi facut profetii neimplinite.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 16:22:49
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Si ca concluzie, nu ati reusit sa ne explicatide ce nu-i respectati pe ambasadorii Domnului nostru si iata o invatatura lasata de apostoli pe care dumneavoastra, personal, nu o respectati.
Cea mai mare cinste adusa ambasadorilor Domnului Iisus Hristos (ma refer la Sfintii Apostoli) este sa le cercetam zilnic invataturile si sa le respectam intocmai.

Dvs., probabil, ne trimiteti la un mod de "respect" pe care chiar Sfintii Apostoli l-au respins categoric: inchinarea la ei.

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Referitor la traducerea falsificata a bibliei, am mult mai mare incredere in Biblia ortodoxa decit in biblia dumneavoastra, "tradusa" dupa revelatiilele niciodata implinite ale lui Ellen G White. Macar ortodocsii nu au vreun sfint care sa fi facut profetii neimplinite.
Ce duh va mana sa faceti astfel de afirmatii? Vreti sa spuneti ca aveti o relatie cu Hristos cand spuneti aceste neadevaruri?

Noi nu avem o Biblie a noastra. Folosim o Biblie a unui neadventist (pazitor al zilei duminicii - ziua intaia - ca si dvs.). In plus, eu v-am trimis la o Biblie catolica. Nu v-am trimis la acea nascocire a dvs. (o biblie tradusa dupa revelatiile Ellenei White).

P.S. La partea cu profetiile ... va rog si pe dvs. (la fel ca pe d-l Mihnea) sa deschideti un topic, la sectiunea Biserica Romano-Catolica, despre "Roma papala in profetia biblica". Poate ne aratati si noua unde se regaseste institutia papala in descrierea Sfintei Scripturi. Trebuie sa cunoasteti subiectul acesta. Este din ograda dvs.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 16:30:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Noi nu avem o Biblie a noastra. Folosim o Biblie a unui neadventist (pazitor al zilei duminicii - ziua intaia - ca si dvs.). In plus, eu v-am trimis la o Biblie catolica. Nu v-am trimis la acea nascocire a dvs. (o biblie tradusa dupa revelatiile Ellenei White).
Nu conteaza ce versiune a Bibliei folositi atat timp cat ii modificati intelesul.
Pentru a fi membru al adunarii adventiste trebuie sa accepti total si neconditionat principiile de credinta ale adunarii adventiste, orice deviere, inclusiv ideile ne-biblice ca Miller si urmasii inclusiv Ellen White au fost profeti ai lui Dumnezeu, orice idee care contrazice aceste principii, fie ea "biblica" este sanctionata in ultima instanta cu excluderea.

Deci adunarea adventista nu este o adunare a Bibliei, este o adunare a unei intelegi deformate a Bibliei, indiferent care este varianta de plecare.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 16:41:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu conteaza ce versiune a Bibliei folositi atat timp cat ii modificati intelesul.
Pentru a fi membru al adunarii adventiste trebuie sa accepti total si neconditionat principiile de credinta ale adunarii adventiste, orice deviere, inclusiv ideile ne-biblice ca Miller si urmasii inclusiv Ellen White au fost profeti ai lui Dumnezeu, orice idee care contrazice aceste principii, fie ea "biblica" este sanctionata in ultima instanta cu excluderea.

Deci adunarea adventista nu este o adunare a Bibliei, este o adunare a unei intelegi deformate a Bibliei, indiferent care este varianta de plecare.
Ce ati patit domnilor? Este vre-o molima pe forum? A inceput nutucutu, a continuat catalin si acum vii dumneata cu minciuni?

Scurt: sunt adventisti care resping invataturile sau profetiile Ellenei White si nu sunt nicidecum exclusi. Asta, in conformitate cu Manualul Bisericii.

Si dvs., tot in urma unei relatii cu Hristos, ati scos aceste afirmatii? Sau, aveti vre-o relatie cu tatal minciunii. Stiti dvs. care este acesta.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 17:10:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce ati patit domnilor? Este vre-o molima pe forum? A inceput nutucutu, a continuat catalin si acum vii dumneata cu minciuni?

Scurt: sunt adventisti care resping invataturile sau profetiile Ellenei White si nu sunt nicidecum exclusi. Asta, in conformitate cu Manualul Bisericii.
Exemple? Despre ce grupare adventista e vorba?
Ca din cate am inteles pana la urma sunt mai multe si chiar in conflict unele cu altele pe anumite aspecte?

Cate sunt ele de fapt?

Si apropo, daca respectivii nu sunt considerati profeti, atunci ce sunt?
Sunt respinse invataturile lor?

Citat:
Si dvs., tot in urma unei relatii cu Hristos, ati scos aceste afirmatii? Sau, aveti vre-o relatie cu tatal minciunii. Stiti dvs. care este acesta.
Merg pe prima varianta.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 17:30:55
Banned

Implicit

Citat:
Exemple? Despre ce grupare adventista e vorba?
Ca din cate am inteles pana la urma sunt mai multe si chiar in conflict unele cu altele pe anumite aspecte?
Insistati in penibil. Ati spus o minciuna si acum incercati sa o dati la intors.

Eu fac parte din cea mai cunoscuta si raspandita grupare adventista din lume (AZS - Adventista de Ziua a Saptea) la fel cum si dvs., probabil, faceti parte din cea mai raspandita si cunoscuta grupare ortodoxa de pe teritoriul Romaniei.

Citat:
Cate sunt ele de fapt?
Mult mai putine decat fractiunile ortodoxe.

Citat:
Merg pe prima varianta.
Il dezonorati pe Hristos. Ar tebui sa schimbati ceva: ori persoana cu care relationati ori comportamentul (vorbele mincinoase).

Last edited by grasu77; 11.11.2011 at 17:36:08.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2011, 22:57:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Insistati in penibil. Ati spus o minciuna si acum incercati sa o dati la intors.
Nu, mincinosul sunteti dvs.
Am facut o afirmatie, ati incercat sa ma contraziceti si cand v-am cerut precizari ma faceti mincinos.

Si mai aveti tupeul sa aratati in directia altora si sa vorbiti de "tatal minciunii".

Citat:
Eu fac parte din cea mai cunoscuta si raspandita grupare adventista din lume (AZS - Adventista de Ziua a Saptea) la fel cum si dvs., probabil, faceti parte din cea mai raspandita si cunoscuta grupare ortodoxa de pe teritoriul Romaniei.
Si in contextul discutiilor in care s-a vazut ca sunt mai multe grupari adventiste cu invataturi chiar divergente, v-am intrebat care si cate sunt si diferentele dintre ele.

Acum va faceti ca nu stiti decat una?

Citat:
Il dezonorati pe Hristos. Ar tebui sa schimbati ceva: ori persoana cu care relationati ori comportamentul (vorbele mincinoase).
Raport.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 16:49:16
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
eu v-am trimis la o Biblie catolica.
Nu există nicio Biblie catolică pe românește. Există numai Noul Testament și Psalmii, traduși ca ediții de sine stătătoare cu "imprimatur"-ul Bisericii Catolice. Singura Biblie catolică tradusă vreodată în românește este Biblia de la Blaj, care mai prezintă interes doar pentru filologi. Neavând Biblii proprii, catolicii români folosesc cu mult succes Bibliile ortodoxe. Primatul Bisericii noastre, Mons Ioan Robu, nu pare deloc favorabil unei ediții catolice a Bibliei, fapt care, deci, e puțin probabil să se întâmple în timpul pontificatului său. Nu are decât 66 de ani.

Citat:
P.S. La partea cu profetiile ... va rog si pe dvs. (la fel ca pe d-l Mihnea) sa deschideti un topic, la sectiunea Biserica Romano-Catolica, despre "Roma papala in profetia biblica". Poate ne aratati si noua unde se regaseste institutia papala in descrierea Sfintei Scripturi. Trebuie sa cunoasteti subiectul acesta. Este din ograda dvs.
La secțiunea Biserica Romano-Catolică există deja un topic consistent despre primatul papal, în care catolicii au adus deja argumentele biblice cerute de dv. Le-ați citit ? De asemenea, despre primatul papal se vorbește (off-topic) pe multe alte topicuri din secțiunea "Biserica Romano-Catolică", precum și pe topicuri în afara acelei secțiuni. De exemplu, pe acesta. Dacă vă interesează (cu adevărat) susținerea biblică a dogmei primatului papal, puteți citi și articolul scris de un fost baptist convertitla credință aici: http://mihaisarbu.wordpress.com/2010...ra-matei-1618/

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 17:04:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu există nicio Biblie catolică pe românește. Există numai Noul Testament și Psalmii,
Stiu. Pe acelea le-am gasit si eu, pe internet (http://www.pastoratie.ro/index.php?o...d=36&Itemid=24. Fiind in discutie pasaje din Noul Testament, am omis sa mai specific ca este vorba doar de traducerea NT.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 18:38:41
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
Cea mai mare cinste adusa ambasadorilor Domnului Iisus Hristos (ma refer la Sfintii Apostoli) este sa le cercetam zilnic invataturile si sa le respectam intocmai.

Dvs., probabil, ne trimiteti la un mod de "respect" pe care chiar Sfintii Apostoli l-au respins categoric: inchinarea la ei.
Poate va amintiti ca in Faptele Apostolilor evreii se ingramadeau atunci cind treceau sfintii apostoli ca macar umbra lor sa-i atinga. E firesc atunci ca si eu imi doresc chiar sa-i ating pe sfintii apostoli; o pot faca sarutindu-le moastele.
Citat:
Ce duh va mana sa faceti astfel de afirmatii? Vreti sa spuneti ca aveti o relatie cu Hristos cand spuneti aceste neadevaruri?

De-a lungul timpului am fost trimisa de catre un coreligionar de-al dumneavoastra sa cercetez versiunea Cornilescu; mi-am imaginat ca aceasta a fost adventist. Oricum, este un non sens sa cred ca pina pe la 1850 toti traducatorii bibliei au fost niste sarlatani care au falsificat-o cind, deodata, apare salvatoarea, Ellen.... Iar acesti posesori ai orginalelor Sfintei Scripturi au fost asa de prosti incit sa posteze originalele pe internet ca toata lumea sa vada reaua lor credinta. Nu stiu cum oamenii pot sa creada asa ceva.

Oricum, daca doamna White are macar o singura profetie neimplinita, acesta e semn profetiile ei nu au venit de la Dumnezeu si nu are sens nici macar sa o citim, dar sa o mai si considerem profet.
Citat:
Vad ca va arde pe limba sa ne transmiteti "revelatiile" dumneavoastra cu privire la institutia papala. Pai faceti-o domnule; le-am auzit si eu pe postul dumneavoastra TV. Nu voi arunca niciodata cu pietre in institutia care, de-a lungul istoriei, a construit spitale, biblioteci, universitati (cind cultul dumneavoastra nici nu era inca inventat), care mi-a trimis preoti pentru ingrijirea sufletului, mi-a trimis doctori si asistente pentru ingrijirea trupului, mi-a trimis invatatori sa invat o meserie, a orinduit calugari si calugarite care toata viata lor s-au rugat in minastiri pentru ca eu sa nu-mi pierd credinta. Aceasta institutie facut mai multe pentru oameni decit oricare institutie existenta pe pamint. Si e firesc sa fie asa, pentru ca are cel mai bun manager: Isus Cristos.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 10:26:43
Iisus Hristos in contemporaneitate Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 21:12:58
Exista Iisus Hristos? iustin10 Generalitati 104 28.09.2010 16:45:28
Cum a devenit Iisus un Hristos ionela7 Vrajitoria 19 21.09.2010 14:08:18
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 22:30:22