![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
PS Cind spuneam "ati spus/acuzat" ma refeream la adventistii de pe forum, nu numai la dumneavoastra |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau poate chiar o fi așa. Numai că: ce legătură este între studiu/cunoștințe și har? Răspuns: nici una.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- era păstor de suflete și predicator al Evangheliei? - era un așteptător fervent al revenirii Domnului Christos? - era păzitor al zilei a șaptea din săptămână? Apreciez că ați trecut de la urlat la strigat (acel strigăt majuscular). Bineînțeles că vă scuz... ![]() Citat:
![]() Comiteți o mare greșeală sfătuindu-mă sau sfătuindu-ne să studiez/m mai puțin. Neglijarea studiului Scripturii a dus la apariția multor erezii printre creștini, iar aceste erezii - cred că sunteți de acord cu mine- va duce la pierderea multor suflete. Studiul sincer și sârguincios al Scripturii nu duce la mândrie, decât la cel care face caz de aceasta. În același timp, parada cu rugăciunea și devoțiunea personală chiar duce la mândrie fariseică. O spune Cel mai Mare Sfânt al nostru: Luca 18,12. |
|
|||
|
|||
![]()
Una dintre cele mai mari erezii este aceea care afirma ca Domnul nostru Isus Cristos, Dumnezeu fiind, a fost mort si nu a existat. Aceasta erezie a dus la aparitia cultului adventist de ziua a 7-a.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh,in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare, Traducerea mai corecta: El cel drept pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca pe noi la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu facut cu duhul,Cu care S-a coborat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare,Apoi eu am zis ca sunt doua curente in biserica adventista. Doua opinii. Deci nu am spus ca asta e pozitia bisericii adventiste. De exemplu eram in anul 1992 (aproximativ). Si daca sunteti de atunci ati recunoaste ca multi crestini adventi credeau in revenirea lui Iisus inainte de anul 2000. Spun asta deoarece am fost atunci cu un vecin la astfel de adunari si cand ii intrebam ei spuneau ca nici nu se pune problema ca Iisus sa nu vina pana in acel an Si la noi sunt curente dar ele vin mai mult din superstitii si nu din cea ce spune preotul. Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 11:35:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și Cel ce sunt viu. Am fost mort, și, iată, sunt viu, în vecii vecilor, și am cheile morții și ale iadului." (Apocalips 1.18 - versiunea ortodoxă) "și cel viu. Am fost mort și iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu am cheile morții și ale locuinței morților." (Apoc. 1,18 - versiunea catolică) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reveniti asupra ceea ce am zis. Si, ca sa vedeti daca sunt sanse sa am dreptate, deschideti unul din "teste"(cu un clik). Incercati pe cel de la grupa 2 (pentru copii din clasele 7 si 8). Puteti sa listati cele 48 de intrebari si sa mergeti cu ele la cativa preoti. Apoi sa-mi spuneti cati au raspuns corect la mai mult de 40 de intrebari. Citat:
Citat:
Si apropo de mandrie, sa va povestesc o scurta intamplare, legata de cunostintele copiilor. Acum cativa ani, intr-o excursie de cateva zile prin Retezat, fiind zi de sabat, s-a organizat un concurs pe teme biblice. S-au inscris copii. Ma batea gandul sa ma bag si eu (sa ma amuz). Bine ca nu am facut-o. Ma faceam de toata bafta. Ma surclasau copii. Eu veneam de la ortodocsi si frecventam doar de aproape 1 an biserica adventista (inca nu ma botezasem). Incercati si dvs. sa raspundeti la intebarile din testul pentru copii. La cate veti raspunde? Sa va spun cinstit, nici eu nu sunt deloc mandru la cate pot raspunde (fara sa fentez cautand acum prin Biblie). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"La ce ti-ar folosi sa dezbati de-a fir-a-par nepatrunsele taine ale Sfintei Treimi, daca, lipsit in sufletul tau de virtutea smereniei, ai displace Sfintei Treimi? Intr-adevar, nu vorbele dibace si iscusite sint cele care fac omul sfint si drept in ochii lui Dumnezeu, ci viata cea de toate zilele traita in virtute." "Dorinta de a cunoaste e fireasca la tot omul. Dar la ce-ar folosi stiinta de carte fara frica lui Dumnezeu? Fara indoiala, mai cistigat e taranul slujind Lui Dumnezeu cu smerenie, decit filosoful semet care, lasindu-si propriul suflet in paragina, se incumeta sa iscodeasca mersul stelelor." Thomas Kempis-Imitatiunea Lui Cristos |
|
|||
|
|||
![]()
Noi am accentuat, in mod repetat, importanta invatarii si trairii in viata de zi cu zi a ceea ce invatam. Cu cine discutati cand spuneti "nu pe trairea in Iisus Hristos"? Cine a enuntat ideea aceasta?
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a plans Iisus Hristos ? | Marin56 | Intrebari utilizatori | 8 | 23.06.2011 09:26:43 |
Iisus Hristos in contemporaneitate | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 01.12.2010 20:12:58 |
Exista Iisus Hristos? | iustin10 | Generalitati | 104 | 28.09.2010 15:45:28 |
Cum a devenit Iisus un Hristos | ionela7 | Vrajitoria | 19 | 21.09.2010 13:08:18 |
Iisus Hristos | ancah | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 09.05.2008 21:30:22 |
|