![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la asta, citim in Scara Sfantului Ioan: "Oare s-au apropiat de noi ingerii pazitori? Sau sunt inca departe de noi? Caci daca nu s-au apropiat de noi, toata osteneala noastra e fara folos si desarta. Pentru ca rugaciunea noastra nu are puterea indraznirii, nici inariparea curatiei spre a intra la Domnul, daca ingerii nostri calauzitori nu se vor apropia de noi, ca sa o ia pe aceasta si sa o aduca Domnului" (Cuvantul 5, c.5, Filocalia IX). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Pe sfintii ingeri ii putem mahni si cand nu ne exprimam in rugaciunile noastre vreo dorinta de a dobandi bunurile cele duhovnicesti, ci ramanem izolati exclusiv in cele lumesti, cand ii cerem lui Dumnezeu sa ne hraneasca patimile respingatoare.
"Ingerii si arhanghelii - spune Sfantul Isaac Sirul -, care sunt marii dregatori ai lui Dumnezeu, privesc la tine in vremea rugaciunii tale, ca sa vada ce lucruri ceri de la Stapanul si se uimesc si se veselesc cand vad pe cel pamantesc uitand de trupul lui si cerand cele ceresti, precum, iarasi, se manie pe cel ce a lasat cele ceresti si cere gunoiul lui" (Cuvinte despre nevointa, c.44, in Filocalia X). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bucură-te, tu, cel ce pururea mă inspiri să-l am în mintea mea numai pe Domnul Dumnezeu; Cel ce învii în inima mea porunca dragostei pentru Domnul meu cel Preabun; Cel ce mă îndemni să-l iubesc pe aproapele meu cu o adevărată dragoste.”
|
||||
|
||||
![]()
Sînt foarte curios... Cînd vă rugați pentru iertarea păcatelor, în rugăciunile zilnice standard sau în cele libere sau la ecteniile preotului în timpul Liturghiei, credeți cu adevărat că Dumnezeu vă iartă păcatele atunci, în momentul cererii iertării?
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 07.02.2012 at 11:13:02. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, da , cu siguranță da ! De câte ori greșesc ceva mai grav , chiar mă reped și spun rugăciunea pentru pocăință ce mulți o știu și-mi cer iertare Domnului Dumnezeului meu, Celui în Treime Sfântă Slăvit . . . .pentru toate cele săvârșite în toate zilele vieții mele și până în ceasul de față, cu toate simțirile mele . . . . Este o rugăciune scrisă mai în toate cărticelele de rugăciuni. Dar, există și un dar , ce nu trebuie uitat, că dezlegarea propriuzisă se face la Sf. Spovedanie ce nu poate fi înlocuită de nimeni cu nimic . Mare atenție la acest aspect !
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare Importanta | ggmarius | Generalitati | 5 | 19.07.2011 10:26:09 |
puterea rugaciunii | mihaisepo | Rugaciuni | 5 | 24.02.2011 15:11:06 |
Puterea rugaciunii | Rodica50 | Generalitati | 20 | 02.02.2011 11:19:37 |
o nelamurire importanta | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 12.09.2007 10:07:11 |
|