Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.02.2012, 19:13:53
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Lumea aceasta e buna, e harazita fericirii si mantuirii. Inlauntrul ei respira Duhul Sfant, inlauntrul ei cresc sfintii, ca intotdeauna. Aici, sub soare si cer, intre oameni si probleme omenesti, printre boli si necazuri, intre dezbinari felurite, sub tot felul de silnicii si de apasari, de victorii momentane sau mai indelungate ale intunericului, aici are loc procesul de devenire intru Fiinta. [/b]
Unii dintre noi avem insa tendinta sa negam asta si, facind pe noi de frica in pantalonasii scurti, ne complacem in iluzia vazutului invers. Otravim cu gandirea negativa firele de iarba verde, minimalizam razele preadelicate ale Soarelui... Preamarim rautatea si moartea. Alungam Taina.
Dumnezeu sa ne lumineze pentru a vedea cum trebuie vazut! Pe toti laolalta si pe fiecare in parte! AMIN+
Sa-mifie cu iertare, dar eu nu pot lasa fara replica partea subliniata.

SFINTII NU SUNT DIN ACEASTA LUME.

Nu s-a sfintit nimeni pentru ca traieste in lume, ci dimpotriva, tocmai prin RENUNTARE la lume.

Asa cum Iisus Hristos a spus despre sine ca NU este din lumea aceasta ("Si El le zicea: Voi sunteti din cele de jos; Eu sunt din cele de sus. Voi sunteti din lumea aceasta; Eu nu sunt din lumea aceasta."; "imparatia Mea nu este din lumea aceasta" etc..)
De aceea si cei care-L urmeaza trebuie sa se desprinda de aceasta lume care este sub stapanirea celui rau! (nu mai caut citat, dar la nevoie pot aduce.. sunt destule locuri in Scripturi).

Cei sfinti sunt alesi de Hristos din lume, dar nu mai apartin lumii, care nu-i recunoaste:
"Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al sau; dar pentru ca nu sunteti din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea va uraste."

etc, etc..

Sfintii, desi traiesc in lume, nu sunt deloc din lume (ca sa putem deduce din aceasta ca lumea ar fi buna sau sfintitoare in sine), dimpotriva, au murit pentru lumea, au lepadat toate cele lumesti, cautand numai Imparatia lui Dumnezeu.

PS. Si te rog nu te mai da lovit cand primesti o replica (gen: "doar luati-va labele de pe mine") pentru ca este o atitudine foarte foarte nedemna pentru un barbat sa victimizeze atat.
Incearca sa faci distinctie intre mesaj si persoana.
Deocamdata tu esti singurul care raspunzi cu argumente ad hominem! Restul incearca sa se raporteze la subiectul in discutie.

Last edited by anna21; 29.02.2012 at 19:19:55.
Reply With Quote

Tags
flori, idei, surprize

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Idei gresite cu privire la Crestinism ioanna Religia Islamica 8 21.03.2015 20:58:48
Alte idei trasnite ale preotului catolic Laurentiu Biserica Romano-Catolica 10 08.10.2014 11:20:03
Cei care-si sacrifica viata pentru idei gresite... laurastifter Morala Crestina 38 07.02.2012 19:29:22
Oameni destepti cu idei marete Florin-Ionut Generalitati 1 09.02.2010 14:05:13
Pareri, idei pictorul Generalitati 3 12.02.2009 09:34:26