![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am ajuns la bunul părinte Galeriu. Te asigur că felul său de a fi nu e singular în Biserică. La botez nu mi-a cerut nimeni să-mi blestem familia (de altfel, eu veneam de la necredință la credință, nu de la np), ci doar să mă lepăd de satana. Totuși, nici atunci și nici acum, Biserica nu mi-a dat senzația unei mame atât de vitrege precum o descrii. Din contră, o simt caldă, primitoare, îndelung răbdătoare. Poate și din cauză că o văd mai mult sub aspectul ei dumnezeiesc. Omenescul din ea nu e decât mediul care face posibilă împărtășirea harului. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exista o randuiala clara de primire a ereticilor in BO, in care invatatorii si adunarea ereticilor sunt blestemati. Nu ati urmat-o?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
||||
|
||||
|
Eretic e cel care respinge cu obstinatie invatatura Bisericii,care creaza disensiuni in biserica, controverse, nu cel care din ignoranta nu o cunoaste si care o descopera ulterior. Acela e un potential ortodox.
Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 22:44:54. |
|
|
|||
|
|||
|
Asa este, dar BO nu stie asta.Daca eu, de exemplu, ma intorc in BO, voi fi primita ca un eretic, cu randuiala cu tot si cu blesteme. La fel si copilul meu de 10 ani...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tu ai fost botezata la ortodocsi si dupa te-i rebotezat la penticostali? de aceea spui ca vei fi considerata eretica? Last edited by ioanna; 30.05.2012 at 22:54:21. |
|
|
|||
|
|||
|
Da. In plus, mi s-a spus de n orica sunt eretica...
|
|
||||
|
||||
|
Depinde ce ai marturisit, ce conceptii straine de invatatura Bisericii Ortodoxe, desi ar fi fost mai elegant sa ti se spuna ca acele pareri sunt considerate erezii.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat: "Întrebare: Te lepezi de toti mai marii eresurilor, si împreuna si de împreuna cu aceia si de adunarea, obiceiurile si de toti învatatorii lor, si ca pre niste protivnici sfintei Biserici a rasaritului, îi blestemi pre ei? Raspuns: Ma lepad, si îi blestem pre ei." Am randuiala in pdf, dar nu o pot atasa, deoarece e prea mare. Dau insa un link: http://www.dervent.ro/resurse/randui...%20Calvini.pdf
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 30.05.2012 at 23:22:10. |
|
|
||||
|
||||
|
Tu oricum nu ai de gand sa te intorci la Biserica Ortodoxa, deci toata discutia asta este doar pentru a ne areta cu degetul “ce rai sunteti ” :) Poate cineva care are cunostinte ne va spune ce e cu textul acela, cand se rosteste exact in acea formulare sau daca se modifica, cine nu intra sub incidenta lui, care ar fi acei "eretici" obligati sa o faca, caci eu nu l-am auzit niciodata rostit.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Inainte de a va indigna de aceste cuvinte, v-as reaminti cuvintele apostolului Pavel din 1Corinteni 5; 1Timotei1-20, sau Galateni 1,9; In functie de cum inteleg neoprotestantii aceste cuvinte, li se poate explica ce e si cu acele cuvinte din randuiala revenirii la ortodoxie, pe care le incrimineaza. 1.Ce intelegeti stimati neoprotestanti din cuvintele apostolului Pavel din 1Corinteni 5, atunci cand acesta le zice in legatura cu un incestuos: „pe unul ca acesta să-l dați Satanei spre pieirea trupului, pentru ca sufletul să se mântuiască în ziua Domnului Iisus” ? Doriana, daca tu ai fi trait pe vremea apostolului Pavel si ai fi fost un cetatean din Corint, eventual ruda cu incestuosul, ce ai fi facut? L-ai fi dat satanei asa cum precizeaza Sf. Pavel sau nu? Ce intelegi prin „spre pieirea trupului, pt. ca sufletul sa se mantuiasca”? 2. Dar din cuvintele aceluiasi apostol Pavel din 1 Timotei 1-20? „Când am plecat în Macedonia te-am îndemnat să rămâi în Efes ca să le poruncești unora să nu învețe învățături străine .... Pe aceasta (credinta si constiinta buna) lepădând-o unii, și-au pierdut credința ; între ei sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat Satanei ca să se'nvețe să nu blasfemieze". Ce intelegi tu ca a facut Apostolul Pavel cand zice ca i-a dat satanei pe Imeneu si Alexandru? 3.Sau la ce se refera Sf. Pavel in Galateni 1,9 cand zice „anatema sa fie”? „Dacă cineva vă propovăduiește altceva decât ceea ce ați primit, anatema să fie” |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 18:26:18 |
| Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 11:17:23 |
| Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 22:05:09 |
| Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 20:37:18 |
|
|