Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2012, 19:17:37
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu nu am inteles niciodata de ce se spune ca ortodocsii se mandresc ca spun un adevar. Mi se pare la fel de ciudat ca atunci cand cineva spune ca unul care afirma ca Bucuresti e capitala Romaniei se mandreste fata de cei ce spun ca Tecuciul este.
Eu nu am inteles niciodata de ce se spune ca neoprotestantii se mandresc ca spun un adevar. Mi se pare la fel de ciudat ca atunci cand cineva spune ca unul care afirma ca Bucuresti e capitala Romaniei se mandreste fata de cei ce spun ca Tecuciul este.

Vezi vreo diferenta, Catalin?

Toti spun ca au adevarul si smerenia. In realitate insa, aceleasi cuvinte pot si spuse cu smerenie sau cu mandrie. Poti spune cu mandrie ca esti pe calea catre sfintenie sau o poti spune cu smerenie. Poti recunoaste cu smerenie ca esti mandru sau te poti mandri ca esti smerit. De aceea este Adevarul altceva decat simple cuvinte...

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu noi facem mult pentru Dumnezeu, ci Dumnezeu face totul pentru noi. .........nu noi ne rugam, ci Dumnezeu in noi; nu noi iubim, ci Dumnezeu in noi, nu noi lucram, ci Dumnezeu in noi...Atunci noi nu facem chiar nimic? Dimpotriva, facem enorm de mult: ne lasam purtati cu o mare credinta si cu o nemarginita incredere.
"...a Lui făptură suntem, zidiți în Hristos Iisus spre fapte bune, pe care Dumnezeu le-a gătit mai înainte, ca să umblăm întru ele." ( Ef 2:10)

Hristos ne-a pregatit o viata. Noi trebuie doar sa ne asezam in El.

Citat:
sfintenia este posibila si toti sintem chemati sa fim sfinti. Iar drumul spre sfintenie il putem incepe acum, exact in acest moment.
Dumnezeu sa ne ajute!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.06.2012, 23:27:38
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Toti spun ca au adevarul si smerenia. In realitate insa, aceleasi cuvinte pot si spuse cu smerenie sau cu mandrie. Poti spune cu mandrie ca esti pe calea catre sfintenie sau o poti spune cu smerenie. Poti recunoaste cu smerenie ca esti mandru sau te poti mandri ca esti smerit. De aceea este Adevarul altceva decat simple cuvinte...
Fantastice cuvinte!
Acesta e un exemplu cras a ceea ce a urmat despartirii Bisericii inntr-o multitudine de alte confesiuni.

Aceasta e urmarea pe care necuratul, protestatarul prin excelenta a dorit-o: ca toti sa fie despartiti si toti sa sustina ca au adevarul. Un adevarat Babilon spiritual.

Inchinarea adevarata este "in Duh si in adevar": daca este doar in Duh si nu in adevar nu este nici macar in Duh si daca este doar in adevar si nu este in Duh, nu e nici macar in adevar.
Vechi 06.06.2012, 23:07:25
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
... Poti spune cu mandrie ca esti pe calea catre sfintenie sau o poti spune cu smerenie....
Iar eu n-aș crede nici una pentru că e imposibil; cine spune despre sine acela nu e.

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Stiti ca acesti carismatici catolici, cand se roaga, cad pe spate, la podea? acest fenomen poarta denumirea de "odihna in duhul", sau, in engleza "slain in the spirit"...

Pe de alta parte, ceea ce ati concluzionat in postul dumneavoastra, este, ma scuzati, total aberant.
...
Aberații, sau sad stories(povești triste), observ că tu spui(scuzați!).
Vechi 07.06.2012, 09:30:43
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Demetrius, ce am spus aberant? ca acei carismatici catolici (ca si cei neoprotestanti), cad la pamant, pe spate, pierzandu-si constienta? pai pot aduce videoclipuri sau poze revelatoare.
Vechi 08.06.2012, 11:43:43
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

acesti carismatici promoveaza un spirit lumesc, am exemple nenumarate, unul dintre ele ar fi Biserica carismatica din Tg-Mures (acestia sunt neoprotestanti):

iata ce le-a mai dat prin cap:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qYbAY2vLLoA

si tinerii lor nu sunt deloc educati in morala crestina, au ímbratisat stiluri de viata ce nu deosebesc cu nimic de lumea pacatoasa:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qAj1fUJfyHU

cum ar putea avea acestia Duhul Sfant, chit ca vorbesc in limbi?
daca nu au principii morale?

si vedeti cum incearca ei sa atraga adepti, mai ales din randul tinerilor? lasandu-i sa se comporte ca unii care nu-L cunosc pe Domnul !

Last edited by sad story; 08.06.2012 at 11:45:55.
Vechi 08.06.2012, 12:04:21
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
acesti carismatici promoveaza un spirit lumesc, am exemple nenumarate, unul dintre ele ar fi Biserica carismatica din Tg-Mures (acestia sunt neoprotestanti):
(...)
si vedeti cum incearca ei sa atraga adepti, mai ales din randul tinerilor? lasandu-i sa se comporte ca unii care nu-L cunosc pe Domnul !
Nu pentru asa ceva Si-a dat viata Iisus Hristos...

Rusine lorI

EDIT:
P.S. au totusi o sansa, pocainta.

Last edited by ucenic; 08.06.2012 at 12:10:38.
Vechi 08.06.2012, 12:41:51
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
au totusi o sansa, pocainta.
Am auzit foarte multi neoprotestanti spunind ca s-au pocait, intelegind prin asta strict faptul ca au aderat la secta din care fac parte. Imi puteti spune ce insemana "pocainta" si cum va pocaiti dumneavoastra?
Vechi 08.06.2012, 13:25:06
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
Am auzit foarte multi neoprotestanti spunind ca s-au pocait, intelegind prin asta strict faptul ca au aderat la secta din care fac parte. Imi puteti spune ce insemana "pocainta" si cum va pocaiti dumneavoastra?
Din nefericire cazurile mentionate mai sus, sunt multe.

Pocainta este traducerea cuvantului grecesc Metanoia insemnand schimbarea mintii, innoirea mintii sau intoarcerea omului din toata inima dinspre cele trecute si pacatoase catre cele ale lui Dumnezeu.

Pocainta (Metanoia) este un "raspuns" activ dar si pozitiv al unui suflet, in momentul cercetarii sale de catre Dumnezeu.

Practic, cel ce se pocaieste, se intoarce de pe calea lui pe Calea lui Dumnezeu.

Urmand cursul "firesc" al lucrurilor, "pocainta" are trebui sa aibe loc o data in viata unui om, dupa care, intorcandu-se la Dumnezeu, el va trebui sa creasca in Hristos si sa ramana in Voia lui Dumnezeu.

Insa termenul de "pocait" s-a denaturat pana intr-acolo incat a devenit o uraciune, un "vot de blam", o eticheta pe fruntea celor ce marturisesc "pocainta" in diferite confesiuni crestine, altele decat ortodoxa sau catolica.

Intelegem insa ca este o greseala perpetuata in limbajul popular, cata vreme indemnul Bibliei, pentru cei ce nu sunt in Hristos, este: "Pocaiti-va." (Mat.3:2; Mat.4:17; Marc.1:15; Fapt.2:38; Fapt.2:39 etc.)

...
Binecuvantari!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13