Citat:
În prealabil postat de catalin2
Asta e diferenta in felul cum inteleg ortodocsii venirea la credinta si cum o inteleg neoprotestantii. Iisus a propovaduit si a facut mari minuni, dar evreii nu au devenit crestini. El e Dumnezeu, ce ar putea face un om mai mult?
|
Ar putea sa faca macar cat a facut Domnul. Sa umble printre oameni, sa le vorbeasca si sa ii vindece.
"Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl. " Ioan 14:12
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nici nu e bine sa citeasca cineva incepator Filocalia sau alte carti mai pentru avansati. Catehismul pentru inceput, dar cel mai bine sa citeasca ce au facut cei ce i-au urmat lui Hristos, adcia vietile sfintilor: http://paginiortodoxe.tripod.com/vieti.html
|
Vietile sfintilor sunt naratiuni. Pe mine ma interesa sa stiu clar cum sunt privite notiuni ca mantuirea, Sf Taine, harul, angeologie, starea mortilor, etc. Am comandat pana la urma manualul de dogmatica de la facultatea de teologie. :) Pare mai pe inteles.